Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 oktober 2019
Leestijd: 1 minuut

watchOS 6.1 beschikbaar, ook voor oudere Apple Watch

Apple heeft zojuist watchOS 6.1 uitgebracht. De eerste grote update voor het in september uitgebrachte watchOS 6 brengt weinig nieuws, maar is wel goed nieuws voor bezitters van een oudere Apple Watch. Die krijgen nu ook de beschikking over watchOS 6.

Op het gebied van nieuwe functies, voegt watchOS 6.1 alleen ondersteuning voor de onlangs aangekondigde AirPods Pro toe. Die kun je straks ook met je Apple Watch bedienen. Daarnaast zijn er beveiligings­problemen opgelost en is de performance verbeterd.

watchOS 6.1 ook op Apple Watch Series 1 en 2

De release van watchOS 6 ging dit jaar niet zoals gepland. Apple bracht op 19 september een update voor de Apple Watch Series 3, 4 en 5 uit. Bezitters van een oudere Apple Watch, de Series 1 en 2 moesten echter wachten. Er was meer tijd nodig om het nieuwe besturings­systeem voor de oudere smartwatches te optimaliseren. De belofte om watchOS 6 ook naar de oudere Apple Watch te brengen is nu voor Apple ingelost.

Oudere smartwatchtes krijgen overigens niet alle nieuwe functies. Zo zijn bepaalde wijzerplaten niet beschikbaar en is ook de Geluid-app die voor gehoorschade waarschuwt alleen op de laatste twee generaties Apple Watch beschikbaar.

watchOS 6.1 Apple Watch 16x9
Klik/tap voor groter.

Update installeren

Je kunt watchOS 6.1 vanaf nu installeren via de Apple Watch-app op je iPhone. Daar is de update te vinden onder Algemeen > Software update. Je Apple Watch dient tijdens het installeren op de lader aangesloten zijn. Daarnaat moet er verbinding zijn met een Wi-Fi netwerk. [Dit artikel wordt nog bijgewerkt]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
watchOS 6.1 beschikbaar, ook voor oudere Apple Watch
Sluiten