Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 21 oktober 2019

Tot december: Today at Apple-workshops bij Eye Amsterdam

Wellicht ben je al bekend met Today at Apple. Dit is het gratis workshop-programma van Apple dat zich richt op creatief zijn met de producten van het bedrijf. Een leuke extra: Apple werkt nog tot december samen met filmmuseum Eye voor een aantal workshops op locatie.

De gratis sessies kennen drie verschillende thema’s, geïnspireerd door de technieken van de befaamde filmregisseur Tarkovski. Je kunt kiezen uit cinematografische shots maken met de iPhone, licht en schaduw fotograferen en een filmtrailer maken (voor gezinnen).

Gratis workshops bij Eye Amsterdam

De workshops worden gegeven in het Eye-gebouw aan het IJ in Amsterdam Noord. Het museum en het aanliggende water worden als omgeving gebruikt. Samen met andere deelnemers oefen je met het opzetten van verschillende soorten shots op locatie. Apple leent je voor de workshops gratis een nieuwe iPhone 11, maar je kunt ook je eigen toestel gebruiken.

De sessies zijn niet via de website van Apple, maar alleen op die van Eye Amsterdam te boeken. Een leuke verrassing. In de omschrijving lezen we dat de workshops geschikt zijn voor deelnemers van alle niveaus, maar richten zich vooral op de absolute basis van cinematografie en fotografie.

andrei tarkovsky
Klik/tap voor groter.

Ook bij andere Apple Stores

Wil je niet naar Eye, maar wel een van deze workshops volgen? Apple biedt ze ook aan in zijn winkels in Den Haag en Haarlem. Dan heb je natuurlijk niet het indrukwekkende Eye als decor, maar ben je wel in iets meer dan een uur op de hoogte van de basis van cinematografie, fotograferen of het maken van trailers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tot december: Today at Apple-workshops bij Eye Amsterdam
Sluiten