Dennis Hoogeveen
Dennis Hoogeveen Nieuws 16 oktober 2019
Leestijd: 2 minuten

Update voor macOS Catalina lost kleine bugs op

Apple heeft een update voor macOS Catalina uitgebracht die verschillende kleine bugs moet oplossen. Het is een extra update die zich richt op bugfixes, en dus niet macOS Catalina 10.15.1 die sinds kort in de bètafase is. Mac-gebruikers die vervelende problemen hebben ervaren sinds het uitkomen van de nieuwste grote upgrade, kunnen maar beter vlug deze tussentijdse update installeren.

Sommige gebruikers blijven tijdens het updateproces naar Catalina ‘hangen’ met een voortgangsbalk die urenlang niet verder gaat. In deze update moet dat verholpen zijn. Ook iCloud-problemen zijn aangepakt. Volgens Apple konden problemen ontstaan bij het accepteren van de voorwaarden bij meerdere accounts. Daarnaast zijn de gegevens in Game Center weer betrouwbaar bij het spelen van offline Arcade-games.

Bugs in Catalina (deels) gefixt in update

In de release note laat Apple weten de volgende punten te hebben opgelost.

  • Verbetering van de betrouwbaarheid voor de installatie van macOS Catalina op Macs met weinig schijfruimte
  • Oplossing voor een probleem waarbij tijdens sommige installaties de Configuratie-assistent niet volledig werd doorlopen
  • Oplossing voor een probleem waarbij de iCloud-voorwaarden niet konden worden geaccepteerd wanneer er meerdere iCloud-accounts waren ingelogd
  • Verbetering van de betrouwbaarheid bij het bewaren van Game Center-gegevens wanneer Apple Arcade-games offline werden gespeeld
macOS 10.15 Catalina update
De aanvullende update voor macOS Catalina bevat een aantal bugfixes

De update is welkom, want de upgrade naar Catalina is veel gebruikers niet zo goed bevallen. Er ontstonden allerlei problemen waar gebruikers nog altijd last van hebben, niet in de laatste plaats door app-ontwikkelaars die niet op tijd hun eigen apps hebben bijgewerkt naar een 64-bitversie. Adobe heeft ook nog altijd niet alles op een rijtje. Gebruikers van bijvoorbeeld Photoshop kunnen in sommige gevallen dus beter wachten op een verbeterde versie.

Rond hetzelfde tijdstip verscheen ook een aanvullende update voor iOS 13 en iPadOS 13. Ook daar zijn verschillende problemen opgelost die voor ergernis zorgden. Het aantal verbeteringen ligt bij de macOS-update nog wat lager, en enkele bugs waar we eerder over schreven zijn nog niet opgelost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Update voor macOS Catalina lost kleine bugs op
Sluiten