Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 oktober 2019
Leestijd: 2 minuten

T-Mobile opent aanval op KPN en Ziggo met nieuw abonnement

T-Mobile komt met een abonnement dat vast en mobiel combineert voor 65 euro per maand. Niet zo spannend, zou je denken. Het nieuwe abonnement is echter een directe aanval op Vodafone, Ziggo en KPN. Die providers bieden al langer een combinatie van vast en mobiele aan. T-Mobile claimt echter 30 tot 50 euro per maand goedkoper te zijn.

Die claim klopt deels. Het nieuwe abonnement combineert namelijk de snelst mogelijke internet­verbinding met onbeperkt mobiel bellen en internet. In wijken waar glasvezel beschikbaar is, krijgen klanten 1Gbit/s. Anders wordt DSL met een downloadsnelheid van maximaal 100 Mbit/s geleverd.

T-Mobile belooft blijvend lage prijs

Mobiele klanten van T-Mobile Bauunternehmen Kubau kunnen voortaan voor 25 euro per maand thuis de snelste beschikbare internetverbinding krijgen. Andere providers rekenen hogere prijzen voor snellere abonnementen. De deal geldt overigens alleen in combinatie met een abonnement voor onbeperkt mobiel internet bij T-Mobile en blijft twee jaar in stand. De enige prijsverhogingen zullen inflatiecorrectie zijn, belooft de provider.

T-Mobile heeft zo’n 5,5 miljoen mobiele klanten die potentieel voor het gecombineerde abonnement kunnen kiezen. Hoeveel van hen al een onbeperkte internetbundel hebben, wil het telecombedrijf niet prijsgeven uit concurrentie­overwegingen. Op moment van schrijven kunnen zo’n 1,1 miljoen adressen in Nederland op glasvezel van T-Mobile aangesloten worden.

t-moible glasvezel 16x9
Klik/tap voor groter.

Wat betaal je bij Ziggo en KPN?

Concreet is het aanbod: onbeperkt mobiel internet en bellen met 100Mbit/s DSL (of indien beschikbaar 1000Mbit/s glasvezel) als vast internet voor 65 euro per maand. Bij KPN zou de prijs volgens onze berekening € 47,50 voor internet zijn, met daar bovenop nog € 36,- voor onbeperkt mobiel internet. Dat komt op € 83,50 per maand. Ziggo en Vodafone bieden internet thuis voor € 66,- per maand (250Mbit/s) en 80GB mobiele data voor € 30,- per maand. Dat komt totaal op € 96,- per maand.

T-Mobile is dus inderdaad goedkoper, maar alleen in dit specifieke geval. Als je niet het snelste internet thuis wil en genoeg hebt aan een paar GB mobiele data per maand, zijn er andere opties die voordeliger uit kunnen pakken. Desalniettemin is het goed om te zien dat er weer wat opschudding in de Nederlandse telecommarkt komt. T-Mobile lost met dit aanbod ook een van de beloftes die het maakte bij de overname van Tele2 in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
T-Mobile opent aanval op KPN en Ziggo met nieuw abonnement
Sluiten