Dominik Vietor
Dominik Vietor Nieuws 31 oktober 2019
Leestijd: 2 minuten

Ziggo lanceert augmented reality app om wifi in huis te optimaliseren

Wifi problemen? Last van trage wifi of slecht bereik binnen je huis? Provider Ziggo heeft een app gelanceerd die je daarbij mee moet gaan helpen. OMT ging alvast met de Ziggo Wifi Assistant aan de slag om te kijken of de app inderdaad kan helpen.

Vaak kun je wifi problemen vrij eenvoudig oplossen door bijvoorbeeld je router op een betere plek te zetten of een wifi repeater te plaatsen. Maar dan moet je wel weten waar het probleem ligt en je moet er maar net op komen. Dat is precies waar de Wifi Assistant van Ziggo voor iOS bij moet helpen. De app is natuurlijk vooral gemaakt voor Ziggo-klanten, maar ook als je bij een ander netwerk zit kun je ermee aan de slag.

Inzicht in je netwerk dankzij Ziggo

De eerste stap is inzicht krijgen in je netwerk. Dat doet de app via augmented reality, door op verschillende plekken in je huis een speedtest te doen. Je wordt helemaal door het proces begeleid door een virtueel hulpje. Het enige wat je hoeft te doen is met je camera door je huis of kantoor rondlopen, te beginnen bij je router.

Ieder meetpunt blijft in de ruimte hangen en zo kun je makkelijk zien welke meetresultaten je waar gemaakt hebt. Zodra je een flink aantal meetpunten hebt kun je de meting stoppen en maakt de app een 3D-kaart van je netwerkkwaliteit.

Wifi problemen oplossen

De volgende stap is natuurlijk om je wifi problemen op te lossen. Helaas kan de app niet veel meer dan eenvoudige tips geven, maar gekoppeld aan de data die uit je scan komt kan dat er wel voor zorgen dat je het probleem gerichter aan kunt pakken.

Mocht je een klant zijn van Ziggo, dan kan de klantenservice ook met de data van je app aan de slag. Het idee is dat als de klantenservice meer informatie heeft over jouw situatie, dat ze je ook beter kunnen helpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ziggo lanceert augmented reality app om wifi in huis te optimaliseren
Sluiten