Raymon Mens
Raymon Mens App Store 29 oktober 2019
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp: gedempte chats nu echt stil, nieuwe functie op komst

Het is enige tijd stil geweest rondom WhatsApp, maar de populaire chat-app die eigendom van Facebook is, heeft weer een update gehad. In de iOS-versie wordt een kleine maar irritante bug opgelost. Daarnaast wordt een nieuwe functie getest. Die geeft je meer controle over of je wel of niet in groepsgesprekken toegevoegd kunt worden.

De bug die opgelost is had met gedempte gesprekken te maken. Wanneer je een chat in WhatsApp dempt, krijg je geen meldingen meer. De app bleef tot vandaag echter wel een rode badge op het icoon met het aantal berichten tonen. Zelfs van chats die gedempt waren.

Gedempte chats WhatsApp nu helemaal stil

Niet iedereen zal last hebben gehad van deze kleine bug, misschien is het je nooit opgevallen. Het was voor iedereen die gedisciplineerd met zijn smartphone-gebruik om wil gaan echter wel een (onbewuste) trigger om de app te openen. Dat is nu verleden tijd. De rode badge verschijnt alleen wanneer er daadwerkelijk berichten zijn in chats die je niet hebt gedempt.

Nog een kleine toevoeging: als je stickers in WhatsApp gebruikt, kun je deze nu beter uitlijnen over bijvoorbeeld een foto. Dat geldt ook voor emoji-stickers. Je kunt ze nu beter positioneren bij het bewerken van media. Er verschijnen hulplijnen in het midden. Zowel horizontaal als verticaal.

Whatsapp iPhone
Klik/tap voor groter.

Binnenkort meer controle over groepschats

Er wordt op de achtergrond ook aan een nieuwe functie die betrekking heeft op groepschats gewerkt. In de toekomst kun je kiezen wie je wel en niet in een groepsgesprek op WhatsApp mag toevoegen. Je kunt instellen dat iedereen je mag toevoegen, alleen contactpersonen, of alleen contacten met uitzonderingen. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat die ene collega die voor ieder wissewasje een groep aanmaakt je toe kan voegen.

Deze functie wordt momenteel op kleine schaal getest en is nog niet bij iedereen zichtbaar. In de toekomst zal deze verder uitgerold worden. Wanneer is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
WhatsApp: gedempte chats nu echt stil, nieuwe functie op komst
Sluiten