‘iPhone SE 2 krijgt nieuwe antennes met beter bereik’

Door: Dennis Hoogeveen - 16 reacties
Afbeelding: Apple

De nieuwe budgetvariant van Apples smartphone, de iPhone SE 2, krijgt een nieuwe antenne waardoor je een verbeterd bereik hebt. Dat voorspelt Ming-Chi Kuo, één van de meest betrouwbare Apple-analisten. De draadloze verbinding zouden gaan lopen via LCP-antennes, in een variant die we nog niet eerder zagen in een iPhone.

Een half jaar geleden doken er al berichten op dat Apple zou gaan schuiven naar een nieuwe antenne. Toch bleek dat voor de iPhone 11 nog niet het geval te zijn. Hoewel de X, XR en XS ook gebruikmaken van een LCP-antenne, is de versie die in de iPhone SE 2 komt, volgens Kuo nieuw. Zo zou de upgrade ervoor zorgen dat de antenne een sterkte tot 5,1 decibel kan halen. Ook is het bestand tegen een flexibele verpakking waardoor het simpeler in een iPhone is te monteren.

‘Productie iPhone SE 2 begint bijna’

Eerder schreven we al dat we de iPhone SE 2 in het voorjaar van 2020 verwachten. Het is dan ook niet de vreemd dat volgens Kuo de vaste leverancier van antennes al klaar staat om ze vanaf het begin van volgend jaar te gaan produceren. Apple kiest volgens de analist wederom voor Murata als leverancier, waardoor een verkoopstart van begin 2020 nog altijd realistisch is.

De iPhone SE 2 gaat vermoedelijk op de iPhone 8 lijken. Afbeelding: Apple

LCP staat voor Liquid Crystal Polymer: een goedkoop en flexibel materiaal met een aantal unieke elektronische kenmerken die geschikt zijn voor een antenne. Het materiaal heeft een breed bereik in radiofrequenties en kan goed tegen verschillende temperaturen. Bovendien zorgt het voor een laag ‘verlies’, wat essentieel is voor 5G-antennes. Het is overigens niet te verwachten dat de iPhone SE 2 ondersteuning voor 5G krijgt, we hebben het hier tenslotte over een budgetmodel.

Eerder deed Kuo al voorspellingen over de smartphone. We verwachten daarom dat het toestel nagenoeg hetzelfde uiterlijk als de iPhone 8 krijgt, een A13-processor en 3GB geheugen. De prijs zou laag blijven en starten vanaf $399, al is het even afwachten welke prijs Apple in Europa zal rekenen.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Kevin

  Ik koop geen nieuwe iPhone totdat er 1 is met usb-c en 5G ondersteuning. Het is bijna 2020…. dat er nog steeds geen usb-c aansluiting op een iPhone zit is bizar. En dat terwijl Apple juist met de Mac’s voorloper was door alle traditionele usb aansluitingen eruit te gooien. Ik verbaas mij soms over het merk. Enerzijds vooruitstrevend. Anderzijds staat het stil.

 • Profielfoto
  Frans

  Ik hoop dat de nieuwe SE weer een Lightning connector krijgt, dan kan ik ‘m gewoon ’s nachts blijven opladen op de klokradio met dock die naast mijn bed staat. Zit niet te wachten op weer een verloop stekkertje. Van mij mag ook de mini-jack hoofdtelefoon aansluiting terug, scheelt ook weer een verloop stekkertje.

  Soms is het goed om compatibel te blijven.:-)

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Kevin op 22 oktober 2019 19:37
  Ik koop geen nieuwe iPhone totdat er 1 is met usb-c en 5G ondersteuning. Het is bijna 2020…. dat er nog steeds geen usb-c aansluiting op een iPhone zit is bizar. En dat terwijl Apple juist met de Mac’s voorloper was door alle traditionele usb aansluitingen eruit te gooien. Ik verbaas mij soms over het merk. Enerzijds vooruitstrevend. Anderzijds staat het stil.

  Wat moet je met een toestel met 5G terwijl er voorlopig nog helemaal geen landelijke of Europese dekking is? Een statement om een statement te maken.

 • Profielfoto
  rkuipersgrunn

  Kevin op 22 oktober 2019 19:37
  Ik koop geen nieuwe iPhone totdat er 1 is met usb-c en 5G ondersteuning. Het is bijna 2020…. dat er nog steeds geen usb-c aansluiting op een iPhone zit is bizar. En dat terwijl Apple juist met de Mac’s voorloper was door alle traditionele usb aansluitingen eruit te gooien. Ik verbaas mij soms over het merk. Enerzijds vooruitstrevend. Anderzijds staat het stil.

  Wat is het voordeel van usb-c op een telefoon? Ik zou niet weten wat ik er mee moet, maar heel eerlijk, behalve opladen doe ik sowieso niets met de poort. Alles draadloos voor mij.

 • Profielfoto
  Shmoo

  iPhone SE upgrade, duuzendzeshonderd nieuwe features en upgrades, specificaties die in iPhone X versies aanwezig zijn maar de prijs zal gelijk blijven.

  Uhm, wat klopt daar niet aan? 🧐

 • Profielfoto
  Raridder

  Kevin op 22 oktober 2019 19:37
  Ik koop geen nieuwe iPhone totdat er 1 is met usb-c en 5G ondersteuning. Het is bijna 2020…. dat er nog steeds geen usb-c aansluiting op een iPhone zit is bizar. En dat terwijl Apple juist met de Mac’s voorloper was door alle traditionele usb aansluitingen eruit te gooien. Ik verbaas mij soms over het merk. Enerzijds vooruitstrevend. Anderzijds staat het stil.

  Waarom is die USB-C zo belangrijk? Lightning is toch prima!

 • Profielfoto
  pruus

  Even een vraag, hoe lang is de eerste SE al uit. En nu komt er zgn een nieuwe SE met betere antennes. Betekent dat dan niet dat de oude antennes ondermaats waren? Of trappen we allemaal in die onzin om weer een nieuw apparaat te kopen. En usb-c zou verplicht moeten worden. Van de idiote om zoveel verschillende stekkers te hebben, wat een verspilling. En Apple zou dat al eerste moeten veranderen.

 • Profielfoto
  donut

  Apple is altijd al kampioen geweest in andere aansluitingen.

  Ik denk dat Apple met zijn Lightning connector gewoonweg meer geld verdiend aan snoertjes etc.

  ( ander voorbeeld- Apple stuurt geen enkel 4K scherm goed aan; alleen 5K schermen worden goed geschaald en die zijn er zeer weinig (LG)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Misschien komt dat wel omdat Apple andere hogere standaarden hanteert voor een 4K bepaling dan wat ‘de markt’ doet. Als jij dan vooral kijkt naar wat ‘de markt’ doet denk je al heel snel dat Apple het verkeerd doet omdat het afwijkt van wat iedereen doet.

  Misschien doet ‘de markt’ wel iets op een bepaalde manier om het vooral goedkoop/aantrekkelijk te maken voor het grote publiek.

   

 • Profielfoto
  doctor_apple

  @Shmoo: en wat mag men dan verstaan aan “hogere standaard voor 4K”?

  USB-C heeft de mogelijkheid om een Dataverbinding op te zetten naar of wel een monitor of audio/video adapter (die het vervolgens moet omzetten naar het betreffende formaat).

  USB-C heeft zijn eigenaardigheden en problemen, maar over het algemeen heb ik eigenlijk weinig problemen ervaren. Verder is het wat mij betreft niet anders te rijmen dan dat het om marketing en uiteindelijk verkoopresultaten gaat. Immers, verloopkabeltjes leveren geld op. “Combatible” (onder licentie) maken van apparatuur die met een iPhone werkt levert Apple eveneens centjes op. Generieke USB-C (versie 3 of 4) levert aanmerkelijk minder op.

  Technologisch vind ik Lightning werkelijk waar een prachtig product, maar van een zeker epos. Een beetje passe. Als men nu Lighting 2.0 had geïntroduceerd met snelheden van USB-C, dan konden we technologisch nog het een en ander volhouden.

  Maar ik wordt niet blij van verschillende verloopplugjes. Het is gewoon bizar makkelijk als apparatuur voorzien is van 1 standaard. Als ik op reis ga heb ik tegenwoordig maar een paar Kabels bij me. USB-C en Micro USB en verder eigenlijk niets meer. Vroeger zat daar dus ook weer Lighting tussen. Nu heb ik een voor USB-C verschillende adapters, waaronder een met een hoge capaciteit. Tablet: USB-C, notebook: USB-C, Windows notebook: USB-C, Android Telefoon: USB-C, Draadloze Speaker (voor onderweg): Micro USB, Smart USB Charger voor AA batterijen: Micro USB, eReader: Micro USB, maar verder …

  Diverse apparaten kunnen over dezelfde kabels ook nog eens video overseinen. Sommige apparaten op slechts 2880×1080, anderen op Full HD, maar anderen weer op 4K of zelfs hoger, met ook nog eens HDR ondersteuning. Ook dat is niet beperkt tot Apple-domein.

  Maar ik leer graag, dus zou graag willen weten wat “Apple kwaliteit” nu inhoudt. OF wat de markt dan precies doet om het goedkoper/aantrekkelijker te maken voor het grote publiek?

  In afwachting van de nodige verlichting :-),

  Doctor Apple

 • Profielfoto
  Shmoo

  @Shmoo: en wat mag men dan verstaan aan “hogere standaard voor 4K”?

  4K volgens de officiële industriestandaarden ook wel REAL 4K genoemd en niet UHD (4K volgens televisieschermen).

  Dit zijn twee verschillende richtlijnen en daarmee wil ik niet zeggen dat UHD slecht is. Ik bedoel je kunt een UHD monitor voor ongeveer 500,- kopen en dan krijg je een geweldig product maar het is niet dezelfde standaard die Apple nastreeft waneer zij over 4K praten.

  Wat veel mensen kopen wanneer ze naar 4K monitoren zoeken is dus dat UHD -televisieformaat, vooral omdat het betaalbaar is. Tweemaal een Full HD televisiescherm in één display op een stokje van een monitor. Full HD televisie is 1920 pixels op de x-axis. Dat weten we nu onderhand allemaal wel. Wat 4K in televisiewereld is dat is Full HD, maal twee. Pak de calculator er maar bij. 1920 * 2 = 3840. Uhmmm, was dat nou, 3840 is net geen 4000 op de x-axis dus niet native 4K.

   

  Dit is het mooie aan Apple en iets dat ik wel kan waarderen. Klaag zoveel over het bedrijf als je wil. Ik doe dat zelf ook maar al te graag maar wat het bedrijf niet doet, is aan bestaande industriestandaarden zagen zodat ze beter passen in wat zij makkelijker/goedkoper kunnen produceren. Wanneer Apple niet 4000 kan aantikken zullen ze nooit hun product 4K dit of dat noemen. Dan verzinnen ze zelf iets anders als Retina Plus of Retina Liquid.

  Gaan we kijken naar echte 4K monitoren (geen televisies) dan heb ik hier een lijstje.

  Real 4K monitoren

  Aaaaj… wat een prijzen maar dit zijn wel de beeldschermen met minimaal 4000 pixels erin en de standaard die Apple nastreeft. Een iMac 4K heeft 4096 pixels een iMac 5K minimaal 5000 pixels. Details matter.

 • Profielfoto
  Loyd

  Wat een gedram over usb-c. Wat doe je er allemaal mee denk ik dan. Ik gebruik hem alleen voor opladen bijvoorbeeld.

 • Profielfoto
  doctor_apple

  @Shmoo: top uitleg!

  Alleen, heeft dat niet te maken met het Digital Cinema System Specification van Digital Cinema Initiatives (DCI)?

  Ik bedoel, 2K DCI bestaat ook en dat is 2048×1080 en niet 1980×1080.

  Apple heeft immers diverse monitors uitgebracht met 1920 x 1200 resoluties. En ook toen (jaren terug toen Full HD de norm was), erkende DCI 1080p niet als een 2K resolutie.

  Dus de uitleg vind ik zeker hout snijden, maar niet consistent met Apple’s aanbod en handelen.

  Neemt niet weg dat voor UHD of 4K USB-C of USB 3.0 ondersteuning nodig is voor de hoeveelheid benodigde datatransfer die nodig voor zulke weergave te kunnen tonen op 25 of 30 beeldjes per seconde.

 • Profielfoto
  doctor_apple

  Loyd op 24 oktober 2019 05:43
  Wat een gedram over usb-c. Wat doe je er allemaal mee denk ik dan. Ik gebruik hem alleen voor opladen bijvoorbeeld.

  Video-uitvoer (USB-C -> TV, Monitor of Projector)

  Gegevens uitwisselen (Externe HDD of USB Stick aansluiten en gegevens overzetten)

  Audio-uitvoer (USB-C -> Digital DAC)

  En zo zijn er nog wat toepassingen denkbaar.

 • Profielfoto
  Jurriaan

  Echt niet verder vertellen hoor maar je kunt met Lightning ook video uitvoeren en externe hdd’s aansluiten en zelfs gegevens overzetten. Maar, ssst he dit weet verder niemand.

 • Profielfoto
  doctor_apple

  Jurriaan op 25 oktober 2019 17:02
  Echt niet verder vertellen hoor maar je kunt met Lightning ook video uitvoeren en externe hdd’s aansluiten en zelfs gegevens overzetten. Maar, ssst he dit weet verder niemand.

  Op USB 2.0 snelheid, mits je een iPad Pro hebt met een Camera Connector en de juiste kabel, maar overige apparatuur werkt op USB 2.0 snelheid en is de video uitvoer beperkt tot Full HD.

  Met USB 3.1 kun je tot 20x sneller gegevens overseinen en 4K video uitvoer verwerken. Externe HDD’s en SSD’s aansluiten en zelfs gegevens overzetten.

  En in de duurste iPads beschikt men sinds kort over een echte USB-C aansluiting. Da’s vreemd. Als de Lightning poort zo heilig is, waarom verkiest Apple om het (gradueel) beetje voor beetje uitgesmeerd over naar Communistisch 5 jaren plan-model uit te smeren?

  Maar hej, pssst. verder weet niemand dit he …