iPhone 11-productie flink omhoog dankzij vraag

Door: Jelle van Es - 2 reacties
iPhone
(Afbeelding: AFP/Josh Edelson)

De iPhone 11-lineup is een week of twee geleden uitgebracht. Zoals wel vaker zie je dat de nieuwe smartphone vlak na de release moeilijk verkrijgbaar is, omdat fans hem graag gelijk in huis willen hebben. Maar met de iPhone 11 gaat het wel heel erg goed. Op verschillende plekken op de wereld is de vraag groter dan verwacht. En daardoor wil Apple nu de productie opschroeven.

Apple wil meer iPhone 11’s

Volgens de Nikkei Asian Review heeft Apple aan zijn leveranciers gevraagd om de totale productie met zo’n tien procent op te schroeven. Dat zou betekenen dat Apple het plan heeft om 8 miljoen meer smartphones uit de iPhone 11-lineup te produceren, om zo in de grotere vraag te voorzien.

iPhone 11 kleuren
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

In eerste instantie zou Apple conservatief zijn geweest met de productie van de iPhone 11-lineup. Er zouden mindere exemplaren zijn besteld in vergelijking met de vorige generatie iPhone. Maar de lagere prijs voor het instapmodel van de iPhone 11, de mogelijkheid om een oude iPhone in te leveren en een grotere vraag in met name China heeft er voor gezorgd dat de iPhone 11-lineup het heel erg goed doet. Momenteel heb je in Nederland al een flinke wachtlijst wanneer je een bepaald model wil gaan scoren.

De vraag is echter in hoeverre deze productieboost in de aankomende maanden iets gaat opleveren. De kans is dat je pas na de kerst gaat merken dat het aanbod wat groter is geworden en je wellicht gewoon een Apple Store in kunt lopen om er daar één te kopen en er vervolgens mee naar huis mee te gaan.

Momenteel is er al wel voor gekozen om de productie van de iPhone 11 Pro Max een klein beetje omlaag te schroeven om zo meer focus te leggen op de 11 en de 11 Pro. Met name die laatste lijkt het model te zijn waar klanten echt op zitten te wachten. Wil je meer lezen over de nieuwe iPhone? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  AT024

  Waarom kopen mensen 11. Hou je van dikke randen en lcd scherm, koop dan een iPhone XR van vorig jaar. Net zo goed. Ik zou zelfs voor iPhone X gaan. OLED scherm en dunne Bazels. Niet voor niets verkoopt Apple het niet. Omdat ze weten dat mensen daarvoor gaan kiezen. Makkelijk op internet te vinden iPhone X

 • Profielfoto
  Ruwepit

  AT024 op 5 oktober 2019 16:50
  Waarom kopen mensen 11. Hou je van dikke randen en lcd scherm, koop dan een iPhone XR van vorig jaar. Net zo goed. Ik zou zelfs voor iPhone X gaan. OLED scherm en dunne Bazels. Niet voor niets verkoopt Apple het niet. Omdat ze weten dat mensen daarvoor gaan kiezen. Makkelijk op internet te vinden iPhone X

  Waarom kopen mensen 11? Gewoon, omdat het kan. Daarom dus.