Thomas Aalderink
Thomas Aalderink App Store 8 oktober 2019
Leestijd: 2 minuten

macOS Catalina update betekent het officiële einde van iTunes

Sinds gisteren kunnen Mac, iMac en Macbook gebruikers overstappen op de nieuwste versie van macOS. 10.15 Catalina was al een tijdje als bètaversie beschikbaar, maar is nu officieel uitgerold. Gebruikers krijgen dankzij deze update de beschikking over nieuwe functies zoals Sidecar en Apple Arcade. Maar je moet ook afscheid nemen van een vertrouwde app, want iTunes is nu echt verleden tijd.

Dat Apple een richting was ingeslagen die het einde van iTunes zou betekenen, was inmiddels wel duidelijk. Met de komst van nieuwe diensten als Apple Music en Apple TV werd duidelijk dat de huidige media verzamelplaats bezig was aan zijn laatste dagen. De digitale mediaspeler die op 9 januari 2001 het daglicht zag, gaat nu opgesplitst worden.

Apple deelt iTunes in drieën

Wanneer je een apparaat update naar macOS 10.15 Catalina, wordt je niet meer verwelkomd door iTunes, maar door drie andere applicaties. Apple Music, Apple TV en Podcasts. Hiermee wordt je mediabibliotheek in drieën gesplitst wat moet gaan zorgen voor meer overzicht. Dit hoef je gelukkig niet met de hand te doen. Alle mediabestanden op je Mac of MacBook worden automatisch aan de juiste app gekoppeld.

Nog meer nieuwe in macOS Catalina

Naast deze iTunes wisseltruc brengt macOs 10.15 Catalina nog een aantal grote veranderingen. Eentje waar je zeker rekening mee moet houden, is dat deze nieuwe versie van het besturingssysteem alleen nog maar 64-bits apps ondersteunt. 32-bits applicaties werken daarom niet meer, dus let daar goed op voordat je update naar macOS 10.15 Catalina. Benieuwd wat er allemaal nog meer gaat veranderen? Klik dan hier.

Updaten naar macOS 10.15 Catalina is eenvoudig. Je vindt de nieuwste versie van het besturingssysteem in de App Store

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
macOS Catalina update betekent het officiële einde van iTunes
Sluiten