iOS 13.2 brengt 60 nieuwe emoji naar iPhone en iPad

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Zoek niet verder. Hier is het nieuws van de dag, van de week, van de maand… nee, van het jaar! Goed. Alle gekheid op een stokje. Apple voorziet de iPhone, iPad en Mac door middel van een software-update van maar liefst 60 nieuwe emoji. Ze komen in iOS 13.2, iPadOS 13.2 (nu uit) en macOS Catalina 10.15.1 (binnenkort beschikbaar) aan.

En wat voor emoji. Maak je klaar voor een gapende emoji, een geleidehond, boter, knoflook, flamingo’s en zelfs een geel veiligheidsvest. Apple kondigde de komst van deze nieuwe emoji al op 17 juli -wereld emoji-dag- aan en nu zijn ze op je iPhone of iPad te gebruiken.

Nieuwe emoji: dieren, eten, diversiteit

Allereerst zijn er een aantal nieuwe dieren. Er is een flamingo, geleidehond, stinkdier, orang-oetan, luiaard en otter.

Apple emoji 2019 update - dieren
Klik/tap voor groter.

Er zijn ook nieuwe emoji die eten uitbeelden. We zien ijsblokjes, knoflook, boter, falafel en een wafel. Nieuw zijn ook een drankenkarton (ja, dat had je echt nodig…) en mate. Laatstgenoemde is een populaire drank in Zuid-Amerika).

apple emoji update 2019 - eten
Klik/tap voor groter.

Onder de nieuwe kledingvoorwerpen en accessoires die je nu op je iPhone, iPad en straks ook op je Mac kunt gebruiken, zien we een sari, veiligheidsvest, zwempak, banjo, parachute en een vlieger.

Apple emoji update 2019 - dingen
Klik/tap voor groter.

Toegankelijkheid en diversiteit

Op het gebied van toegankelijkheid worden een mechanische arm, een kunstbeen, twee soorten rolstoelen, en mensen die doof zijn en mensen die een stok gebruiken toegevoegd. Niet te missen: de geleidehond.

Apple emoji 2019 update - toegankelijkheid
Klik/tap voor groter.

Er is ten slotte ook een vernieuwing doorgevoerd aan de emoji voor het koppel dat hand-in-hand staat. Een koppel met een genderinclusief uiterlijk was al beschikbaar, maar bij het kiezen van deze emoji kun je in iOS 13.2 nu ook huidskleuren mixen. Zo kan de ene partner getint zijn en de andere blank. Ook bij de nieuwe ‘knijpende hand’ emoji zijn meteen alle huidskleuren toegevoegd. Apple gaat voor een inclusieve aanpak.

iOS 13.2 koppels huidskleur emoji
Klik/tap voor groter. Screenshot: OMT/Raymon Mens

In iOS 13.2 en macOS Catalina 10.15.1

Hoewel iOS 13 en macOS Catalina al langer beschikbaar waren, voegt Apple nieuwe emoji altijd pas in latere updates in. Je kunt deze nieuwe emoji nu in iOS 13.2 en ipadOS 13.2 vinden. Daar zitten overigens nog veel meer nieuwe functies in. macOS Catalina 10.15.1 volgt ook snel.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  GodzillaNinja

  Als nu niet elk gender, gekleurd stel en gehandicapte tevreden is weet ik het ook niet meer. Er is immers een orang-oetan toegevoegd!

 • Profielfoto
  S2B

  Is dit nou echt een nuttige aanwinst?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Zolang ik uit mijn hoofd alleen ;) ,:) en:( weet, vind ik het wel best.

 • Profielfoto
  Christiaan

  Misschien zouden ze wat stabiliteit kunnen brengen. Dat is meer welkom.

 • Profielfoto
  Night

  Dat doet weet een andere afdeling. De Emoiji-afdeling van Apple is het hele jaar lang scribbles aan het maken.

 • Profielfoto
  iDeMi

  Elke keer weer zoveel tam-tam om emoji updates? Wat een onzin dit. Alsof dit zoooo’n geweldig nieuws is. Ik denk dat de schrijvers van deze site zich eens moeten gaan bezinnen in waar lezers echt geïnteresseerd in zijn. Richt liever de focus op de echte verbetering en techniek van Apple.

 • Profielfoto
  csteelooper

  iDeMi op 15 oktober 2019 22:13
  Elke keer weer zoveel tam-tam om emoji updates? Wat een onzin dit. Alsof dit zoooo’n geweldig nieuws is. Ik denk dat de schrijvers van deze site zich eens moeten gaan bezinnen in waar lezers echt geïnteresseerd in zijn. Richt liever de focus op de echte verbetering en techniek van Apple.

  Ga jij eens naar bed terug en sta opnieuw op alsjeblieft… Ditmaal met je goede been… Je kunt aan de eerste alinea van dit bericht toch zíen dat ze dit zelf niet als echt belangrijk beschouwen? Of ligt je bril soms nog op je nachtkastje?

 • Profielfoto
  Bosdavid

  GodzillaNinja op 15 oktober 2019 14:13
  Als nu niet elk gender, gekleurd stel en gehandicapte tevreden is weet ik het ook niet meer. Er is immers een orang-oetan toegevoegd!

  Pardon?

 • Profielfoto
  pruus

  Gaaf hoor. Mooie details. Ik persoonlijk gebruik weinig emoji’s. Maar anderen zijn er reuze blij mee.

 • Profielfoto
  Eprom

  Ik mis nog de klomp en de windmolen.

 • Profielfoto
  Gabriel

  Bosdavid op 20 oktober 2019 09:48

  GodzillaNinja op 15 oktober 2019 14:13
  Als nu niet elk gender, gekleurd stel en gehandicapte tevreden is weet ik het ook niet meer. Er is immers een orang-oetan toegevoegd!

  Pardon?

  Er zou inderdaad een emoji voor hooggevoeligen toegevoegd moeten worden.

 • Profielfoto
  recoiller

  ik ben het vrijwel met iedereen hierboven eens behalve met Bosdavid. Zeer eens met GodzillaNinja.