Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 oktober 2019

Nieuw in iOS 13: slimmer laden en een (in potentie) langere accuduur

De accu van je iPhone is een van de belangrijkste onderdelen, maar ook onderhevig aan slijtage. Als een accu versleten is, werkt een telefoon minder snel en goed. In iOS 13 gaat Apple weer een stapje verder om de levens­duur van de batterij te verlengen.

Het verlengen van de levens­duur van de accu gebeurt zowel op korte als lange termijn. Voor dat eerste zorgt een nieuwe functie met suggesties voor energiebesparing, terwijl er ook aan de langere termijn is gedacht.

Slimmer opladen in iOS 13

In het menu InstellingenBatterijBatterijconditie is een nieuwe functie te vinden die heet ‘geoptimaliseerd opladen’. Deze functie zorgt dat je accu minder snel slijt. Hoe precies? Met een geavanceerd algoritme dat je dagelijkse oplaad­routine in kaart brengt en kijkt of het zinnig is om de accu helemaal tot 100 procent op te laden.

De accu wordt door deze functie alleen voor meer dan 80 procent opgeladen als blijkt dat je het einde van de dag niet zou halen zonder volle accu. Dit verlengt de levensduur van de batterij, omdat deze geen hele laadcyclus door hoeft te lopen. Om de laatste 20 procent van de accu te vullen, wordt altijd druppelladen gebruikt. Dit zorgt voor een hogere slijtage, zoals Apple op deze pagina uitlegt. De functie staat standaard aan.

iOS 13 batterij 001
Klik/tap voor groter.

Suggesties voor een lagere accuduur

Ook nieuw in het Instellingen-scherm voor de batterij, zijn suggesties voor een langere accuduur. iOS 13 loopt periodiek je instellingen na en geeft inzichten en tips over wat je kunt aanpassen om je accuduur te verlengen. In ons voorbeeld is dati automatisch vergrendelen inschakelen, zodat het scherm eerder uitgeschakeld wordt.

iOS 13 is nu beschikbaar

De iOS 13 is nu beschikbaar voor iPhone. iPadOS 13 laat nog tot 30 september op zich wachten. De update werkt op bijna ieder toestel dat nu ook iOS 12 kan draaien, behalve de iPhone 5s en 6. Naast deze zijn er nog veel meer nieuwe functies. Bekijk ze allemaal in ons alsmaar groeiende dossier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 13: slimmer laden en een (in potentie) langere accuduur
Sluiten