Spotify werkt nu met Siri en heeft een Apple TV-app

Door: Raymon Mens - 14 reacties
Spotify Siri iOS 13
Afbeelding: Spotify, montage: OMT

Spotify heeft zijn iOS-app een grote update gegeven. De streamingdienst werkt nu met Siri en heeft een eigen Apple TV-app. Ondersteuning voor Siri zat al een tijdje in het vat, want iOS 13 stelt de virtuele assistent van Apple open voor andere muziek-apps. De app voor Apple TV is een verrassing.

Dit is nieuws voor iPhone-bezitters die geen Apple Music, maar Spotify gebruiken. Voorheen kon je alleen Apple Music met Siri bedienen. Je kunt de virtuele assistent nu echter ook vragen om een bepaalde playlist, artiest of genre op Spotify te spelen.

Spotify en Siri, de (on)mogelijkheden

Spotify is niet de standaard muziek-app op iOS, dus iets aan Siri vragen moet steeds met de woorden “op Spotify” erachter. Wanneer je zegt “Speel muziek van Rihanna”, zal de ingebouwde Muziek-app geraadpleegd worden. Wanneer je zegt “Speel muziek van Rihanna op Spotify”, werkt het wel correct. Dat geldt ook voor playlists, artiesten en genres.

Het werkt nog niet op de Apple Watch en het is ook niet mogelijk om acties op nummers uit te voeren. Vragen om een nummer een hartje te geven of aan een playlist toe te voegen, is nog niet mogelijk. Het is op dit moment nog onbekend of dit in een latere update toegevoegd wordt.

Spotify Siri iOS 13 001
Klik/tap voor groter. Screenshots: OMT/Raymon Mens

Siri-bediening van Spotify is een prima match met de AirPods. Onderweg kun je, zeker met de AirPods 2, gewoon zonder iets aan te raken met “Hey Siri” om andere muziek of een playlist vragen. Deze functionaliteit is overigens niet uniek voor de muziekstreaming-dienst, want in iOS 13 kunnen alle muziek- en podcast-apps op de spraakassistent inhaken.

Spotify op Apple TV

De Apple TV-app van de dienst is nog vrij basaal. Na het openen, kun je een ​​activeringscode invoeren om de app aan je account te koppelen. Als je dit hebt gedaan, is je bibliotheek op de Apple TV te vinden. Opmerkelijk is dat op moment van schrijven de Daily Mix-afspeellijsten ontbreken. Discover Weekly en de Family Mix zijn wel terug te vinden.

Het afspeelscherm is ook beperkt tot de basisfuncties. Je kunt shuffle en repeat inschakelen en een nummer ook een like geven, maar het is onmogelijk om iets aan een afspeellijst toe te voegen, of een playlist te maken. Dit blijft voorbehouden aan de iOS- en iPadOS-versies van Spotify.

spotify apple tv 001
Klik/tap voor groter. Screenshot: OMT/Raymon Mens

Het essentiële is er, maar er zijn nog veel functies die ontbreken op Apple’s settopbox. Op moment van schrijven is Spotify nog niet in de Apple TV App Store te vinden, maar als je de app op een iOS-apparaat hebt geïnstalleerd en instelt dat alle apps die je hebt gekocht ook op je Apple TV moeten worden gedownload, verschijnt deze automatisch.

Spotify Apple TV 002
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: OMT/Raymon Mens)

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  freewel

  Nu nog een update voor de apple watch zodat ik daar mijn muziek op kan downloaden

 • Profielfoto
  Shmoo

  Apple TV app, jippie 😍

 • Profielfoto
  polansky

  Apple TV app – Eindelijk!

 • Profielfoto
  Steve van Gastel

  Iemand enig idee of het ook werkt met de HomePod?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nee joh, ga weg net je HomePod 😉

   

  Zoals gebruikelijk alles is altijd extreem gelimiteerd bij versie 1.0. AirPlay speakers moet je via het Instellingen > audio gedeelte regelen.  Dit kan niet via de Spotify app zelf.

  Het werkt qua afspelen enzo maar nog extreem beperkt. Ruwe eerste versie zeg maar.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Hoeveel jaar is het eigenlijk geleden dat mensen op OMT hun feestbroek aantrokken omdat er een Ziggo app voor de Apple TV in de maak zou zijn. 🤭

 • Profielfoto
  polansky

  Shmoo op 7 oktober 2019 15:25
  Hoeveel jaar is het eigenlijk geleden dat mensen op OMT hun feestbroek aantrokken omdat er een Ziggo app voor de Apple TV in de maak zou zijn. 🤭

  Laten we hopen dat aan dat drama ook snel een einde komt.

  Als ze het als een bedreiging zien voor hun reguliere TV, zouden ze er toch gewoon een abonnementsvorm van kunnen maken. Kunnen gebruikers van glasvezel bovendien fatsoenlijk TV kijken en kunnen ze op die manier weer klantjes bij KPN wegsnoepen.

  Iemand hier overigens ervaring met de AppleTV app van T-Mobile?

   

 • Profielfoto
  Ce

  hmmm…zojuist de update van Spotify geïnstalleerd, de versie met “Siri available on iOS13”. Op elk commando met “hé Siri, speel muziek van ****** op Spotify” krijg ik altijd hetzelfde antwoord: “Spotify heeft daarvoor geen siri-ondersteuning toegevoegd”. Werkt in NL dus nog niet overal goed.

 • Profielfoto
  Saaihead

  Zaterdag vervloekte ik Spotify nog voor het ontbreken van een Apple TV app. Aangezien Airplay 2 ondersteuning onder macOS ruk is, wil ik een andere hub gebruiken voor Spotify. En mijn iPhone wil nog wel eens haperen als ik buiten het bereik van mijn wifi loop dus dit is voor mij een goede oplossing, ga het vanavond meteen proberen!

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  Hier (België)geen spotify app voor AppleTv

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  En de Siri bediening heeft ook maar 1 (één) keer gewerkt!

 • Profielfoto
  Switched

  Hier ook geen Spotify app in de store.

 • Profielfoto
  Betatester

  Hier werkt spotify niet via Siri.

 • Profielfoto
  makasa

  Inmiddels in de Appstore