Ziggo lanceert augmented reality app om wifi in huis te optimaliseren

Door: Dominik Vietor - 8 reacties
wifi verbeteren Ziggo app
Afbeelding: Unsplash / Web Hosting

Wifi problemen? Last van trage wifi of slecht bereik binnen je huis? Provider Ziggo heeft een app gelanceerd die je daarbij mee moet gaan helpen. OMT ging alvast met de Ziggo Wifi Assistant aan de slag om te kijken of de app inderdaad kan helpen.

Vaak kun je wifi problemen vrij eenvoudig oplossen door bijvoorbeeld je router op een betere plek te zetten of een wifi repeater te plaatsen. Maar dan moet je wel weten waar het probleem ligt en je moet er maar net op komen. Dat is precies waar de Wifi Assistant van Ziggo voor iOS bij moet helpen. De app is natuurlijk vooral gemaakt voor Ziggo-klanten, maar ook als je bij een ander netwerk zit kun je ermee aan de slag.

Inzicht in je netwerk dankzij Ziggo

De eerste stap is inzicht krijgen in je netwerk. Dat doet de app via augmented reality, door op verschillende plekken in je huis een speedtest te doen. Je wordt helemaal door het proces begeleid door een virtueel hulpje. Het enige wat je hoeft te doen is met je camera door je huis of kantoor rondlopen, te beginnen bij je router.

Ieder meetpunt blijft in de ruimte hangen en zo kun je makkelijk zien welke meetresultaten je waar gemaakt hebt. Zodra je een flink aantal meetpunten hebt kun je de meting stoppen en maakt de app een 3D-kaart van je netwerkkwaliteit.

Wifi problemen oplossen

De volgende stap is natuurlijk om je wifi problemen op te lossen. Helaas kan de app niet veel meer dan eenvoudige tips geven, maar gekoppeld aan de data die uit je scan komt kan dat er wel voor zorgen dat je het probleem gerichter aan kunt pakken.

Mocht je een klant zijn van Ziggo, dan kan de klantenservice ook met de data van je app aan de slag. Het idee is dat als de klantenservice meer informatie heeft over jouw situatie, dat ze je ook beter kunnen helpen.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Maverick2001

  Ik heb het even getest en de app werkt opzicht prima. Het zo visueel in beeld brengen van de verbindingen is leuk maar zie niet echt veel meerwaarde ten opzichte van de Speedtest app.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Slim appje van Ziggo. In die zin dat zo half Nederland elke keer met de naam Ziggo wordt geconfronteerd.

  Ik ben nu al in de war… .;)
  En verder geeft Speedtest op beide punten een score die 100 Mbps hoger ligt.

 • Profielfoto
  fatboysmart

  Ook zojuist geprobeerd. Werkt inderdaad goed. Had gehoopt op een animatie van de wifi cloud aan het einde, helaas alleen maar de meetresultaten per meetpunt. Maar op zich werkt het wel.

 • Profielfoto
  computer space

  Is die Wifi fetish nou nog niet over? Ik zie 20 netwerken van buren, maar ik meng me er niet in. Gigabit bedraad en 4G op de telefoons. Enige dat ik wel zou willen in ethernetpoort in mijn 11Pro, maar USB-C (naar Ethernet) zou ook al eerste stap zijn.

 • Profielfoto
  brewer

  Als ze nu een keer een Apple TV app maken… daar hoor je dan weer niets van

 • Profielfoto
  DGE1965

  Prima initiatief!

 • Profielfoto
  Gio

  De app bestond al langer, was in bèta

 • Profielfoto
  iGuy

  Slim appje van Ziggo. In die zin dat zo half Nederland elke keer met de naam Ziggo wordt geconfronteerd.

  Ik ben nu al in de war… .
  En verder geeft Speedtest op beide punten een score die 100 Mbps hoger ligt.

   

  Het gaat waarschijnlijk om de ping, 167 ms is niet best, terwijl 144 mbps genoeg is om alles normaal te kunnen doen op het internet.