Dennis Hoogeveen
Dennis Hoogeveen Diensten 15 oktober 2019

Kijken: Apple publiceert trailers en meer van TV+

Met nog iets meer dan twee weken te gaan tot de start van Apple TV+, heeft Apple een speciale pagina ingericht om meer over de films en series van het streamingplatform te vertellen. Vijftien titels staan daarop uitgelicht. Allen zijn voorzien van informatie om de kijker alvast warm te maken, maar bij sommigen mist nog een trailer of duidelijk beeldmateriaal.

‘Apple Originals’ noemt het bedrijf de producties die vanaf 1 november te zien zijn. Het gaat dan nog om films en series die zijn ingekocht van andere producenten, al heeft Apple wel zijn eigen filmstudio geopend om ‘in-house’ producties te kunnen maken. We lichten een aantal titels van Apple TV+ uit en voorzien ze van kort commentaar.

Apple TV+: The Morning Show

Een veelgenoemde serie in de reclames van Apple is The Morning Show. Het is een dramaserie die gaat over het leven van presentatoren van een dagelijkse live ochtendshow. “The Morning Show is een onbeschaamd, openhartig drama dat kijkt naar de machtsdynamiek tussen vrouwen en mannen, en vrouwen en vrouwen, op de werkvloer”. Aldus een zinnetje uit de Engelstalige omschrijving van de show. Bekijk hieronder de trailer van The Morning Show op Apple TV+:

De grote namen die Apple heeft gestrikt voor deze nieuwe dramaserie zijn opvallend. Onder anderen Jennifer Aniston, Reese Witherspoon en Steve Carrel zijn te zien. De trailer is overigens enigszins rommelig te noemen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld precies op 01:52? Een zin lijkt volledig afgekapt te worden, maar na meermaals terugspoelen (en het aanzetten van de ondertiteling), is bij ondergetekende pas duidelijk dat het een komische poging betreft om “Bullshit” weg te knippen. Dat had beter gekund. En bovendien: wat zegt dit over de ‘braafheid’ van TV+? Daar is immers al vaker kritiek op geuit.

Spannende drama ‘See’

Van een heel ander kaliber is de serie ‘See’ van regisseur Steven Knight. In een wereld waarin de mensheid blind is geraakt, worden twee baby’s geboren die wel kunnen zien. De trailer bevat een aantal mooie beelden van natuur en omgeving van de hoofdpersonen. Ook hier weer bekende gezichten. Alfre Woodard en Jason Momoa zijn te bewonderen in See.

De trailer belooft in principe spektakel, maar wie beter kijkt ontdekt dat er wellicht wat ‘actie’ mist. Bovendien vist iemand halverwege de trailer het boek 1984 van George Orwell uit z’n tas, wat een hoop vraagtekens doet oproepen. Apple omschrijft de productie als een dramaserie, maar de trailer wil overkomen als een serie met het thriller- of actiegenre. Het is dus even de vraag wat dit nu precies gaat worden.

For All Mankind op Apple TV+

Een heuse ruimtevaartfilm mag wat ons betreft ook niet in dit overzicht ontbreken. For All Mankind is een “wat als”-film en stort zich op het scenario waarin de wereldwijde ruimterace nooit zou zijn geëindigd. Geregisseerd door Ronald D. Moore en vergezeld van opnieuw grote namen die in eerdere hitseries hebben gespeeld, is dit wellicht een film om in de gaten te houden.

Het is overigens opvallend dat deze trailer op Youtube maar liefst 5.000 dislikes krijgt, tegenover 3.500 mensen die de trailer positief beoordelen. Reacties zijn uitgeschakeld dus we komen niet te weten waarom het publiek zo negatief is over het verhaal. We zijn uiteraard weer benieuwd, en vragen ons af wat de One More Thing-lezer van deze trailers vindt.

Reageer op artikel:
Kijken: Apple publiceert trailers en meer van TV+
Sluiten