Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 29 oktober 2019

iPhone 5 heeft voortaan iOS 10.3.4 nodig om te functioneren

Als je nu nog steeds een iPhone 5 gebruikt, dan dien je deze zo snel mogelijk te updaten naar iOS 10.3.4. Dat is de minimale iOS-versie voor het toestel om te blijven functioneren. Apple stelt gebruikers hiervan nu op de hoogte via een pushbericht.

Apple stuurt momenteel notificatieberichten uit naar eigenaren van een iPhone 5 die het toestel nog altijd gebruiken. In het bericht staat dat er voor 3 november geüpdatet moeten worden naar iOS 10.3.4. Mocht dat niet gebeuren, dan wordt het toestel praktisch onbruikbaar. De iPhone 5 kan dan namelijk geen verbinding maken met het internet, waardoor verschillende diensten en apps stoppen met werken.

Notificatiebericht van Apple over iPhone 5

De website 9to5Mac heeft een screenshot gemaakt van het notificatiebericht van Apple, die je hieronder kunt bekijken. Het bericht neemt heel het scherm in beslag, waardoor je er als gebruiker ook niet echt omheen kunt. Apple wil er zeker van zijn dat iedereen die dit moet lezen, het bericht daadwerkelijk leest.

Gelukkig is het zo dat je na die datum ook nog steeds kunt updaten, maar dan kost het je wel meer moeite. Nu is het zo dat de update over-the-air beschikbaar is, waardoor je je iPhone 5 meteen kunt updaten als je op de knop onderaan het bericht drukt. Ben je straks te laat, dan moet de update via een PC of Mac gaan, aangezien na 3 november ook de update-servers van Apple niet meer beschikbaar zijn.

Klik/tap voor groter.

Oudere iPhones en andere apparaten

Deze update is vooralsnog alleen beschikbaar voor de iPhone 5 en niet voor oudere apparaten, zoals de iPhone 4S, iPad 2, iPad met Retina-scherm en de vierde generatie iPad. Die apparaten hebben niet dezelfde problemen. Wel kan er een probleem ontstaan met de GPS-functie, waardoor locatiediensten dus niet meer goed functioneren. Echter, de toestellen kunnen nog steeds met het internet verbonden worden, waardoor je gewoon je mail kunt blijven checken en kunt blijven surfen.

Reageer op artikel:
iPhone 5 heeft voortaan iOS 10.3.4 nodig om te functioneren
Sluiten