Steeds meer iPhone 11-gebruikers doen melding van bekrast scherm

Door: Mark Hofman - 23 reacties
iPhone 11 kleuren
(Afbeelding: Apple)

Heb je onlangs een iPhone 11 of 11 Pro (Max) gekocht, maar is je toestel nu al voorzien van flink wat krassen op het scherm? Dan ben je zeker weten niet de enige. Op de support pagina van Apple zijn meerdere klachten te vinden van mensen waarbij het scherm nu al beschadigd is.

Ondanks het feit dat de meerderheid van de gebruikers dit nog niet gemeld hebben, zijn er wel degelijk aardig wat mensen te vinden die last hebben van het probleem. De klachten lijken vooral duidelijk te maken dat er voorzichtig is omgegaan met het toestel en dat deze ook niet in een broekzak met sleutels of andere scherpe voorwerpen heeft gezeten. Nu komen klachten wel vaker voor en is het altijd nog maar de vraag of mensen er daadwerkelijk voorzichtig mee omgegaan zijn. Maar dit keer lopen we op de redactie ook tegen dit probleem aan. Van de vier toestellen die we hebben, zijn er nu al drie voorzien van krassen.

“Het sterkste glas ooit in een smartphone” – Apple

Dat is wat Apple ons vertelde tijdens de presentatie van de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max. De enige vraag is alleen: wat bedoelen ze er nu precies mee? Sterk glas kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Zo kan Apple bedoelen dat het scherm beter beveiligd is tegen barsten, dan tegen krassen. Maar het stijgende aantal klachten over krassen op het scherm beginnen wel op te vallen. Zowel op Twitter als op de support pagina van Apple zijn aardig wat klachten te vinden over het scherm.

Gebruikers melden dat ze, ondanks het feit dat ze er heel voorzichtig mee om zijn gegaan, last hebben van veel krassen op hun display.

Apple krassen iPhone 11 Pro
Bericht op de Support Pagina van Apple

En zo zijn er nog wel meer voorbeelden te achterhalen van de klachten. Maar waar we normaal gesproken niet weten wat mensen daadwerkelijk met hun smartphones doen, weten we wel hoe we er zelf mee omgaan. En wat dat betreft kunnen we ons, helaas, vinden in deze klachten.

iPhone 11 review-modellen ook beschadigd

Voor de reviews die we op de website willen schrijven is onze redactie ook voorzien van een aantal review-modellen. Op dit moment beschikken we over een iPhone 11, twee iPhone 11 Pro’s en een iPhone 11 Pro Max. Je zou kunnen zeggen dat we redelijk wat ervaring hebben met het testen van smartphones en dus wel weten hoe we er mee om moeten gaan. Toch hebben drie van de vier review-modellen op dit moment al wat krassen op het scherm zitten. Uiteraard beschikt het ene toestel over meer krassen dan het andere, maar het valt wel op.

Waar dit probleem precies vandaan komt weten we niet. Wat we wel weten is dat we de toestellen alleen in onze broekzakken hebben zitten, zonder scherpe voorwerpen, en deze slechts 1,5 week “normaal” gebruikt hebben. Het gaat om een verzameling aan kleine krassen en meerdere lange krassen. Iets dat een gebruiker buiten onze redactie ook wist te melden aan ons.

Apple iPhone 11 Pro krassen
Klik/tap voor groter
Apple iPhone 11 beschadiging
Klik/tap voor groter Afbeelding: Mark Hofman / One More Thing

Er is op dit moment geen sprake van een zogeheten “Scratchgate”, maar we kunnen wel voorzichtig aan melden dat het opmerkelijk is.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  Imade

  Ik heb geen krasjes op mijn iPhone 11 scherm.

 • Profielfoto
  paulb

  Langzamerhand geldt ook voor Apple producten dat het raadzaam is om geen ‘early adopter’ meer te zijn. Pas een product kopen of een software upgrade uitvoeren nadat het product of een software upgrade zich een aantal maanden (positief) bewezen heeft. Het heeft er alle schijn van dat onder Cook steeds vaker producten te vroeg op de markt worden bracht ten faveure van de Apple management targets.

 • Profielfoto
  fnk

  Hier ook geen kras te vinden op de 11 pro?

 • Profielfoto
  Jos Opel

  @paulb. Als iedereen er zo over denkt schieten we er niet veel mee op?

 • Profielfoto
  Imagic

  11 pro Max hier geen kras te bekennen en zo wel ach jammer dan tis maar een telefoon

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ah ja joh. Ik snap ook niet dat ze gaan lopen mekkeren. Als je maar 1259 euro voor een telefoon over hebt, kun je beter ergens anders gaan lopen zeuren.

 • Profielfoto
  polansky

  Ik heb ook (nog) geen krassen op het scherm.
  Toch maar een screen protectortje gaan plakken dan?

  Wat is een goeie?

 • Profielfoto
  Imade

  @polansky ik heb er direct 1 op laten plakken bij de Apple store.

 • Profielfoto
  pruus

  Wel jammer…

 • Profielfoto
  Melle

  Dit artikel had ik liever niet gelezen… ik wil geen screen protector ding op mijn telefoon, maar veel krassen zijn ook niet oké…

 • Profielfoto
  Odie

  Krassen zijn net als kilo’s op de heupen: ze komen echt niet uit het niets aanwaaien. De een kan er vatbaarder voor zijn dan de ander, maar uiteindelijk moet er mechanische interactie zijn om krassen te veroorzaken.

 • Profielfoto
  André

  Ik gebruik mijn iphone 11 pro max sinds 24 september en dit met 0,0 krassen.  Ik vraag me toch af wat de klagers eigenlijk uitvreten met hun iphone. Ook bij mij zit hij praktisch altijd in mijn broekzak of soms ook in een jaszak, maar steeds zonder andere zaken zoals bv kleingeld, sleutels en andere scherpe zaken. En ook bij mij zit er nog geen screen protector op hoewel ik vanaf de levering er wel aan gedacht heb maar nog niet uitgevoerd. Op de vorige iphones heb ik dit wel gedaan en zal  ik eens tijd moeten voor maken.

 • Profielfoto
  Macteach

  Op dat forum staat ook een foto van iemand die klaagt, maar dan kijk je naar de case die eromheen zit… totaal kapot aan de zijkant! Tja…

  Ik heb een iPhone 11 met een full body screen protector. Zie en merk je niets van. Better safe than sorry!

 • Profielfoto
  Camiel

  Hier zelfde probleem.
  Iphone 11 Pro voorzichtig mee omgegaan. Na 5 dagen meerdere krasjes op scherm. Eén diepere kras van een cm lang. Gebruik hoesje. Telefoon is niet met scherm ergens opgelegd en nagenoeg alleen maar in broekzak gezeten bij geen gebruik. Hiervoor 3 jaar Iphone 7 die ik heb ingeruild bij refurbished winkel, die telefoon had geen enkel krasje op scherm (en dat na 3 jaar intensief gebruik). Denk dat Apple zijn borst kan natmaken, de klachten beginnen overal te komen. En dat voor een telefoon waar ik 1329 euro voor heb betaald in de apple store. Kansloos verhaal!!

 • Profielfoto
  mmww

  Tja zelfde verhaal met de Apple Watch 4 en 5. Krast verschrikkelijk snel! Duur is zeker niet altijd duurzaam!

 • Profielfoto
  DBIW

  Uh oh…

  Weer een Apple-Gate… Scratch-Gate??

 • Profielfoto
  maconly

  Moet ik daarom zo lang wachten op mn groene pro 256 ?

 • Profielfoto
  okeribok

  paulb op 7 oktober 2019 16:37
  Langzamerhand geldt ook voor Apple producten dat het raadzaam is om geen ‘early adopter’ meer te zijn. Pas een product kopen of een software upgrade uitvoeren nadat het product of een software upgrade zich een aantal maanden (positief) bewezen heeft. Het heeft er alle schijn van dat onder Cook steeds vaker producten te vroeg op de markt worden bracht ten faveure van de Apple management targets.

  Ja, dit doe ik al jaren. Heb zo iOS 11 helemaal overgeslagen en ben nu nog druk bezig de butterfly toetsen over te slaan.

  Ik zou wel een apparaat willen dat ik zo kan gebruiken ipv er protectors en hoesjes voor te moeten kopen. Maar waar laat ik mijn rijbewijs en koffiepas dan? (Anders pasjes konden al weg dankzij ApplePay)

 • Profielfoto
  .Robin

  Snap niet dat dit nieuws is. Mijn iPhone XS zit onder de micro scratches, en die ligt nooit op z’n scherm of met sleutels in de broekzak. Je hebt niks nodig voor zulke krasjes. Het feit dat dit nieuwswaardig is, is ook echt weer spijkers op laag water zoeken.

   

   

 • Profielfoto
  André

  Met early adoption heeft dit niks te maken. Zoals ik al eerder aanhaalde hebben die krassen niks te maken met apple kwaliteit of wat dan ook: de schermen komen, zoals de vorige schermen, van Samsung en worden individueel gecalibreerd bij Apple. Blame Samsung en waarschijnlijk ook jezelf voor de krassen. Ook de redactie beweert dat hun test iphones krassen vertonen: dan zeg ik dat ze er slordig mee zijn omgegaan. Je kan onmogelijk krassen veroorzaken door de stof van een broekzak. Ik heb nog nooit krassen op een iphone gehad (en ik heb zowat het hele gamma in mijn broekzak gehad: nooit krassen gezien. De enige juiste oplossing voor om het even welk scherm is het aanbrengen van een protector zoals bv Belkin (40 euro aangebracht door Switch) dat volledig onzichtbaar is en topkwaliteit.

 • Profielfoto
  pruus

  André op 8 oktober 2019 15:11
  Met early adoption heeft dit niks te maken. Zoals ik al eerder aanhaalde hebben die krassen niks te maken met apple kwaliteit of wat dan ook: de schermen komen, zoals de vorige schermen, van Samsung en worden individueel gecalibreerd bij Apple. Blame Samsung en waarschijnlijk ook jezelf voor de krassen. Ook de redactie beweert dat hun test iphones krassen vertonen: dan zeg ik dat ze er slordig mee zijn omgegaan. Je kan onmogelijk krassen veroorzaken door de stof van een broekzak. Ik heb nog nooit krassen op een iphone gehad (en ik heb zowat het hele gamma in mijn broekzak gehad: nooit krassen gezien. De enige juiste oplossing voor om het even welk scherm is het aanbrengen van een protector zoals bv Belkin (40 euro aangebracht door Switch) dat volledig onzichtbaar is en topkwaliteit.

  Deze reactie is gewoon dom. Je koopt een a-merk product en dan maakt het niet uit wie de onderdelen maakt. Apple zou dit niet door de kwaliteitscontrole moeten laten doorgaan. Money flows. Klagen mag als er defecten aanwezig zijn bij een product. En zeker bij een a-merk zoals Apple.

 • Profielfoto
  petra

  Ik ben trouwe iPhone fan en meerdere telefoons gehad. Nooit problemen mee gehad. Al met de groene IPhone pro binnen 1 week paar flinke krassen erop. Snap er niets van. Ben er heel voorzichtig mee omgegaan en niets raars gedaan. Vraag me toch serieus af wat de kwaliteit is van dit scherm en of er geen productiefout is gezien ook de andere reacties. Binnenkort als ik in Adam ben maar eens langs bij de applestore

 • Profielfoto
  Saaihead

  Ik wou in december een iPhone 11 kopen, maar dit verhaal ga ik toch ff in de gaten houden. Mijn 6S heeft na jaren gebruik (zonder screenprotector) amper krassen, zou zonde zijn als een nieuw toestel al zo snel beschadigd zou zijn.