Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 oktober 2019
Leestijd: 2 minuten

Toekomst XS4ALL definitief in handen van de rechter

Houdt XS4ALL wel of niet op met bestaan? Over die vraag mag de rechter zich gaan uitspreken, want ondanks lang overleg komen KPN en de ondernemingsraad van XS4ALL er niet uit. Het inspraak­orgaan gaf onlangs een negatief advies over het opheffen van de provider, maar KPN wil het plan doorzetten.

De OR is nu genoodzaakt om naar de rechter te stappen. Voorzitter Daan Willems zegt tegen het ANP dat de inzet is om de provider als zelfstandige unit binnen KPN te laten bestaan. Een andere optie zou zijn om het merk en klantenbestand te verkopen.

Ondernemingsraad XS4ALL vertrouwt KPN niet meer

De ondernemingsraad vindt het plan om XS4ALL volledig in KPN op te laten gaan slecht voor zowel KPN als de klanten en medewerkers van het dochter­bedrijf. Er zou sprake zijn van grootschalige waardevernietiging bij de samenvoeging. Het inspraakorgaan oordeelde eerder ook al negatief over de voorgenomen samenvoeging.

Er is vanuit de ondernemingsraad bovendien geen vertrouwen meer in KPN. Eerder dit jaar bleek de provider een serieus overname­bod gehad te hebben. Het moederbedrijf deed daar echter niets mee en stelde de OR niet op de hoogte. Ook weigert KPN een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren naar of het financieel haalbaar is om XS4ALL zelfstandig voort te laten bestaan.

Alternatieve provider in de maak

Hoe het vonnis van de rechter ook uitpakt, er is al een alternatieve provider in de maak. De actiegroep die eerder meer dan 50.000 handtekeningen voor het behouden van XS4ALL wist op te halen, komt in november met meer nieuws.

Op de website van de actiegroep is te lezen: “We lanceren begin november een nieuwe provider. Een provider waar de ideologische waarden, de technisch hoogwaardige producten en diensten, de ongeëvenaarde ondersteuning en de cultuur worden overgenomen. Een provider waar medewerkers en klanten van XS4ALL -en andere providers- terecht kunnen. Een provider die zich vrij vecht en die strijdt voor jouw digitale belangen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Toekomst XS4ALL definitief in handen van de rechter
Sluiten