Verbouwde Apple Store Amsterdam opent 24 oktober

Door: Dennis Hoogeveen - 5 reacties
Afbeelding: Apple

De Amsterdamse Apple Store zit al sinds maart in een verbouwing. Tijdelijke muren schermen gedeeltes van de winkel af om de boel te renoveren en een vernieuwd uiterlijk te geven. 24 oktober is het zover: dan kan de Apple Store weer open voor publiek. Met een aantal vernieuwingen hoopt Apple nieuwe mensen te trekken naar de Today at Apple-workshops.

In de afgelopen maanden was de winkel gewoon geopend, al moest het winkelend publiek genoegen nemen met minder ruimte en tijdelijke afschermingen. Zoals dat gaat met het opnieuw ontwerpen van Apple Stores, is ook hier zorgvuldig aandacht besteed aan het behouden van het karakter dat het gebouw uitstraalt. Het iconische gebouw aan het Leidscheplein zou daarnaast de nieuwste updates hebben gekregen die bij het design van Apple passen.

Vernieuwde Apple Store Amsterdam: videowall en meer

Eén van de toevoegingen in de gerenoveerde Apple Store Amsterdam zou een videowall zijn. Dat komt overeen met de verbouwde store in Covent Garden, Londen. We hebben die toevoeging in meer stores gezien, en weten dat het bedoeld is voor Today at Apple. De gratis workshops werden in 2017 geïntroduceerd om klanten kennis te laten maken met de creatieve mogelijkheden van Apple-producten. Die workshops begonnen ooit als zes standaard-sessies, maar zijn nu uitgegroeid tot tot wereldwijde gratis cursussen. Apple wil dan ook dat je de Store niet alleen ziet als winkel, maar als ontmoetingsplaats waar je als creatieveling wat kunt leren.

Apple Store Milaan
Apple Piazza Liberty in Milaan Afbeelding: Apple

De opening van de Amsterdamse Apple Store op 24 oktober gaat gepaard met een speciaal evenement in samenwerking met het Eye Filmmuseum. Een maand lang geven talenten uit de filmindustrie inspirerende sessies met het thema ‘Beeld in beweging’, aldus Apple. De eerste sessie is van Jaap Guldemond, tentoonstellingsdirecteur van het Eye Filmmuseum. Hij neemt je mee langs de inzichten over zijn werk, ervaringen met eerdere tentoonstellingen en de relatie tussen film en andere visuele kunst. De sessies met talenten uit de filmindustrie zijn de eerste van een nieuwe reeks Today at Apple.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  mmww

  Apple Store?  Ik kom er nooit! Elders zijn Apple spullen veel goedkoper! En ze zijn mij te arrogant!

 • Profielfoto
  Antonino

  Ze hadden er gewoon één in Rotterdam moeten openen!!!

 • Profielfoto
  Frans

  mmww op 15 oktober 2019 16:38
  Apple Store?  Ik kom er nooit! Elders zijn Apple spullen veel goedkoper! En ze zijn mij te arrogant!

  Vreemde uitspraak over iets waar je nog nooit geweest bent!

  Ik kom, helaas, ze liggen voor mij niet naast de deur, niet zo vaak in een Apple Store, maar de keren dat ik er geweest ben was ik onder de indruk. Altijd goed geholpen en van arrogantie heb ik niets gemerkt, integendeel, zeer klantvriendelijke medewerkers die niet opdringerig zijn.

 • Profielfoto
  Kevin

  Frans op 15 oktober 2019 21:44

  mmww op 15 oktober 2019 16:38
  Apple Store?  Ik kom er nooit! Elders zijn Apple spullen veel goedkoper! En ze zijn mij te arrogant!

  Vreemde uitspraak over iets waar je nog nooit geweest bent!

  Ik kom, helaas, ze liggen voor mij niet naast de deur, niet zo vaak in een Apple Store, maar de keren dat ik er geweest ben was ik onder de indruk. Altijd goed geholpen en van arrogantie heb ik niets gemerkt, integendeel, zeer klantvriendelijke medewerkers die niet opdringerig zijn.

  Ik werd er laatst geholpen door 1 met zo’n “jezusbaard”. Dat was echt een pedante lul. Maar over het algemeen vind ik ze ook klantvriendelijk bij de Apple Store.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Zoals dat gaat met het opnieuw ontwerpen van Apple Stores, is ook hier zorgvuldig aandacht besteed aan het behouden van het karakter dat het gebouw uitstraalt.

   

  Alles in de zelfde witte latex en n nieuw vloertje. Apple sloopt juist het laatste beetje karakter uit ieder oud pand dat ze verbouwen.