Tip: Deze vier Apple Arcade Games verdienen jouw tijd

Door: Jelle van Es - 1 reactie
Apple Arcade
Afbeelding: Apple

De Apple Arcade is nu een tijdje uit en is best wel de moeite waard. Voor een paar euro per maand krijg je toegang tot een bibliotheek met daarin zo’n honderd games. En de aankomende tijd komen daar alleen maar meer bij. In Londen kregen we de tijd om een aantal ontwikkelaars die games op de Apple Arcade hebben of gaan uitbrengen te spreken en de games ook te testen.

Als je nu met de Apple Arcade aan de slag wilt gaan, dan zijn er vier games die de moeite waard zijn.

Pac-Man op de Apple Arcade

Pac-Man is natuurlijk een begrip in de wereld van games en één van de eerste iconen. In zijn nieuwste game kun je een paar vrienden optrommelen en met vier man een nieuwe game te spelen. Je bent daarbij allemaal een Pac-Man en je moet proberen in het doolhof de verschillende kleine pillen te eten. Doe je dat, dan kun je je langzaam maar zeker sneller bewegen. Tegelijkertijd is er ook een spook in de arena die gaat jagen op de Pac-Mans. Tot slot is er nog één powerpil. Wanneer je die opeet, ben je tijdelijk een veelvraat en kun je iedereen opvreten. Het doel is om als laatste over te blijven. Ben je uitgeschakeld? Dan kun je nog meedoen als spook. Lukt het je dan om een Pac-Man te killen, dan kom je weer terug in het spel. Het is een game die toegankelijk en duidelijk is en niet al te lang duurt, omdat de arena op een gegeven moment krimpt. Ideaal om met een paar vrienden samen te komen, maar het is ook mogelijk om online vrienden uit te nodigen. In een latere update moet je ook tegen wildvreemden kunnen spelen.

Pac-Man: Party Royale

The Bradwell Conspiracy

Pac-Man is dus redelijk nieuw en valt misschien wel op. De verhalende game die we hebben gespeeld is echter van een ander niveau. The Bradwell Conspiracy die echt perfect is voor de Apple Arcade. Het is namelijk zo’n typische titel die je pas echt begrijpt wanneer je hem gaat spelen. Je begint in een museum dat het slachtoffer lijkt te zijn van een terroristische aanslag. Je hebt die aanslag overleefd. Maar kan door het inademen van rook niet meer praten. Gelukkig is er een AI-computer die dat begrijpt en je op weg helpt. Niet veel later kom je in aanraking met een ander personage en moet je samen uit het museum zien te ontsnappen. Daarvoor moet je diverse puzzels oplossen, waarbij jij en het andere personage moeten samenwerken. In de korte speelsessie moesten we foto’s uit wisselen om er achter te komen wat de code was om een deur te openen. Het was slim gedaan en het verhaal lijkt me interessant. Volgens de ontwikkelaar is het in een uurtje of drie wel uit te spelen, wat dus perfect is voor een regenachtige vrije dag.

(Bron: Apple)

Lifelike

Lifelike is een game die eigenlijk perfect is voor de Apple Arcade. Het is namelijk een game die je moet ervaren. Het is een titel die me een beetje doet denken aan Flower. In de game reis je door een soort van ruimte en kom je onderweg een soort kolonien tegen. Door er mee in aanraking te komen, kun je dat meenemen en zo doorloop je de levels. Het is allemaal zeer kleurrijk en betoverend en ook de muziek speelt een belangrijke rol in de ervaring. Een titel om echt even lekker mee bij te komen.

Hogwash

Hogwash is de laatste game die we hebben kunnen testen. Het is een game zoals we het eigenlijk nog nooit eerder hebben gezien. De game neemt je mee naar een boerderij waarbij drie biggen het opnemen tegen een boer. De biggen moeten door de modder gaan rollen om zo vies te worden en vervolgens dat modder uitschudden op verschillende objecten. Wanneer een object helemaal onder de modder zit, dan is die ‘veroverd’. De boer kan met zijn spuit echter alles weer schoon spuiten en tegelijkertijd de biggetjes vastbinden. Wanneer de tijd is verstreken en niet alles onder de modder zit, dan wint de boer. Het is apart, maar zeker grappig om een keer te proberen.

Zodoende heb je een paar goede redenen om aan de slag te gaan met de Apple Arcade. Wil je meer lezen over de service van Apple? https://www.want.nl/?s=apple+arcade“>Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    SvS

    Hier zijn Chu Chu en Way of the Turtle 🐢 de toppers. De rest nog niet getest.