Kijken: Apple publiceert trailers en meer van TV+

Door: Dennis Hoogeveen - 14 reacties
For All Mankind op Apple TV+
Afbeelding: Apple

Met nog iets meer dan twee weken te gaan tot de start van Apple TV+, heeft Apple een speciale pagina ingericht om meer over de films en series van het streamingplatform te vertellen. Vijftien titels staan daarop uitgelicht. Allen zijn voorzien van informatie om de kijker alvast warm te maken, maar bij sommigen mist nog een trailer of duidelijk beeldmateriaal.

‘Apple Originals’ noemt het bedrijf de producties die vanaf 1 november te zien zijn. Het gaat dan nog om films en series die zijn ingekocht van andere producenten, al heeft Apple wel zijn eigen filmstudio geopend om ‘in-house’ producties te kunnen maken. We lichten een aantal titels van Apple TV+ uit en voorzien ze van kort commentaar.

Apple TV+: The Morning Show

Een veelgenoemde serie in de reclames van Apple is The Morning Show. Het is een dramaserie die gaat over het leven van presentatoren van een dagelijkse live ochtendshow. “The Morning Show is een onbeschaamd, openhartig drama dat kijkt naar de machtsdynamiek tussen vrouwen en mannen, en vrouwen en vrouwen, op de werkvloer”. Aldus een zinnetje uit de Engelstalige omschrijving van de show. Bekijk hieronder de trailer van The Morning Show op Apple TV+:

De grote namen die Apple heeft gestrikt voor deze nieuwe dramaserie zijn opvallend. Onder anderen Jennifer Aniston, Reese Witherspoon en Steve Carrel zijn te zien. De trailer is overigens enigszins rommelig te noemen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld precies op 01:52? Een zin lijkt volledig afgekapt te worden, maar na meermaals terugspoelen (en het aanzetten van de ondertiteling), is bij ondergetekende pas duidelijk dat het een komische poging betreft om “Bullshit” weg te knippen. Dat had beter gekund. En bovendien: wat zegt dit over de ‘braafheid’ van TV+? Daar is immers al vaker kritiek op geuit.

Spannende drama ‘See’

Van een heel ander kaliber is de serie ‘See’ van regisseur Steven Knight. In een wereld waarin de mensheid blind is geraakt, worden twee baby’s geboren die wel kunnen zien. De trailer bevat een aantal mooie beelden van natuur en omgeving van de hoofdpersonen. Ook hier weer bekende gezichten. Alfre Woodard en Jason Momoa zijn te bewonderen in See.

De trailer belooft in principe spektakel, maar wie beter kijkt ontdekt dat er wellicht wat ‘actie’ mist. Bovendien vist iemand halverwege de trailer het boek 1984 van George Orwell uit z’n tas, wat een hoop vraagtekens doet oproepen. Apple omschrijft de productie als een dramaserie, maar de trailer wil overkomen als een serie met het thriller- of actiegenre. Het is dus even de vraag wat dit nu precies gaat worden.

For All Mankind op Apple TV+

Een heuse ruimtevaartfilm mag wat ons betreft ook niet in dit overzicht ontbreken. For All Mankind is een “wat als”-film en stort zich op het scenario waarin de wereldwijde ruimterace nooit zou zijn geëindigd. Geregisseerd door Ronald D. Moore en vergezeld van opnieuw grote namen die in eerdere hitseries hebben gespeeld, is dit wellicht een film om in de gaten te houden.

Het is overigens opvallend dat deze trailer op Youtube maar liefst 5.000 dislikes krijgt, tegenover 3.500 mensen die de trailer positief beoordelen. Reacties zijn uitgeschakeld dus we komen niet te weten waarom het publiek zo negatief is over het verhaal. We zijn uiteraard weer benieuwd, en vragen ons af wat de One More Thing-lezer van deze trailers vindt.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Maikelw

  “For all mankind” en “See” passen precies in mijn straatje, maar deze trailers konden me niet boeien. Na de eerste 10 seconden van de trailer van “See” merkte ik al dat het niet echt meer kon boeien. Kan niet precies vertellen waarom, maar ik houd er een leeg, missend gevoel aan over.

  For all mankind, klinkt ook als zo een mooi verhaal, maar ook na deze trailer zat ik toch weer een beetje verward achter mijn computer.

  Ik krijg het idee dat niets af is en ze met de nu beschikbare, afgewerkte beelden toch snel een trailertje in elkaar hebben geklapt. Ben benieuwd naar de reviews van de eerste paar afleveringen van beide series.

 • Profielfoto
  imathijs

  Omdat het SJW bs is.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Leuke muziek wel bij twee van die trailers. .:)

  Ik vind de series en de film er aardig uitzien.

  Niet dat ik een abonnement ga nemen b.t.w.

 • Profielfoto
  Q-collective

  KarelWillem op 15 oktober 2019 12:16
  Niet dat ik een abonnement ga nemen b.t.w.

  Hoeft ook niet. Je krijgt er een jaartje gratis bij als je een iPhone koopt of zo.

 • Profielfoto
  memphisflash

  Dislikes op ‘For All Mankind’ zijn zeker van Amerikanen, kunnen het niet handelen dat ‘hun’ heldendaden gewist worden, en dat de commies de space race hebben gewonnen …;-)

 • Profielfoto
  Ziegler

  Maikelw op 15 oktober 2019 11:45
  Kan niet precies vertellen waarom, maar ik houd er een leeg, missend gevoel aan over.

   

  He Frits . . . . het is een trailer.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Ziegler op 15 oktober 2019 16:32

  Maikelw op 15 oktober 2019 11:45
  Kan niet precies vertellen waarom, maar ik houd er een leeg, missend gevoel aan over.

   

  He Frits . . . . het is een trailer.

  Precies daarom. Wat wil je zeggen?

 • Profielfoto
  Ziegler

  Als ik wat anders had willen zeggen dan had ik dàt wel gezegd.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Dat snap ik, maar nu je ziet dat je punt niet overkomt zou je de kans aan kunnen grijpen om je anders te verwoorden.

 • Profielfoto
  Ziegler

  Nee. Dank je.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Reageer dan niet 🙄

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Q-collective op 15 oktober 2019 13:51

  KarelWillem op 15 oktober 2019 12:16
  Niet dat ik een abonnement ga nemen b.t.w.

  Hoeft ook niet. Je krijgt er een jaartje gratis bij als je een iPhone koopt of zo.

  Als ik een WAT koop?! .;)

 • Profielfoto
  Ziegler

  Maikelw op 15 oktober 2019 21:57
  Reageer dan niet 🙄

  Waarom niet?

 • Profielfoto
  Maikelw

  Omdat je specifiek op mij reageert zonder het te kunnen of willen onderbouwen..  daar zit geen boodschap in, je bent gewoon uit op provocatie: houd je dan gewoon stil.