Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 30 oktober 2019
Leestijd: 2 minuten

Vervangen AirPods Pro eartips kost een schijntje

De AirPods Pro zijn nog maar net aangekondigd en nu hebben de eerste gelukkigen ze al kunnen gebruiken. Onder andere John Gruber kreeg ze na een media-event mee en was er best wel tevreden over.

Interessant aan zijn ervaring is dat hij ook wist te melden dat de eartips makkelijk van de AirPods Pro zijn te verwijderen en te vervangen. En voor nieuwe eartips hoef je niet veel neer te leggen.

AirPods Pro eartips kosten een schijntje

Volgens Gruber leg je slechts vier dollar neer om een paar nieuwe eartips in huis te halen. Dat is handig wanneer je echt hele smerige oren hebt en je na een tijdje gewoon weer een schoon gevoel wilt hebben. Naast dit feitje stelt Gruber dat de eartips in drie verschillende maten worden geleverd, waardoor er hopgelijk één bij zit die goed past bij jouw oor. Verder gaf hij aan dat de batterijduur is zoals Apple dat stelt en dat de noise cancellation goed werkt.

AirPods Pro AirPods 3
Klik/tap voor groter (Bron: Apple)

De nieuwe AirPods zijn vanaf vandaag verkrijgbaar voor € 279,- De AirPods Pro worden verkocht naast de gewone draadloze oortjes van Apple. Ze onderscheiden zich niet alleen met noise cancelling, maar hebben ook een technologie genaamd Adaptive EQ. Die past de lage- en middentonen automatisch aan je oor aan. Volgens Apple zorgt dat voor een gebalanceerd geluid.

Voor noise cancelling bevat ieder oortje twee microfoons. De microfoon aan de buitenkant vangt extern geluid op. De microfoon aan de binnenkant luistert in je oor naar ongewenst geluid. Dat wordt vervolgens ook met antigeluid geneutraliseerd. De ruisonderdrukking wordt 200 keer per seconde aangepast.

De nieuwe draadloze oortjes hebben ook een transparantie-modus. Die is via een gekoppelde iPhone in te schakelen, maar ook met een druksensor op de steel. Zodra je die indrukt, komt omgevingsgeluid door. Dat is handig als je bijvoorbeeld met mensen praat.

Accuduur

De accuduur is ondanks het kleinere formaat gelijk gebleven. Net als bij de gewone AirPods kun je tot 5 uur muziek luisteren. Met actieve ruisonderdrukking is dat 4,5 uur. De gesprekstijd is 3,5 uur. Dat is beter dan bij de gewone AirPods (2e generatie), want die hebben 3 uur gespreks­tijd.

AirPods Pro
Klik/tap voor groter (Bron: Apple)

De nieuwe draadloze oortjes worden standaard met een draadloze oplaadcase geleverd. De ingebouwde accu van deze case biedt in totaal 24 uur luistertijd. Opladen gaat snel, want 5 minuten in de case is goed voor ongeveer 1 uur luistertijd of ongeveer 1 uur gesprekstijd. Ten slotte nog een opmerkelijk detail: je krijgt een Lightning-naar-USB-C-kabel bij de AirPods Pro.

Als je de AirPods Pro wilt scoren, dan kun je ze hier halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vervangen AirPods Pro eartips kost een schijntje
Sluiten