Huub Everstijn
Huub Everstijn Accessoires 12 oktober 2019
Leestijd: 2 minuten

Nomad Base Station Pro goed alternatief voor AirPower

Eerder dit jaar kregen we het vervelende nieuws dat de langverwachte AirPower van Apple werd geannuleerd. Dat was slecht nieuws voor Apple-fans en technische enthousiastelingen. Er moest nu gekeken worden naar een alternatieve draadloze oplader voor hun Apple-apparaten. Die komt er nu, in de vorm van de Nomad Base Station Pro.

Nomad heeft namelijk zo’n alternatief bedacht voor AirPower. Binnenkort komt het bedrijf dat verantwoordelijk is voor coole accessoires, met de Base Station Pro.
Met die Base Station Pro richt Nomad zich op de potentiële fans en enthousiastelingen die vergeefs hebben gewacht op de AirPower van Apple.

De draadloze oplader heeft als eerste een vergelijkbaar concept als de AirPower. Door ook gebruik te maken van een matrix van meerdere laadspoelen biedt de nieuwe Base Station Pro de technologie om meerdere apparaten tegelijk op te laden. In tegenstelling tot de andere 3-in-1 opladers, kan je op de Base Station Pro je Apple apparaten dus gewoon overal op de laadmat neerleggen. Een vaste plekje voor je iPhones of AirPods is dus niet meer nodig.

Nomad Basestation Pro
Net als de AirPower maakt de Nomad Basestation Pro ook gebruik van verschillende laad-spoelen (klik/tap voor groter).

Draadloos opladen met 5 watt

Het accessoire is bedekt met een zwarte zachte lederen afwerking zodat je al apparaten kunt plaatsen zonder je zorgen te hoeven maken over krassen of beschadigingen. Het apparaat ondersteunt oplaad-snelheden tot 5 Watt. Dat lijkt misschien niet erg veel, maar de voordelen wegen hier volgens ons ruimschoots tegenop. Kijk maar naar de onderstaande video, dat ziet er veelbelovend uit:

Aangenomen wordt dat de prestaties van de lader op gelijke voet staan met laders van andere merken en geen merkbaar verschil mogen hebben bij regelmatig gebruik.
De laadmat ondersteunt het opladen van maximaal 3 apparaten bij 5 W. Naast de laadmat worden ook een 27 Watt USB-C lader en een USB-C-kabel om de lader aan te sluiten, meegeleverd.

Nomad Base Station Pro kan (nog) geen Apple Watch opladen

Voorlopig biedt de Base Station Pro geen ondersteuning voor het opladen van de Apple Watch. Het horloge maakt namelijk gebruik van een afwijkende oplaadtechniek. Wellicht dat een toekomstige uitvoering van de lader die optie alsnog zal brengen – maar dat is nu nog niet het geval.

Wil je meer informatie over de deze draadloze oplader en de mogelijkheid voor de pre-order (die volgende maand zou moeten beginnen)? Kijk dan op hun officiële website.
Wij vinden de Nomad Base Station Pro het eerste echte alternatief voor de Apple AirPower. Wat vind jij van deze draadloze oplader? Laat ons je mening weten in de reacties hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nomad Base Station Pro goed alternatief voor AirPower
Sluiten