Raymon Mens
Raymon Mens App Store 7 oktober 2019
Leestijd: 2 minuten

Spotify werkt nu met Siri en heeft een Apple TV-app

Spotify heeft zijn iOS-app een grote update gegeven. De streamingdienst werkt nu met Siri en heeft een eigen Apple TV-app. Ondersteuning voor Siri zat al een tijdje in het vat, want iOS 13 stelt de virtuele assistent van Apple open voor andere muziek-apps. De app voor Apple TV is een verrassing.

Dit is nieuws voor iPhone-bezitters die geen Apple Music, maar Spotify gebruiken. Voorheen kon je alleen Apple Music met Siri bedienen. Je kunt de virtuele assistent nu echter ook vragen om een bepaalde playlist, artiest of genre op Spotify te spelen.

Spotify en Siri, de (on)mogelijkheden

Spotify is niet de standaard muziek-app op iOS, dus iets aan Siri vragen moet steeds met de woorden “op Spotify” erachter. Wanneer je zegt “Speel muziek van Rihanna”, zal de ingebouwde Muziek-app geraadpleegd worden. Wanneer je zegt “Speel muziek van Rihanna op Spotify”, werkt het wel correct. Dat geldt ook voor playlists, artiesten en genres.

Het werkt nog niet op de Apple Watch en het is ook niet mogelijk om acties op nummers uit te voeren. Vragen om een nummer een hartje te geven of aan een playlist toe te voegen, is nog niet mogelijk. Het is op dit moment nog onbekend of dit in een latere update toegevoegd wordt.

Spotify Siri iOS 13 001
Klik/tap voor groter.

Siri-bediening van Spotify is een prima match met de AirPods. Onderweg kun je, zeker met de AirPods 2, gewoon zonder iets aan te raken met “Hey Siri” om andere muziek of een playlist vragen. Deze functionaliteit is overigens niet uniek voor de muziekstreaming-dienst, want in iOS 13 kunnen alle muziek- en podcast-apps op de spraakassistent inhaken.

Spotify op Apple TV

De Apple TV-app van de dienst is nog vrij basaal. Na het openen, kun je een ​​activeringscode invoeren om de app aan je account te koppelen. Als je dit hebt gedaan, is je bibliotheek op de Apple TV te vinden. Opmerkelijk is dat op moment van schrijven de Daily Mix-afspeellijsten ontbreken. Discover Weekly en de Family Mix zijn wel terug te vinden.

Het afspeelscherm is ook beperkt tot de basisfuncties. Je kunt shuffle en repeat inschakelen en een nummer ook een like geven, maar het is onmogelijk om iets aan een afspeellijst toe te voegen, of een playlist te maken. Dit blijft voorbehouden aan de iOS- en iPadOS-versies van Spotify.

spotify apple tv 001
Klik/tap voor groter.

Het essentiële is er, maar er zijn nog veel functies die ontbreken op Apple’s settopbox. Op moment van schrijven is Spotify nog niet in de Apple TV App Store te vinden, maar als je de app op een iOS-apparaat hebt geïnstalleerd en instelt dat alle apps die je hebt gekocht ook op je Apple TV moeten worden gedownload, verschijnt deze automatisch.

Spotify Apple TV 002
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Spotify werkt nu met Siri en heeft een Apple TV-app
Sluiten