iPhone 5 heeft voortaan iOS 10.3.4 nodig om te functioneren

Door: Wesley Akkerman - 8 reacties
iPhone 5S
(Afbeelding: Unsplash / Christian Allard)

Als je nu nog steeds een iPhone 5 gebruikt, dan dien je deze zo snel mogelijk te updaten naar iOS 10.3.4. Dat is de minimale iOS-versie voor het toestel om te blijven functioneren. Apple stelt gebruikers hiervan nu op de hoogte via een pushbericht.

Apple stuurt momenteel notificatieberichten uit naar eigenaren van een iPhone 5 die het toestel nog altijd gebruiken. In het bericht staat dat er voor 3 november geüpdatet moeten worden naar iOS 10.3.4. Mocht dat niet gebeuren, dan wordt het toestel praktisch onbruikbaar. De iPhone 5 kan dan namelijk geen verbinding maken met het internet, waardoor verschillende diensten en apps stoppen met werken.

Notificatiebericht van Apple over iPhone 5

De website 9to5Mac heeft een screenshot gemaakt van het notificatiebericht van Apple, die je hieronder kunt bekijken. Het bericht neemt heel het scherm in beslag, waardoor je er als gebruiker ook niet echt omheen kunt. Apple wil er zeker van zijn dat iedereen die dit moet lezen, het bericht daadwerkelijk leest.

Gelukkig is het zo dat je na die datum ook nog steeds kunt updaten, maar dan kost het je wel meer moeite. Nu is het zo dat de update over-the-air beschikbaar is, waardoor je je iPhone 5 meteen kunt updaten als je op de knop onderaan het bericht drukt. Ben je straks te laat, dan moet de update via een PC of Mac gaan, aangezien na 3 november ook de update-servers van Apple niet meer beschikbaar zijn.

iPhone 5 update iOS 10.3.4
Klik/tap voor groter.

Oudere iPhones en andere apparaten

Deze update is vooralsnog alleen beschikbaar voor de iPhone 5 en niet voor oudere apparaten, zoals de iPhone 4S, iPad 2, iPad met Retina-scherm en de vierde generatie iPad. Die apparaten hebben niet dezelfde problemen. Wel kan er een probleem ontstaan met de GPS-functie, waardoor locatiediensten dus niet meer goed functioneren. Echter, de toestellen kunnen nog steeds met het internet verbonden worden, waardoor je gewoon je mail kunt blijven checken en kunt blijven surfen.

9to5mac

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Milan.M

  @redactie foto boven het artikel is de 5S 😜

 • Profielfoto
  bechris60

  Maar waarom werkt het internet straks niet meer op de iPhone 5? Dat kan ik niet teruglezen.

 • Profielfoto
  Antonino

  @Milan.M volgens mij is het de iPhone SE

 • Profielfoto
  vandenbroeke

  Volgens mij werken alleen de Apple diensten niet meer. De rest blijft uiteraard gewoon werken lijkt mij

 • Profielfoto
  syltheboy

  Mijn moeder heeft nog een iPhone 5 met iOS 9, vormt dit dan geen probleem?

 • Profielfoto
  rhvandenheuvel

  Antonino op 29 oktober 2019 11:03
  @Milan.M volgens mij is het de iPhone SE

  Als je de Foto opent in een nieuw tabblad zie je aan de naam van de foto dat het een iPhone 5s is haha.

 • Profielfoto
  TimTimA

  @bechris60 Ik kan het zo niet concreet ergens terugvinden, maar ik vermoed dat dan de SSL certificaten verlopen die de betreffende oude iOS versie nog vertrouwd. Dan kun je zonder omwegen niet zomaar meer beveiligde websites openen, en updates downloaden (ongetwijfeld via ssl verbinding) werkt dan dus ook niet meer. Dat zou ook een verklaarbare reden zijn waarom updaten via usb aan een pc of mac nog wel werkt.

 • Profielfoto
  tomc

  Als je de Foto opent in een nieuw tabblad zie je aan de naam van de foto dat het een iPhone 5s is haha.

  het is een SE dat zie je aan de se-badge onder het iPhone logo.

   

  Dit bericht lijkt wel op een spam melding.