Nomad Base Station Pro goed alternatief voor AirPower

Door: Night - 9 reacties
Nomad Basstation Pro
Afbeelding: Nomad

Eerder dit jaar kregen we het vervelende nieuws dat de langverwachte AirPower van Apple werd geannuleerd. Dat was slecht nieuws voor Apple-fans en technische enthousiastelingen. Er moest nu gekeken worden naar een alternatieve draadloze oplader voor hun Apple-apparaten. Die komt er nu, in de vorm van de Nomad Base Station Pro.

Nomad heeft namelijk zo’n alternatief bedacht voor AirPower. Binnenkort komt het bedrijf dat verantwoordelijk is voor coole accessoires, met de Base Station Pro.
Met die Base Station Pro richt Nomad zich op de potentiële fans en enthousiastelingen die vergeefs hebben gewacht op de AirPower van Apple.

De draadloze oplader heeft als eerste een vergelijkbaar concept als de AirPower. Door ook gebruik te maken van een matrix van meerdere laadspoelen biedt de nieuwe Base Station Pro de technologie om meerdere apparaten tegelijk op te laden. In tegenstelling tot de andere 3-in-1 opladers, kan je op de Base Station Pro je Apple apparaten dus gewoon overal op de laadmat neerleggen. Een vaste plekje voor je iPhones of AirPods is dus niet meer nodig.

Nomad Basestation Pro
Net als de AirPower maakt de Nomad Basestation Pro ook gebruik van verschillende laad-spoelen (klik/tap voor groter). Afbeelding: Nomad

Draadloos opladen met 5 watt

Het accessoire is bedekt met een zwarte zachte lederen afwerking zodat je al apparaten kunt plaatsen zonder je zorgen te hoeven maken over krassen of beschadigingen. Het apparaat ondersteunt oplaad-snelheden tot 5 Watt. Dat lijkt misschien niet erg veel, maar de voordelen wegen hier volgens ons ruimschoots tegenop. Kijk maar naar de onderstaande video, dat ziet er veelbelovend uit:

Aangenomen wordt dat de prestaties van de lader op gelijke voet staan met laders van andere merken en geen merkbaar verschil mogen hebben bij regelmatig gebruik.
De laadmat ondersteunt het opladen van maximaal 3 apparaten bij 5 W. Naast de laadmat worden ook een 27 Watt USB-C lader en een USB-C-kabel om de lader aan te sluiten, meegeleverd.

Nomad Base Station Pro kan (nog) geen Apple Watch opladen

Voorlopig biedt de Base Station Pro geen ondersteuning voor het opladen van de Apple Watch. Het horloge maakt namelijk gebruik van een afwijkende oplaadtechniek. Wellicht dat een toekomstige uitvoering van de lader die optie alsnog zal brengen – maar dat is nu nog niet het geval.

Wil je meer informatie over de deze draadloze oplader en de mogelijkheid voor de pre-order (die volgende maand zou moeten beginnen)? Kijk dan op hun officiële website.
Wij vinden de Nomad Base Station Pro het eerste echte alternatief voor de Apple AirPower. Wat vind jij van deze draadloze oplader? Laat ons je mening weten in de reacties hieronder.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Geen ondersteuning voor het opladen van een Apple watch maakt het ding gelijk overbodig en niet beter dan de bestaande oplossingen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Hebben ze qua design toch een mooi product gemaakt. Mooie animaties erbij laten maken zodat het geheel meer feeling en emotie krijgt, …. en dan bedenkt iemand dat het wel een goed idee is om een monospace Inconsulata lettertype te gebruiken op hun website. 🤮

  Ik bedoel, er is geen scherp/hard randje aan het hele product te vinden. Alles heeft mooie afgeronde hoeken en is zachtaardig. Waarom dan geen Sans variant font dat veel vriendelijker is.

  Wanneer mag je medewerkers slaan?

 • Profielfoto
  Lex
 • Profielfoto
  iNiels1984

  Lex op 12 oktober 2019 19:35
  deze is toch inclusief laden Apple Watch?

  https://hellonomad.com/products/base-station-apple-watch?_pos=3&_sid=022403588&_ss=r

  Klopt! Deze gebruik in nu twee weken en bevalt prima 👌🏼

 • Profielfoto
  maconly

  Dikkere accu is wenselijker.

 • Profielfoto
  Stokking

  Shmoo op 12 oktober 2019 12:21
  Hebben ze qua design toch een mooi product gemaakt. Mooie animaties erbij laten maken zodat het geheel meer feeling en emotie krijgt, …. en dan bedenkt iemand dat het wel een goed idee is om een monospace Inconsulata lettertype te gebruiken op hun website. 🤮

  Ik bedoel, er is geen scherp/hard randje aan het hele product te vinden. Alles heeft mooie afgeronde hoeken en is zachtaardig. Waarom dan geen Sans variant font dat veel vriendelijker is.

  Wanneer mag je medewerkers slaan?

   

 • Profielfoto
  Stokking

  Bij een goed gerecht gaat het om contrasten… ook bij design is dat van belang. Ronde vormen brave letters maakt suf design. Daarnaast… ieder zijn smaak. Ben wel benieuwd naar een design van jouw hand kunnen we daar eens over buigen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat kan. Kijk maar op het forum in het show-off topic ‘meest recente creatie’  … of zoiets. Daar post ik zo nu en dan iets wat ik heb zitten knutselen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het is ook te gek voor woorden dat je je hier moet lopen verdedigen, maar ik wil het wel even bewijzen hoor. Onkunde is namelijk niet makkelijk te verstoppen.

   

  Vergroot

   

  Vergroot

   

  Dit is de broncode van bovenstaande website. De developer kiest voor een font genaamd Inconsulata uit de monospace categorie. Dat is zijn eerste keuze om de tekst in te tonen. Zijn tweede keus, een veilige fallback voor het geval dat Inconsulata niet beschikbaar is …. is dan ineens Helvetica Neue. Dit is een font uit de sans-serif familie. Die twee horen niet eens bij elkaar en dat is zo ontzettend fout om die bij elkaar te kiezen. Probeer daar eens over na te denken in een andere situatie. Dat je in een museum zou zeggen, hang aan de muur iets van Rembrandt op, en als Rembrandt niet beschikbaar is dan hangen we niet iets van Gogh op, nee dan hangen we iets van Andy Warhol op die plaats. Het is te gek voor woorden.

  In afbeelding (2) zie je precies wat ik hierboven omschrijf. Ik deactiveer ik de eerste font-keuze en laat de tweede (helvetica) zien.  Kijk eens naar het verschil. Ondanks dat de regelafstand tussen de zinnen niet klopt qua hoogte en de teksten niet goed uitgelijnd zijn, ziet dit er al veel beter uit dan de eerste keuze. Dit is leesbaarder, minder hard, toegankelijker. Dit nodigt uit om te willen lezen en waarom ? omdat wij gewend zijn om online met sans -varianten te werken.

   

   

  Dit is allemaal geen hogere wiskunde.