Google Pixel Buds: nu een écht antwoord op de AirPods

Door: Raymon Mens - 9 reacties
Google Pixel Buds 16x9
Afbeelding: Google

Nadat Apple in september een eigen event vol nieuwe producten had, is het nu de beurt aan Google. Tijdens een ‘Made by Google’-event heeft de zoekgigant een boel nieuwe hardware aangekondigd. Waaronder nieuwe Google Pixel Buds, een écht antwoord op de AirPods.

Waren de vorige Pixel Buds dan geen antwoord op de AirPods? Niet echt. De draadloze oortjes waren nog met een kabel aan elkaar verbonden. Voor het eerst gaat ook Google voor ‘true wireless‘ zonder kabel tussen links en rechts.

Pixel Buds vs. AirPods: er zijn verschillen

Volgens Google hebben de Pixel Buds een accuduur van 5 uur bij het luisteren van muziek. Net als de AirPods. Ze kunnen worden opgeladen de meegeleverde case, die -wederom net als Apple’s draadloze oortjes- voor maximaal 24 uur accuduur zorgen. De Pixel Buds gebruiken Bluetooth 5.0, waardoor ze volgens Google binnenshuis tot drie kamers verder kunnen worden gebruikt. Buitenshuis spreekt Google over de afstand van een voetbalveld.

In tegenstelling tot de AirPods, worden de draadloze oortjes van Google in het oor geplaatst. Ze zijn veel kleiner dan bijvoorbeeld die van Samsung, waardoor ze niet uit het oor hangen. De Pixel Buds sluiten het oor niet helemaal af, omdat ze van een zogenaamde ‘spatial vent’ zijn voorzien. Door deze uitsparing in de behuizing kan omgevingsgeluid komen. De draadloze oortjes van Google beschikken niet over ruisonderdrukking.

Google Pixel Buds 2019 - 001
Klik/tap voor groter. Afbeelding: Google

Slimme toevoegingen

De zoekgigant heeft een aantal slimme toevoegingen aan de oortjes gedaan. Zo wordt het volume automatisch aangepast aan de hand van het omgevingsgeluid. Google Assistent is ingebouwd en met spraakcommando’s kan om muziek worden gevraagd, een agenda-items worden gecheckt of een route ingesteld worden. De functie voor automatisch vertalen die in de vorige Pixel Buds zat, is verbeterd en komt ook in de nieuwe versie terug. Het werd twee jaar terug vooral als slecht werkende gimmick gezien.

De Pixel Buds komen in vier kleuren (zwart, wit, oranje en mintgroen) en krijgen een adviesprijs van 179 dollar. Een Europese prijs is nog niet bekend. Google doet er nog wel even over om zijn échte AirPods-concurrent op de markt te brengen. De oortjes staan gepland voor lente 2020.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Ziet er wel mooi uit op hun eigen manier.  Beter dan al die namaak AirPods.

 • Profielfoto
  iDeMi

  Shmoo op 15 oktober 2019 18:37
  Ziet er wel mooi uit op hun eigen manier.  Beter dan al die namaak AirPods.

  Origineel is dit ontwerp ook niet te noemen. In mijn ogen is dit net zo namaak als de rest.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Gelukkig kun je die ogen dicht doen. 😉

 • Profielfoto
  VxP

  Vind die oorhooks wel slim en zou een mooie toevoeging op de airpods zijn, voor de mensen waarbij ze uit de oren vallen.

 • Profielfoto
  Ribra

  gelukkig zien ze er niet uit zoals lieutenant uhura ze had:-)

 • Profielfoto
  pruus

  Ik ben benieuwd hoe ze klinken. Wel zie je de trekjes van Apple komen; steeds meer hardware. En als het goed is, laat maar komen.

 • Profielfoto
  Kotter86

  pruus op 15 oktober 2019 20:55
  Ik ben benieuwd hoe ze klinken. Wel zie je de trekjes van Apple komen; steeds meer hardware. En als het goed is, laat maar komen.

  Wow je bent positief! Gaat het? Oh het gaat niet over Apple…

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Google kan nooit het echte antwoord zijn op Apple

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Soort grote oorbellen met clips die echter in je oor gaan en niet eraan hangen. Overigens: die 5 uur van Apple haal ik allang niet meer. Blij als ik het uur haal.