Redactie
Redactie Nieuws 25 oktober 2019
Leestijd: 1 minuut

Kersverse KPN ceo om tafel met ondernemingsraad XS4ALL

De nieuwe topman van telecombedrijf KPN, Joost Farwerck, gaat binnenkort om tafel met de ondernemingsraad van internetprovider XS4ALL. Personeelsvertegenwoordigers van die dochteronderneming verzetten zich fel tegen het plan om het merk op te heffen en bij KPN te voegen.

De ondernemingsraad van XS4ALL kondigde onlangs zelfs een stap naar de rechter aan. KPN is daar teleurgesteld over, zegt Farwerck. Hij wil met de ondernemingsraad praten om te kijken “hoever onze plannen eigenlijk uiteenlopen”.

Rechtszaak vermijden

Farwerck wil niet zeggen of KPN bereid is om de samenvoeging af te zwakken. Hij wil het behoud van XS4ALL ook niet uitsluiten.

De ondernemingsraad van XS4ALL hoopt door te praten een rechtszaak te voorkomen, maar kan evengoed nog niets zeggen over de inhoud van de gesprekken. “Een rechtszaak op zichzelf is nooit ons doel geweest”, laat een woordvoerster weten. Wanneer het overleg tussen de ruziënde partijen plaatsvindt, is nog niet bekend.

KPN neemt afscheid van dochtermerken

KPN is al enige tijd bezig aparte merken op te heffen en onder de eigen vlag voort te zetten. Dit jaar verdwenen winkels van dochtermerk Telfort al definitief uit het straatbeeld, en ook Yes Telecom wordt opgeheven.

Dat sinds kort een nieuwe persoon de scepter zwaait bij KPN, betekent niet dat het telecomconcern die koers snel zal bijstellen. “Ik ben nu drie weken ceo van KPN, maar ik was wel deel van het team dat de huidige strategie heeft opgebouwd”, legt Farwerck uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Kersverse KPN ceo om tafel met ondernemingsraad XS4ALL
Sluiten