Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 7 oktober 2019
Leestijd: 3 minuten

Steeds meer iPhone 11-gebruikers doen melding van bekrast scherm

Heb je onlangs een iPhone 11 of 11 Pro (Max) gekocht, maar is je toestel nu al voorzien van flink wat krassen op het scherm? Dan ben je zeker weten niet de enige. Op de support pagina van Apple zijn meerdere klachten te vinden van mensen waarbij het scherm nu al beschadigd is.

Ondanks het feit dat de meerderheid van de gebruikers dit nog niet gemeld hebben, zijn er wel degelijk aardig wat mensen te vinden die last hebben van het probleem. De klachten lijken vooral duidelijk te maken dat er voorzichtig is omgegaan met het toestel en dat deze ook niet in een broekzak met sleutels of andere scherpe voorwerpen heeft gezeten. Nu komen klachten wel vaker voor en is het altijd nog maar de vraag of mensen er daadwerkelijk voorzichtig mee omgegaan zijn. Maar dit keer lopen we op de redactie ook tegen dit probleem aan. Van de vier toestellen die we hebben, zijn er nu al drie voorzien van krassen.

“Het sterkste glas ooit in een smartphone” – Apple

Dat is wat Apple ons vertelde tijdens de presentatie van de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max. De enige vraag is alleen: wat bedoelen ze er nu precies mee? Sterk glas kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Zo kan Apple bedoelen dat het scherm beter beveiligd is tegen barsten, dan tegen krassen. Maar het stijgende aantal klachten over krassen op het scherm beginnen wel op te vallen. Zowel op Twitter als op de support pagina van Apple zijn aardig wat klachten te vinden over het scherm.

Gebruikers melden dat ze, ondanks het feit dat ze er heel voorzichtig mee om zijn gegaan, last hebben van veel krassen op hun display.

Bericht op de Support Pagina van Apple

En zo zijn er nog wel meer voorbeelden te achterhalen van de klachten. Maar waar we normaal gesproken niet weten wat mensen daadwerkelijk met hun smartphones doen, weten we wel hoe we er zelf mee omgaan. En wat dat betreft kunnen we ons, helaas, vinden in deze klachten.

iPhone 11 review-modellen ook beschadigd

Voor de reviews die we op de website willen schrijven is onze redactie ook voorzien van een aantal review-modellen. Op dit moment beschikken we over een iPhone 11, twee iPhone 11 Pro’s en een iPhone 11 Pro Max. Je zou kunnen zeggen dat we redelijk wat ervaring hebben met het testen van smartphones en dus wel weten hoe we er mee om moeten gaan. Toch hebben drie van de vier review-modellen op dit moment al wat krassen op het scherm zitten. Uiteraard beschikt het ene toestel over meer krassen dan het andere, maar het valt wel op.

Waar dit probleem precies vandaan komt weten we niet. Wat we wel weten is dat we de toestellen alleen in onze broekzakken hebben zitten, zonder scherpe voorwerpen, en deze slechts 1,5 week “normaal” gebruikt hebben. Het gaat om een verzameling aan kleine krassen en meerdere lange krassen. Iets dat een gebruiker buiten onze redactie ook wist te melden aan ons.

Klik/tap voor groter
Apple iPhone 11 beschadiging
Klik/tap voor groter

Er is op dit moment geen sprake van een zogeheten “Scratchgate”, maar we kunnen wel voorzichtig aan melden dat het opmerkelijk is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Steeds meer iPhone 11-gebruikers doen melding van bekrast scherm
Sluiten