Yelp brengt kompasfunctie Apple Watch Series 5 naar hun app

Door: Wesley Akkerman - 2 reacties
Bron: Yelp

Yelp heeft een update uitgebracht voor zijn Apple Watch-app waarmee gebruikers van een Apple Wacht Series 5 snel hun weg kunnen vinden naar restaurants en andere interessante locaties. Daarmee zijn ze één van de eerste partijen die de nieuwe kompasfunctie slim toepassen.

Vanaf vandaag kun je een update verwachten voor de Yelp-app die je kunt vinden in de App Store. De nieuwe functie maakt gebruik van het ingebouwde kompas van de Apple Watch Series 5. In het persbericht, via 9to5Mac, staat dat gebruikers de nieuwe kompasfunctie kunnen gebruiken voor het vinden van restaurants en bedrijven.

Yelp-app gebruikt nieuwe kompasfunctie

Wanneer je de functie activeert dan zie je rechts onderin het scherm een kompas staan. Dat kompas draait mee met je locatie, waardoor je dus altijd weet welke richting je op moet. De informatie over jouw positie ten opzichte van het bedrijf waar je naar op zoek bent, wordt in real-time geüpdatet en schat de afstand tussen jouw en je beoogde locatie constant in.

De update brengt niet alleen voordelen mee voor Apple Watch Series 5-eigenaars. Ook wanneer je een ouder model hebt, doe je er goed aan de update binnen te halen. Heb je bijvoorbeeld je persoonlijke voorkeuren ingesteld in de iOS-app van Yelp, dan zal de app op watchOS 6 dezelfde voorkeuren en resultaten presenteren.

Lokale gids om je pols

De plekken die uit die resultaten voorkomen krijgen een speciaal label waarmee aangegeven wordt dat ze voor jou bedoeld zijn. Je ziet hetzelfde hartje als in de iOS-app. Daarnaast is er een nieuwe interface doorgevoerd, waardoor het scrollen veel beter moet aanvoelen.

De Yelp-app kan je helpen bij het ontdekken van lokale bedrijven en restaurants, waardoor je in principe niet snel hele kilometers hoeft af te leggen wanneer je ergens naar op zoek bent. De app, beschikbaar voor iPhone, iPad en Apple Watch, helpt je bij het vinden van plekken om te eten, te shoppen, te drinken en te ontspannen en is gratis te downloaden uit de App Store.

9to5Mac

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Wat een opwinding voor een feature die jaren geleden als beschikbaar moest zijn en die alle andere telefoons al lang hebben

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Breaking news

  The new Yelp app now available for the Apple Watch

  Waar gaat dit over? Wel het is herfstvakantie