Jelle van Es
Jelle van Es App Store 22 oktober 2019

Pokémon Go krijgt een online vechtsysteem

In Pokémon Go is het nu al mogelijk om gevechten met vrienden te houden, maar dat is nog maar het begin. Volgens de ontwikkelaar zijn er plannen om dit concept uit te breiden en een online vechtsysteem te brengen.

Dit heeft ontwikkelaar Niantic bekendgemaakt op zijn eigen blog. De nieuwe feature komt pas in 2020, maar de eerste details zijn nu naar buiten gebracht.

Een online vechtsysteem in Pokémon Go

Momenteel zijn er een paar manieren om te gaan vechten. Je kunt een vriend of vriendin uitdagen en dan in een bepaalde klasse gebaseerd op de CP van je Pokémon gaan knokken. Of je komt in één van de vele Pokéstops Team Rocket tegen die je dan kunt verslaan. Maar met de GO Battle League, zoals de nieuwe functie gaat heten, kun je tegen Pokémon-trainers wereldwijd strijden. Je moet er alleen nog wel even op wachten, want de nieuwe functie wordt pas begin 2020 uitgerold.

Het idee van de GO Battle League is dat je makkelijker een gevecht kunt aangaan en op die manier kijken of jouw Pokémon een beetje geschikt zijn. Het idee is daarbij dat trainers in elk level mee moten kunnen doen om het zo eerlijk en toegankelijk mogelijk te houden. De online gevechten in Pokémon Go zullen via een online matchmakingsysteem gaan werken, waarbij je dus tegen willekeurige tegenstanders in een arena wordt gezet. Hoe meer je wint, hoe sneller je in de ranking omhoog gaat.

De ontwikkelaar heeft nu vooral een tipje van de sluier gehuld. De kans is groot dat er vlak voor de release meer wordt verteld en er ook beelden van komen. Hopelijk gaat men daarbij wel iets doen dat het gevecht daadwerkelijk interessant maakt, want de huidige mechanics zijn wat mij betreft wat suf. Wil je meer lezen over Pokémon Go? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pokémon Go krijgt een online vechtsysteem
Sluiten