T-Mobile opent aanval op KPN en Ziggo met nieuw abonnement

Door: Raymon Mens - 15 reacties
t-mobile thuis 16x9
Afbeelding: T-Mobile, bewerking: OMT

T-Mobile komt met een abonnement dat vast en mobiel combineert voor 65 euro per maand. Niet zo spannend, zou je denken. Het nieuwe abonnement is echter een directe aanval op Vodafone, Ziggo en KPN. Die providers bieden al langer een combinatie van vast en mobiele aan. T-Mobile claimt echter 30 tot 50 euro per maand goedkoper te zijn.

Die claim klopt deels. Het nieuwe abonnement combineert namelijk de snelst mogelijke internet­verbinding met onbeperkt mobiel bellen en internet. In wijken waar glasvezel beschikbaar is, krijgen klanten 1Gbit/s. Anders wordt DSL met een downloadsnelheid van maximaal 100 Mbit/s geleverd.

T-Mobile belooft blijvend lage prijs

Mobiele klanten van T-Mobile kunnen voortaan voor 25 euro per maand thuis de snelste beschikbare internetverbinding krijgen. Andere providers rekenen hogere prijzen voor snellere abonnementen. De deal geldt overigens alleen in combinatie met een abonnement voor onbeperkt mobiel internet bij T-Mobile en blijft twee jaar in stand. De enige prijsverhogingen zullen inflatiecorrectie zijn, belooft de provider.

T-Mobile heeft zo’n 5,5 miljoen mobiele klanten die potentieel voor het gecombineerde abonnement kunnen kiezen. Hoeveel van hen al een onbeperkte internetbundel hebben, wil het telecombedrijf niet prijsgeven uit concurrentie­overwegingen. Op moment van schrijven kunnen zo’n 1,1 miljoen adressen in Nederland op glasvezel van T-Mobile aangesloten worden.

t-moible glasvezel 16x9
Klik/tap voor groter. Afbeelding: DTAG

Wat betaal je bij Ziggo en KPN?

Concreet is het aanbod: onbeperkt mobiel internet en bellen met 100Mbit/s DSL (of indien beschikbaar 1000Mbit/s glasvezel) als vast internet voor 65 euro per maand. Bij KPN zou de prijs volgens onze berekening € 47,50 voor internet zijn, met daar bovenop nog € 36,- voor onbeperkt mobiel internet. Dat komt op € 83,50 per maand. Ziggo en Vodafone bieden internet thuis voor € 66,- per maand (250Mbit/s) en 80GB mobiele data voor € 30,- per maand. Dat komt totaal op € 96,- per maand.

T-Mobile is dus inderdaad goedkoper, maar alleen in dit specifieke geval. Als je niet het snelste internet thuis wil en genoeg hebt aan een paar GB mobiele data per maand, zijn er andere opties die voordeliger uit kunnen pakken. Desalniettemin is het goed om te zien dat er weer wat opschudding in de Nederlandse telecommarkt komt. T-Mobile lost met dit aanbod ook een van de beloftes die het maakte bij de overname van Tele2 in.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Dit is natuurlijk gewoon recame en wettelijk gezien zouden jullie dat ook moeten zeggen dat het hier gaat om een advertorial!

 • Profielfoto
  Loyd

  Dat klopt wel zo’n beetje ja. Hier KPN compleet voor 72 en mobiel voor 20. Maar T Mobile? Al was het 100 euro goedkoper dan nog niet. Daarbij heeft kwaliteit nu eenmaal een prijs en KPN bevalt ons prima!

 • Profielfoto
  Raymon Mens
 • Profielfoto
  arno1975

  Loyd op 29 oktober 2019 13:05
  Dat klopt wel zo’n beetje ja. Hier KPN compleet voor 72 en mobiel voor 20. Maar T Mobile? Al was het 100 euro goedkoper dan nog niet. Daarbij heeft kwaliteit nu eenmaal een prijs en KPN bevalt ons prima!

  Ben zelf in maart bij KPN weggegaan. Nu bij – houd je vast- T-Mobile. Geen moment spijt gehad

 • Profielfoto
  Shmoo

  Aanvalluh….

 • Profielfoto
  Odie

  polansky op 29 oktober 2019 13:02
  Dit is natuurlijk gewoon recame en wettelijk gezien zouden jullie dat ook moeten zeggen dat het hier gaat om een advertorial!

  Welke wet vereist dan?

 • Profielfoto
  whaha

  Dat wordt interessant bij het overstappen in April. Ik zit nu nog voor beide bij Tele2, maar aangezien dat toch dezelfde organisatie is…

 • Profielfoto
  Uluru1964

  Loyd op 29 oktober 2019
  Dat klopt wel zo’n beetje ja. Hier KPN compleet voor 72 en mobiel voor 20. Maar T Mobile? Al was het 100 euro goedkoper dan nog niet. Daarbij heeft kwaliteit nu eenmaal een prijs en KPN bevalt ons prima!

  Heb privé T-Mobile en zakelijk KPN.
  Bereik en snelheid internet bij KPN is drama. Voornamelijk 3G of zelfs Edge in Limburg en grensgebied met Duitsland tegenover T-Mobile wat constant 4G heeft. Dus prijs/kwaliteit verhouding bij KPN is hier ver te zoeken.

 • Profielfoto
  vandenbroeke

  Odie op 29 oktober 2019 18:34

  polansky op 29 oktober 2019 13:02
  Dit is natuurlijk gewoon recame en wettelijk gezien zouden jullie dat ook moeten zeggen dat het hier gaat om een advertorial!

  Welke wet vereist dan?

  de Nederlandse Reclame Code ook bekend als het NRC. Voor alle media geldt dat je moet aangeven welke artikelen en social media posts onder reclame vallen. Reclame of advertorials op blogs, in video’s en social media moeten als reclame worden aangeven. Er moet bij elke vorm van reclame een disclaimer staan, waarin je de kijker of lezer vertelt dat je betaald wordt om de advertorial te plaatsen. Een advertorial is namelijk anders dan een review. Een review bestaat uit jouw mening die niet beïnvloed is door een bedrijf die jou betaald om hun product te promoten.

 • Profielfoto
  csteelooper

  vandenbroeke op 29 oktober 2019 22:45

  Odie op 29 oktober 2019 18:34

  polansky op 29 oktober 2019 13:02
  Dit is natuurlijk gewoon recame en wettelijk gezien zouden jullie dat ook moeten zeggen dat het hier gaat om een advertorial!

  Welke wet vereist dan?

  de Nederlandse Reclame Code ook bekend als het NRC. Voor alle media geldt dat je moet aangeven welke artikelen en social media posts onder reclame vallen. Reclame of advertorials op blogs, in video’s en social media moeten als reclame worden aangeven. Er moet bij elke vorm van reclame een disclaimer staan, waarin je de kijker of lezer vertelt dat je betaald wordt om de advertorial te plaatsen. Een advertorial is namelijk anders dan een review. Een review bestaat uit jouw mening die niet beïnvloed is door een bedrijf die jou betaald om hun product te promoten.

  De reclamecode is géén wet. Anders: de hier bedoelde definitie voor ‘code’ staat niet gelijk aan “wet”, al is het verschil soms klein… Bovendien is het bedoelde voorstel nog niet officieel opgenomen in de code. Het is een van de nieuwste voorstellen van de reclamecode commissie.

  Daarnaast heb jij gelukkig géén inzicht in wáár OMT wel en niet voor wordt betaald.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Anyways…

  Even een telefoontje naar T-Mobile, en onze kersverse 750Mbit verbinding is nu officieel Gbit geworden. (Niet dat we dat voorlopig halen, maar vooruit; snel is snel .:) ).

 • Profielfoto
  computer space

  KarelWillem op 30 oktober 2019 08:47
  Anyways…

  Even een telefoontje naar T-Mobile, en onze kersverse 750Mbit verbinding is nu officieel Gbit geworden. (Niet dat we dat voorlopig halen, maar vooruit; snel is snel .:) ).

  Dus ook 10x zo snel te hacken.

  Ik vind het wel best tegenwoordig zonder vaste 24/7 verbinding thuis met hoge upload. Wij noobs kunnen al dat hackgeweld niet meer bijbenen. Ik heb meer vertrouwen in een mobiel als router dan zo’n Ervaringsdoos, en lekker ook iedere dag een ander IP adres.

 • Profielfoto
  Electr0n

  polansky op 29 oktober 2019 13:02
  Dit is natuurlijk gewoon recame en wettelijk gezien zouden jullie dat ook moeten zeggen dat het hier gaat om een advertorial!

  Of je stelt je eigen gewoon aan en ziet niet in dat ze je gewoon helpen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  computer space op 30 oktober 2019 09:07

  KarelWillem op 30 oktober 2019 08:47

  …en onze kersverse 750Mbit verbinding is nu officieel Gbit geworden….

  Dus ook 10x zo snel te hacken….

  ???