Mark Hofman
Mark Hofman App Store 11 oktober 2019

Twitter lanceert nieuwe applicatie voor MacOS Catalina

Twitter’s knipperlicht-relatie met Mac krijgt vandaag een nieuw hoofdstuk: het bedrijf lanceert een gloednieuwe applicatie voor de computers van Apple. Deze is per direct te downloaden, maar dan wel alleen voor mensen die beschikken over MacOS Catalina.

Dat heeft alles te maken met het feit dat de applicatie gebouwd is in het Catalina framework genaamd Catalyst. Hiermee wordt het voor ontwikkelaars mogelijk om op een makkelijkere manier iPad apps over te zetten naar de Mac. Tijdens WWDC in juni dit jaar kondigde Twitter al aan dat het met de applicatie zou komen.

Twitter voor MacOS Catalina: meest opvallende app tot nu toe

Ondanks het feit dat Twitter de applicatie via Catalyst gemaakt heeft voor MacOS Catalina, lijkt het er sterk op dat de deze niet direct van de iPad afkomstig is. Het uiterlijk van de applicatie is over het algemeen anders dan de iPad-versie van Twitter, maar voelt daarnaast ook weer niet aan als een app die specifiek voor de Mac gemaakt is. Zo ziet de app er, wat ons betreft, niet goed uit in volledig venster en lijkt ook de toolbar van MacOS visueel in de knoop te liggen met de toolbar van Twitter. Wel beschikt de huidige applicatie over een automatische Dark Mode die meebeweegt met de instellingen van Catalina.

Maar of het nu perfect is of niet: we hebben eindelijk weer een officiële Twitter-applicatie voor Mac. En dat is ook iets waard toch?

Twitter MacOS Catalina app
Klik/tap voor groter

Geen alternatief op Mac

In februari vorig jaar haalde Twitter de officiële Mac-app offline. Gezien het feit dat het bedrijf ervoor koos om geen vervanging uit te brengen, waren mensen met een een Mac dus genoodzaakt om een alternatief programma te zoeken. Destijds liet Twitter weten dat het zich vooral op andere projecten wilde richten en wel wilde het bedrijf een consistente gebruikerservaring bieden op alle platformen.

Echter wisten critici de vinger op de wond te leggen. Volgens hen had het vooral te maken met het feit dat de Mac-app jarenlang verwaarloosd is. De app, die ooit zo fantastisch was, kwijnde weg en ging, zonder enige ondersteuning, kapot. Dat de applicatie uiteindelijk verdween was voor weinig mensen echt een verrassing te noemen.

Maar in 2019 keert dan toch terug met een Twitter-applicatie voor de Mac. Hopelijk wordt deze beter onderhouden door het bedrijf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twitter lanceert nieuwe applicatie voor MacOS Catalina
Sluiten