Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 15 oktober 2019

Google Pixel Buds: nu een écht antwoord op de AirPods

Nadat Apple in september een eigen event vol nieuwe producten had, is het nu de beurt aan Google. Tijdens een ‘Made by Google’-event heeft de zoekgigant een boel nieuwe hardware aangekondigd. Waaronder nieuwe Google Pixel Buds, een écht antwoord op de AirPods.

Waren de vorige Pixel Buds dan geen antwoord op de AirPods? Niet echt. De draadloze oortjes waren nog met een kabel aan elkaar verbonden. Voor het eerst gaat ook Google voor ‘true wireless‘ zonder kabel tussen links en rechts.

Pixel Buds vs. AirPods: er zijn verschillen

Volgens Google hebben de Pixel Buds een accuduur van 5 uur bij het luisteren van muziek. Net als de AirPods. Ze kunnen worden opgeladen de meegeleverde case, die -wederom net als Apple’s draadloze oortjes- voor maximaal 24 uur accuduur zorgen. De Pixel Buds gebruiken Bluetooth 5.0, waardoor ze volgens Google binnenshuis tot drie kamers verder kunnen worden gebruikt. Buitenshuis spreekt Google over de afstand van een voetbalveld.

In tegenstelling tot de AirPods, worden de draadloze oortjes van Google in het oor geplaatst. Ze zijn veel kleiner dan bijvoorbeeld die van Samsung, waardoor ze niet uit het oor hangen. De Pixel Buds sluiten het oor niet helemaal af, omdat ze van een zogenaamde ‘spatial vent’ zijn voorzien. Door deze uitsparing in de behuizing kan omgevingsgeluid komen. De draadloze oortjes van Google beschikken niet over ruisonderdrukking.

Google Pixel Buds 2019 - 001
Klik/tap voor groter.

Slimme toevoegingen

De zoekgigant heeft een aantal slimme toevoegingen aan de oortjes gedaan. Zo wordt het volume automatisch aangepast aan de hand van het omgevingsgeluid. Google Assistent is ingebouwd en met spraakcommando’s kan om muziek worden gevraagd, een agenda-items worden gecheckt of een route ingesteld worden. De functie voor automatisch vertalen die in de vorige Pixel Buds zat, is verbeterd en komt ook in de nieuwe versie terug. Het werd twee jaar terug vooral als slecht werkende gimmick gezien.

De Pixel Buds komen in vier kleuren (zwart, wit, oranje en mintgroen) en krijgen een adviesprijs van 179 dollar. Een Europese prijs is nog niet bekend. Google doet er nog wel even over om zijn échte AirPods-concurrent op de markt te brengen. De oortjes staan gepland voor lente 2020.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Pixel Buds: nu een écht antwoord op de AirPods
Sluiten