’13-Inch MacBook Pro met nieuw toetsenbord komt in 2020′

Door: Jelle van Es - 7 reacties
MacBook Pro 16 inch detail 001 Toetsenbord
Afbeelding: Marco Arment

Onlangs werd de 16-inch MacBook Pro aangekondigd en die is inmiddels beschikbaar. Deze beschikt over een toetsenbord die een stuk beter zou moeten weren dan het toetsenbord van de afgelopen jaren. In 2020 gaat er ook een kleinere MacBook Pro met dit verbeterde toetsenbord verschijnen.

Dat is althans hetgeen dat het Taiwanese Digitimes stelt. In hun verslag wordt er sproken van een nieuwe MacBook Pro met een soortgelijk toetsenbord als de onlangs gelanceerde 16-inch model.

Nieuwe 13-inch MacBook Pro

Dat toetsenbord is weer gebaseerd op het losse Magic Keyboard dat je voor de iMac kunt gebruiken en waarbij je gewoon lekker kunt tikken zonder dat je soms dubbele spaties of andere rare dingen mee krijgt. Het nieuwe model zou een display van 13,3 inch hebben, terwijl tegelijkertijd niet wordt uitgesloten dat hij een tikkie groter wordt en een display van 14 inch gaat krijgen. Of de nieuwe MacBook Pro daarbij net als zijn grotere broer een combinatie tussen een fysieke ESC-knop en een touchbar krijgt, dat ligt nog in het midden.

MacBook Pro 16-inch
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

Met deze nieuwe 13-inch versie zou overigens ook de rest van de bestaande line-up voorzien worden van het nieuwe toetsenbord en wordt er afscheid genomen van het butterfly toetsenbord dat in de huidige 13-inch MacBook Pro zit en al vele jaren een kopzorg is bij Apple. De eerste keer dat deze vorm van een toetsenbord werd geïntroduceerd was in 2015 en sinds die tijd is het gewoon niet best. Apple heeft zodoende ook een reparatieservice in het leven geroepen voor de toetsenborden die last hebben van dit euvel.

Meer updates

De huidige generatie MacBook Pro werden in de lente en zomer van dit jaar van een nieuwe update voorzien, dus het zou logisch zijn dat deze in de lente van 2020 weer een update krijgen. Wil je meer lezen over de krachtigste laptop van Apple? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Betatester

  De eerste keer dat dit toetsenbord geïntroduceerd werd was in 2015 met de 12 inch MacBook. Niet in 2016 zoals in het artikel wordt genoemd.

 • Profielfoto
  koen

  Ohh, mooi. De 16” is te groot (en te duur) voor mij, ben benieuwd wat deze zal gaan kosten.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ongeveer hetzelfde neem ik aan?

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  Ik schat dat de prijs iets van € 1387,- wordt. 🤓

  Ik ben wel benieuwd naar de specs.

   

 • Profielfoto
  polansky

  Ik heb onlangs een nieuw toetsenbord gekregen vanwege de vele problemen met plakkende toetsen voor mijn 13″ MBP (2018 model)

  Sinds die tijd is het gelukkig allemaal een stuk beter moet ik zeggen.

   

 • Profielfoto
  gipsman

  Ik durf het nauwelijks zeggen maar al bij al vind ik typen op een butterfly keyboard best leuk. 🤒🙀🤗.

 • Profielfoto
  AT024

  Die wil ik hebben verrekte koekwous