Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 oktober 2019

iOS 13.2 brengt 60 nieuwe emoji naar iPhone en iPad

Zoek niet verder. Hier is het nieuws van de dag, van de week, van de maand… nee, van het jaar! Goed. Alle gekheid op een stokje. Apple voorziet de iPhone, iPad en Mac door middel van een software-update van maar liefst 60 nieuwe emoji. Ze komen in iOS 13.2, iPadOS 13.2 (nu uit) en macOS Catalina 10.15.1 (binnenkort beschikbaar) aan.

En wat voor emoji. Maak je klaar voor een gapende emoji, een geleidehond, boter, knoflook, flamingo’s en zelfs een geel veiligheidsvest. Apple kondigde de komst van deze nieuwe emoji al op 17 juli -wereld emoji-dag- aan en nu zijn ze op je iPhone of iPad te gebruiken.

Nieuwe emoji: dieren, eten, diversiteit

Allereerst zijn er een aantal nieuwe dieren. Er is een flamingo, geleidehond, stinkdier, orang-oetan, luiaard en otter.

Apple emoji 2019 update - dieren
Klik/tap voor groter.

Er zijn ook nieuwe emoji die eten uitbeelden. We zien ijsblokjes, knoflook, boter, falafel en een wafel. Nieuw zijn ook een drankenkarton (ja, dat had je echt nodig…) en mate. Laatstgenoemde is een populaire drank in Zuid-Amerika).

apple emoji update 2019 - eten
Klik/tap voor groter.

Onder de nieuwe kledingvoorwerpen en accessoires die je nu op je iPhone, iPad en straks ook op je Mac kunt gebruiken, zien we een sari, veiligheidsvest, zwempak, banjo, parachute en een vlieger.

Apple emoji update 2019 - dingen
Klik/tap voor groter.

Toegankelijkheid en diversiteit

Op het gebied van toegankelijkheid worden een mechanische arm, een kunstbeen, twee soorten rolstoelen, en mensen die doof zijn en mensen die een stok gebruiken toegevoegd. Niet te missen: de geleidehond.

Apple emoji 2019 update - toegankelijkheid
Klik/tap voor groter.

Er is ten slotte ook een vernieuwing doorgevoerd aan de emoji voor het koppel dat hand-in-hand staat. Een koppel met een genderinclusief uiterlijk was al beschikbaar, maar bij het kiezen van deze emoji kun je in iOS 13.2 nu ook huidskleuren mixen. Zo kan de ene partner getint zijn en de andere blank. Ook bij de nieuwe ‘knijpende hand’ emoji zijn meteen alle huidskleuren toegevoegd. Apple gaat voor een inclusieve aanpak.

iOS 13.2 koppels huidskleur emoji
Klik/tap voor groter.

In iOS 13.2 en macOS Catalina 10.15.1

Hoewel iOS 13 en macOS Catalina al langer beschikbaar waren, voegt Apple nieuwe emoji altijd pas in latere updates in. Je kunt deze nieuwe emoji nu in iOS 13.2 en ipadOS 13.2 vinden. Daar zitten overigens nog veel meer nieuwe functies in. macOS Catalina 10.15.1 volgt ook snel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 13.2 brengt 60 nieuwe emoji naar iPhone en iPad
Sluiten