Vervangen AirPods Pro eartips kost een schijntje

Door: Jelle van Es - 15 reacties

De AirPods Pro zijn nog maar net aangekondigd en nu hebben de eerste gelukkigen ze al kunnen gebruiken. Onder andere John Gruber kreeg ze na een media-event mee en was er best wel tevreden over.

Interessant aan zijn ervaring is dat hij ook wist te melden dat de eartips makkelijk van de AirPods Pro zijn te verwijderen en te vervangen. En voor nieuwe eartips hoef je niet veel neer te leggen.

AirPods Pro eartips kosten een schijntje

Volgens Gruber leg je slechts vier dollar neer om een paar nieuwe eartips in huis te halen. Dat is handig wanneer je echt hele smerige oren hebt en je na een tijdje gewoon weer een schoon gevoel wilt hebben. Naast dit feitje stelt Gruber dat de eartips in drie verschillende maten worden geleverd, waardoor er hopgelijk één bij zit die goed past bij jouw oor. Verder gaf hij aan dat de batterijduur is zoals Apple dat stelt en dat de noise cancellation goed werkt.

AirPods Pro
Klik/tap voor groter (Bron: Apple)

De nieuwe AirPods zijn vanaf vandaag verkrijgbaar voor € 279,- De AirPods Pro worden verkocht naast de gewone draadloze oortjes van Apple. Ze onderscheiden zich niet alleen met noise cancelling, maar hebben ook een technologie genaamd Adaptive EQ. Die past de lage- en middentonen automatisch aan je oor aan. Volgens Apple zorgt dat voor een gebalanceerd geluid.

Voor noise cancelling bevat ieder oortje twee microfoons. De microfoon aan de buitenkant vangt extern geluid op. De microfoon aan de binnenkant luistert in je oor naar ongewenst geluid. Dat wordt vervolgens ook met antigeluid geneutraliseerd. De ruisonderdrukking wordt 200 keer per seconde aangepast.

De nieuwe draadloze oortjes hebben ook een transparantie-modus. Die is via een gekoppelde iPhone in te schakelen, maar ook met een druksensor op de steel. Zodra je die indrukt, komt omgevingsgeluid door. Dat is handig als je bijvoorbeeld met mensen praat.

Accuduur

De accuduur is ondanks het kleinere formaat gelijk gebleven. Net als bij de gewone AirPods kun je tot 5 uur muziek luisteren. Met actieve ruisonderdrukking is dat 4,5 uur. De gesprekstijd is 3,5 uur. Dat is beter dan bij de gewone AirPods (2e generatie), want die hebben 3 uur gespreks­tijd.

Klik/tap voor groter (Bron: Apple)

De nieuwe draadloze oortjes worden standaard met een draadloze oplaadcase geleverd. De ingebouwde accu van deze case biedt in totaal 24 uur luistertijd. Opladen gaat snel, want 5 minuten in de case is goed voor ongeveer 1 uur luistertijd of ongeveer 1 uur gesprekstijd. Ten slotte nog een opmerkelijk detail: je krijgt een Lightning-naar-USB-C-kabel bij de AirPods Pro.

Als je de AirPods Pro wilt scoren, dan kun je ze hier halen.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  One Less Thing

  Ja het is allemaal mooi. Ik gebruik sinds april 2017 de EarPods met groot plezier. Maar inmiddels merk ik ook dat de kleine accu’s langzaam wat minder worden.

  als ik bijna € 300 betaal voor de pro in plaats van € 170 voor de gewone EarPods dan ga ik er kwalitatief er wel op vooruit maar het is niet zo dat de accu’s langer uithouden, qua levensduur. Door meer capaciteit zal het ongetwijfeld wel langer zijn.

  Ik vraag me echt af of De pro AirPods bijna 200% langer meegaan dan de normale?

 • Profielfoto
  mmww

  Snap dat €280 veel geld is voor een wegwerp product. (Levensduur 3 jaar) Maar de oude mobile hoofdtelefoons met kabel waren dat vaak ook. Kabelbreuk enz enz

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Ik vraag me echt af of De pro AirPods bijna 200% langer meegaan dan de normale?

  Nee, natuurlijk niet. Je betaald toch niet de meerprijs voor een evenredig langere levensduur. Je betaald voor noise canceling, adaptieve EQ etc. Met dezelfde levensduur als de gewone airpods. 🙄

 • Profielfoto
  tav

  Ze zijn wel iets korter dan de gewone airpods maar ze steken volgens mij nog meer naar buiten in het oor  dan de gewone en dat vind ik leljk

 • Profielfoto
  tav

  Ze zijn wel iets korter dan de gewone airpods maar ze steken volgens mij nog meer naar buiten in het oor  dan de gewone en dat vind ik niet mooi

 • Profielfoto
  Maarten

  Ik vind de prijs best hoog voor een product dat na 2-3 jaar weer vervangen moet worden. Met bedrade koptelefoons van dit bedrag kon je vroeger zo 10 jaar doen. Dat gaat hiermee echt niet lukken

 • Profielfoto
  bassbug

  Hoe mooi ze ook zijn de prijs vind ik niet overeenkomen met de kwetsbaarheid, en dan met name de batterij. Na 2-3 jaar zijn ze bij intensief gebruiken op. Onmogelijk te vervangen dus gooi je in principe een perfect werkend apparaat weg omdat de batterij op is.

  Dan maar een imitatie proberen voor een paar tientjes…

 • Profielfoto
  Macteach

  Ook deze, (net binnen!) met mijn oren, moet ik om een goed geluid te krijgen, ‘op z’n kop’ in mijn oren vastzetten, dus als een antenne naar boven ipv beneden. Dat gezegd hebbende: ik raad het iedereen aan om, ook met de standaard pods die je er altijd bij krijgt bij je iPhone, ook eens andersom ‘op z’n kop’ in je oren te gebruiken: de bas neemt enorm toe, het geluid is beter;-)

  Ook bij prof musici steek je de monitor in ears eigenlijk ‘op z’n kop’ met de draad achter over je oren teruglopend. Ik ben eigenlijk niet anders gewend, maar ja bij Airpods ‘staat het zo raar’ (alsof ze niet altijd een beetje raar staan die stokje haha!)

 • Profielfoto
  computer space

  mmww op 30 oktober 2019 17:01
  Snap dat €280 veel geld is voor een wegwerp product. (Levensduur 3 jaar) Maar de oude mobile hoofdtelefoons met kabel waren dat vaak ook. Kabelbreuk enz enz

  Nieuwe draad en plug à 5€?

 • Profielfoto
  dkoel

  De prijs is compleet in lijn met andere TW oordoppen (Sony, Sennheiser, enz). Ja, het een bak geld, voor wat mensen hier, een wegwerpproduct noemen. Het is nog steeds een keuze om ze wel of niet te kopen.

  Je betaalt simpelweg voor de technologische vooruitgang in zo’n klein oordopje. De bedrade oordoppen en AirPods konden mij nooit bekoren, omdat er teveel geluid langsheen gaat en ze bij mij makkelijk uitvallen. Daarom zelf ooit terecht gekomen bij de Shure SE215 met BT1 kabel. Die kabel is inmiddels ook wel aan vervanging toe en die kan ik gelukkig los vervangen. De nieuwe kabel kost ook € 150,–, de oordoppen kunnen mee.

  Wellicht dat ik nu wel meer geld uit ga geven voor de AirPods Pro. Ik ben er wel van gecharmeerd.

 • Profielfoto
  Administrator

  Over 6 maanden komen de 1:1 super copy varianten vast op de markt. Maar dan met blauwe ledjes. Hoe vaak je dat wel niet ziet. Pfff. Maar blijft een hoop geld. Voor mijn gebruik niet voldoende om mij over te halen.

 • Profielfoto
  GuZ

  Ik heb ze gisteren al binnen en de nieuwe AirPods Pro bevallen super!
  Als gebruiker van verschillende Bose Noise Cancelling Headphones kan ik het vergelijken en ik vindt de kwaliteit tot nu toe niet onderdoen.
  Ik zou niet zonder goede noise cancelling willen en Ik ben heel blij dat er nu ook een goede in ear oplossing is zonder draad.
  De bediening is ook prima.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  @bassbug: de batterij van de gewone AirPods kun je bij Apple laten vervangen voor €55. Dat ga ik ook doen voordat ik ze doorgeef zoals ik dat bij de iPhone 6 ook heb gedaan. Waarom zouden de AirPods Pro daarin anders zijn? (Toegegeven: ik heb er nog niks over gelezen)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Macteach op 30 oktober 2019 18:51
  …ik raad het iedereen aan om, ook met de standaard pods die je er altijd bij krijgt bij je iPhone, ook eens andersom ‘op z’n kop’ in je oren te gebruiken…

  Goeie tip. Wellicht blijven ze dan ook wat lekkerder zitten.
  Ik wel zo’n siliconen opzetstukje, maar die moet je elke keer er weer afhalen als de pods terug in het doosje gaan.

 • Profielfoto
  yellow

   

  Let wel dat je het muziek op z’n kop te horen krijgt  :D