Jelle van Es
Jelle van Es App Store 1 oktober 2019

PlayStation 4-controller nu ook op iPhone, iPad en Mac te gebruiken

Wie graag een spelletje speelt en in het bezit is van een PlayStation 4-controller, hoeft zich vandaag de dag niet meer te beperken tot enkel de televisie. Waar je games eerder al kon spelen op je computer (Remote Play), is het nu ook mogelijk om de controller aan te sluiten op een Apple-apparaat met iOS 13 geïnstalleerd.

Waar je bij die eerder genoemde optie nog vast zat aan je de PlayStation 4 zelf, is dat nu niet meer het geval. De Dualshock 4 controller is volledig losstaand te gebruiken op iPhones en iPads.

Je DualShock 4-controller op je Apple-apparaat

Uiteraard is het de meest voor de hand liggende gedachte dat deze controller te gebruiken is voor een game die ook daadwerkelijk een controller ondersteunt. Denk hierbij aan games al Fortnite voor iPhone en iPad. Met name op deze apparaten zijn er heel veel games te downloaden die deze ondersteuning bieden. Iets dat met de komst van Apple Arcade ontzettend goed van pas lijkt te komen, omdat games op deze manier een stuk beter speelbaar zijn.

Klik/tap voor groter

Maar een andere toffe functie is dat je nu goed gebruik kunt maken van Remote Play op je apparaten. Met die functie is het mogelijk om games vanaf de PlayStation 4 te streamen naar een ander apparaat. Op de Mac was dit al goed mogelijk, maar moest je de controller wel via een USB-kabel verbinden om hem te laten detecteren. Dat kan nu dus ook draadloos.

Interessanter is echter dat je nu ook kunt streamen naar je iPhone 7 of hoger, iPad 6 of de tweede generatie iPad Air of hoger met iOS 12.1 geïnstalleerd. Die optie was er al eerder, maar daarbij moest je gebruik maken van het touchscreen om de games te spelen en daar werd niemand vrolijk van.

Het is bij dat laatste overigens wel handig dat je je PlayStation 4 op een ethernetkabel hebt aangesloten en je andere apparaat gebruik maakt van snel internet. Het liefst ook via kabel, anders via WiFi met een 5Ghz frequentie. Ideaal als je even snel een potje wilt spelen maar iemand anders zit op de televisie. Lees hier hoe je de verbinding maakt.

Reageer op artikel:
PlayStation 4-controller nu ook op iPhone, iPad en Mac te gebruiken
Sluiten