Instagram door nieuwe update voorzien van Dark Mode (in iOS 13)

Door: Mark Hofman - 8 reacties
Instagram
Afbeelding: Sascha Steinbach/EPA

Instagram is ein-de-lijk voorzien van een Dark Mode. De iPhone-app kreeg, drie weken na de lancering van iOS 13, gisteravond spontaan ondersteuning voor de donkere modus. Instagram is gegaan voor een mix tussen grijze en donkere kleuren, wat ontzettend lekker matcht met Dark Mode van iOS 13.

Instagram is een van de applicaties waarbij er al jaren gevraagd wordt naar een Dark Mode. Niet heel gek, want de modus is ontzettend populair. Om welke applicatie het ook gaat en op welk besturingssysteem deze ook te vinden is: er zijn altijd wel een handje vol mensen die aan de haal willen gaan met een donkere variant. Liefhebbers lijken, met de komst van iOS 13, wat dat betreft weinig te klagen te hebben. Het lijkt voor grote ontwikkelaars de reden te zijn om toch ondersteuning te bieden voor zo’n functie.

Instagram Dark Mode volledig afhankelijk van iOS 13

Hoe mooi deze donkere versie er dan ook uit mag zien: over smaak valt niet te twisten. Er zullen vast mensen zijn die het niet warm krijgen van de Dark Mode van Instagram en dus liever terug gaan naar het originele ontwerp van de app. Maar wie wel aan de haal wil gaan met een donkere modus in iOS 13, komt dan vervolgens thuis van een koude kermis. Op het moment van schrijven is er namelijk geen optie beschikbaar waarmee je de functie binnen de applicatie aan en uit kan zetten. De donkere uitvoering van Instagram is dus volledig afhankelijk van hoe jij iOS 13 hebt ingesteld.

Ben jij niet tevreden met het huidige uiterlijk en wil je terug naar Instagram in het wit? Dan zou je toch echt de gehele Dark Mode in iOS 13 uit moeten schakelen. Onhandig is het zeker, maar de kans dat deze functie later nog wordt toegevoegd is wel aanwezig. Al is dat op dit moment slechts een verwachting te noemen.

Alles wat je ervan verwacht had

Maar wat dat betreft klagen we eigenlijk niet over de Dark Mode van Instagram. Het is, als je het ons vraagt, alles wat je ervan verwacht had. Hieronder hebben we een paar screenshots genomen vanuit de app.

Profielpagina

Apple iPhone 11 Dark Mode iOS 13
Klik/tap voor groter

 

Losse foto

Apple iPhone 11 Dark Mode iOS 13
Klik/tap voor groter

Stories

Apple iPhone 11 Dark Mode iOS 13
Klik/tap voor groter

De Dark Mode is nu beschikbaar voor iPhones die draaien op iOS 13. De update is via deze link te downloaden in de App Store.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  ruben190602

  Beter maken jullie het ook in de OMT app!!

 • Profielfoto
  erwin33

  Hoe zet je Dark Mode aan? Zie het niet staan bij de instellingen.

 • Profielfoto
  GodzillaNinja

  Is dit nieuwswaardig?

 • Profielfoto
  GafferTape

  OneMoreThing heeft nog-steeds-geen ondersteuning voor Dark Mode.

 • Profielfoto
  koen

  Vergeet het maar, de OMT app is al een jaar niet meer bijgewerkt.

 • Profielfoto
  Kotter86

  erwin33 op 8 oktober 2019 11:14
  Hoe zet je Dark Mode aan? Zie het niet staan bij de instellingen.

  Instellingen > Beeldscherm en helderheid

  Of gewoon in je bedienspaneel, zo’n “zwart-witte” cirkel.

 • Profielfoto
  erwin33

  Kotter86 op 8 oktober 2019 16:43

  erwin33 op 8 oktober 2019 11:14
  Hoe zet je Dark Mode aan? Zie het niet staan bij de instellingen.

  Instellingen > Beeldscherm en helderheid

  Of gewoon in je bedienspaneel, zo’n “zwart-witte” cirkel.

  Ja daar was ik inmiddels achter maar dacht dat er een optie bij zat om de app zelf in dark mode te zetten i.p.v. je hele toestel.

 • Profielfoto
  Bart0148

  Nu nog Facebook darkmode