Raymon Mens
Raymon Mens App Store 15 oktober 2019

Microsoft Office ondersteunt nu dark mode van iOS 13

Microsoft Office (bestaande uit Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Outlook) voor iPhone en iPad heeft een grote update gehad. De apps ondersteunen nu dark mode van iOS 13 en iPadOS 13. De apps tonen nu automatisch een donkere lay-out wanneer dark mode is ingeschakeld.

Outlook had al langer een donkere modus, maar schakelt nu ook automatisch mee met iOS 13 en iPadOS 13. In Outlook is het mogelijk om altijd een lichte of donkere lay-out te kiezen, maar de andere Office-apps volgen wat op het systeem ingesteld is.

Office voor iOS: dark mode met een twist

Microsoft Word, Excel en PowerPoint hebben een dark mode met een twist. Hoewel de interface volledig donker wordt, blijft het document zelf wit. Microsoft keert in Word bijvoorbeeld niet de kleuren om en gebruikt geen witte letters op een donker document. Ook in Excel en PowerPoint blijft je document zelf wit, terwijl de interface donker is.

In Outlook en OneNote is het anders. Daar schakelt de volledige interface wel mee. Dat komt natuurlijk omdat je in deze Office-apps geen opmaak gebruikt die uiteindelijk ook op andere schermen of papier getoond moet worden.

Office voor iOS 13 Dark Mode 001
Klik/tap voor groter.

Donkere modus inschakelen

Je kunt de dark mode op iedere iPhone of iPad met iOS 13 of iPadOS 13 inschakelen door naar het bedieningspaneel te gaan. Vervolgens druk je lang op de regelaar voor de helderheid van het scherm. Daar staat onderaan een knop voor donkere modus. Je kunt dit ook automatisch op bepaalde tijdstippen laten schakelen. Niet alle apps ondersteunen overigens al dark mode, met Office is Microsoft er relatief vroeg bij. (Zie ook → iOS 13: zo schakel je de donkere modus (Dark Mode) snel in)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft Office ondersteunt nu dark mode van iOS 13
Sluiten