‘iPhone SE 2 beschikbaar vanaf voorjaar 2020’

Door: Dennis Hoogeveen - 7 reacties
Afbeelding: Apple

De doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo heeft nieuwe details over de iPhone SE 2 prijsgegeven. Hij verwacht dat het toestel het uiterlijk van de iPhone 8 voor een groot gedeelte overneemt. Ook zou het nieuwe budgetmodel de processor van de iPhone 11 krijgen. Dat alles tegen een heel vriendelijke prijs. Het toestel moet dan ook vanaf aankomend voorjaar in de winkel liggen.

Een aantal verwachtingen van de analist zagen we ook al in eerdere geruchten. De verwachting dat de iPhone SE 2 een A13-chipset krijgt, die ook in de iPhone 11 is gestopt, is dan ook geen verrassing. Dat zou een groot voordeel zijn voor kopers die daarmee verzekerd zijn van nog jaren aan iOS-updates. De telefoon is daarmee namelijk voorzien van voldoende rekenkracht die toekomstige updates aankan.

iPhone SE 2: details en prijs

Naast de A13-chip verwacht Kuo ook een LDDR4X werkgeheugen van 3GB om alle taken van de telefoon uit te voeren. De iPhone SE 2 zou daarnaast in twee verschillende uitvoeringen geleverd worden: 64GB en 128GB. Voor heel veel opslag moet je dus niet bij dit budgettoestel zijn. Apple gaat wederom voor de kleuren Space Gray, zilver en rood, zoals we bij meer producten hebben gezien.

De iPhone SE 2 gaat vermoedelijk op de iPhone 8 lijken. Afbeelding: Apple

Het uiterlijk is vergelijkbaar met dat van de iPhone 8, verwacht Kuo. Dat lijkt een veilige voorspelling. De eerdere iPhone SE had immers het uiterlijk van de iPhone 5S. 3D Touch wordt ook op het budgettoestel niet ondersteund. Een logische stap, want de duurdere modellen ondersteunen 3D Touch tegenwoordig ook niet meer. Dit alles zou overigens van de toonbank gaan voor een heel vriendelijke prijs: $399. Het is nog even afwachten wat de prijs in euro’s gaat worden.

Nieuw budgettoestel van Apple

De iPhone SE 2 is de opvolger van het goedkopere toestel dat in maart 2016 werd geïntroduceerd. De telefoon was populair onder iedereen die een iPhone wilde maar niet zat te wachten op bepaalde premium-functies die de prijs flink omhoog duwen. Ook toen koos Apple voor het uiterlijk van een eerder uitgebrachte telefoon en maakte de SE met precies hetzelfde ontwerp als de 5S.

Per september 2018 stopte Apple de verkoop van de iPhone SE. Volgens meerdere geruchten en analisten zou het bedrijf dus in het eerste kwartaal van 2020 de opvolger uitbrengen.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Wat is een ‘heel vriendelijk prijs’?

  Zegt Siri dan ‘Hallo, ik ben een vriendelijke prijs en ik kost ‘slechts’ 699 eurootjes’?

  Nee Siri, dat is te duur!

  Siri: ‘Oh sorry, Ik heb even met ‘Tim’ overlegd en wil je dat ik er 100 of 200 euro voor je vanaf haal?

 • Profielfoto
  Maarten

  Dat zou dan inclusief btw rond de 530-540 moeten gaan kosten in nl. Dan is nog best veel voor een budget toestel

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Nope. .:)

  Apple Watch 5: 399 dollar in US

  Apple Watch 5: 449 euro in Nederland

  Rond de 450 voor de SE2 zou dus realistischer zijn.

   

 • Profielfoto
  puccini

  KarelWillem op 14 oktober 2019 12:50
  Nope. .:)

  Apple Watch 5: 399 dollar in US

  Apple Watch 5: 449 euro in Nederland

  Rond de 450 voor de SE2 zou dus realistischer zijn.

   

  Er is er maar één die bepaald of een prijs realistisch is en dat is . . .  inderdaad APPLE !

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, zou het?

 • Profielfoto
  Rick

  @puccini dat ben jij als klant door het product wel of niet te kopen

 • Profielfoto
  Hydræ

  $399 gaat toch echt richting de €469, en dat is nèt geen vriendelijke prijs voor een zakcomputertje met wat apps.