Dennis Hoogeveen
Dennis Hoogeveen App Store 22 oktober 2019

‘Na Photoshop ook Illustrator op iPad’

Ook Illustrator komt naar iPad, als we bronnen van Bloomberg mogen vertrouwen. Het is het tweede programma van Adobe Creative Cloud dat op iPad verschijnt, al wacht de eerste nog altijd op de officiële lancering. Het gaat volgens de makers om een “echte” versie van de software, dus geen uitgeklede variant om op iPad te kunnen draaien.

Begin November zou Adobe op een conferentie de vroege versie van Illustrator voor iPad willen tonen. De definitieve app moet dan ergens in 2020 uitkomen. Alle belangrijke functies van de desktop-variant wil Adobe op iPad uitbrengen, precies zoals het bedrijf ook aankondigde met Photoshop.

Illustrator naar iPad: en Photoshop dan?

Ruim een jaar geleden kondigde Adobe aan dat Photoshop binnen korte tijd beschikbaar zou zijn op iPad. Inmiddels is de software nog altijd niet beschikbaar, al startte het bedrijf wel een gesloten bèta. Volgens de meest recente berichten staat de release nog steeds voor 2019 gepland. Hoewel Adobe belooft dat het gaat om de volledige versie van Photoshop en Illustrator, klagen enkele gebruikers van de bètaversie. Volgens hen lijkt het meer op een ‘light’-app. Belangrijke basisfuncties zouden missen en dus is het niet de volledige Photoshop-versie op de iPad.

Photoshop iPad screenshot Adobe Illustrator 001

In eerdere berichten zei Scott Belsky, die bij Adobe verantwoordelijk is voor de lancering van nieuwe producten, dat de mogelijkheden van Photoshop op termijn worden uitgebreid. Bloomberg verwachtte vorige week al dat Adobe tijdens de aankondiging van Illustrator een update geeft over de voortgang van Photoshop.

Creative Cloud naar iPad: een zaak van lange adem

Nu ook Illustrator is aangekondigd voor iPad, is te verwachten dat andere programma’s van Adobe Creative Cloud gaan volgen. Het is dan wel de vraag wanneer deze uitkomen. Als het bij Illustrator net zo gaat als Photoshop, zijn we zo een jaar verder zonder een publieke app te hebben gezien. Bovendien is ook hier de vraag: welke functies gaan er wel of niet komen? De belofte dat de “volledige functionaliteit” naar iPad komt is immers ook niet helemaal waterdicht meer.

Gebruikers van Adobe Creative Cloud op macOS kunnen overigens beter wachten om hun Mac te upgraden naar macOS Catalina. Hier lees je waarom.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Na Photoshop ook Illustrator op iPad’
Sluiten