Bluetooth tracker van Apple heet waarschijnlijk AirTag

Door: Wesley Akkerman - 2 reacties
Apple AirTag 16x9
Afbeelding: 9to5Mac

iOS 13.2 is beschikbaar en dat betekent dat slimme ontwikkelaars gaan neuzen in de code, op zoek naar onaangekondigde dingen. Vandaag is het weer raak en is de Apple AirTag gevonden. Dit moet de privacyvriendelijke concurrent gaan worden van de populaire Tile-tracker.

Dat Apple aan een eigen tracker werkt die je aan dingen kunt hangen, horen we al langer. Nu is de naam mogelijk bekend. AirTag moet het privacyvriendelijke alternatief voor de Tile-tracker en andere vergelijkbare gadgets worden.

Tile-concurrent van Apple: de AirTag

Ontwikkelaar Guilherme Rambo spoorde de AirTag op in iOS 13.2, de software-update die nu beschikbaar is voor iPhone en iPad. De naam duikt op in een map in de nieuwste versie van het besturingssysteem van Apple-smartphones en -tablets. Hoewel de naam dus nog niet bevestigd is door Apple, leeft het idee sterk dat AirTag de naam wordt van de privacyvriendelijke Bluetoothttracker van het bedrijf uit Cupertino.

De Apple AirTag kan gekoppeld worden aan de iPhone van een gebruiker, op eenzelfde manier zoals je dat nu doet met de AirPods, en laat je spullen terugvinden wanneer je de tracker aan een object gehangen hebt. Denk bijvoorbeeld aan een sleutelbos of een portemonnee. Je kunt hiervoor straks waarschijnlijk de Vind mijn-app gebruiken. Die heet In iOS 13 geen ‘Vind mijn vienden’ meer, maar gewoon ‘Vind mijn’.

Tile Bluetooth tracker
Tile Pro aan een sleutelbos – Klik/tap voor groter. Afbeelding: Tile

Design AirTag nog onduidelijk

Vooralsnog is niet duidelijk hoe de Apple AirTag eruit gaat zien. De afbeeldingen in de broncode van iOS 13.2 bevatten tijdelijke invullingen van onder meer de AirPods en HomePod. Wel lijkt inmiddels duidelijk te zijn dat je de accu van de Tile-concurrent kunt vervangen, omdat er een video aanwezig is genaamd ‘BatterySwap’.

Ook is het nog niet duidelijk wanneer Apple de accessoire gaat presenteren. Omdat die opgedoken is in de iOS-update van deze week, kan het zijn dat de aankondiging later deze week plaatsvindt. De tijdelijke afbeeldingen van de AirTags kunnen op afstand aangepast worden, dus die placeholders vertellen ons helaas weinig over de aankondigingsdatum.

9to5Mac

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  arno1975

  “Ook is het nog niet duidelijk wanneer Apple de accessoire gaat presenteren.”

  Misschien net als die Airpods Pro?

 • Profielfoto
  Indomarco

  arno1975 op 29 oktober 2019 16:46
  “Ook is het nog niet duidelijk wanneer Apple de accessoire gaat presenteren.”

  Misschien net als die Airpods Pro?

  Whoomp, there it is. Whoomp there it is