Google Maps: flitsers melden binnenkort op iOS mogelijk

Door: Thomas Aalderink - 5 reacties
Google Maps iOS
Afbeelding: Unsplash

Sinds de overname van Waze vinden steeds meer functies van de navigatie-app hun weg naar Google Maps. Waaronder nu ook één van de meest gewaardeerde functies van Waze: het melden van flitsers. Nu ben je als Google Maps gebruiker nog aangewezen op een app zoals Flitsmeister, maar dat is binnenkort niet meer nodig. De mogelijkheid om flitsers te melden en meer komt namelijk naar iOS.

De functie is al beschikbaar op Android apparaten. Terwijl je rijdt kun je een melding maken van een flitser langs de weg. Net als bij Flitsmeister kunnen mede Google Maps gebruikers deze meldingen zien, net zoals jij die van hen. Hierdoor word je op tijd gewaarschuwd voor flitsers en kun je een boete voorkomen.

Flitsers doorgeven en meer via Google Maps

Het doorgeven van een melding is eenvoudig. Je tikt op de knop onder het kompas en je krijgt de optie een flitser te melden, maar daar blijft het niet bij. Je krijgt namelijk ook de optie om files, wegwerkzaamheden, ongelukken, stilstaande voertuigen en andere gebeurtenissen te melden. Op deze manier verzamelt Google nog meer gegevens om zo gebruikers de beste route aan te raden.

Bron: Google Afbeelding: Google

Android gebruikers hebben deze functies, als ze de laatste versie van Google Maps hebben, al tot hun beschikking. In de loop van volgende week zal de functie ook uitgerold worden voor iOS gebruikers.

De Flitsmeister One

Gebruik je geen Google Maps, Waze of andere navigatie applicatie, maar wil je wel altijd op de hoogte zijn van flitsers? Dan is het slim om de Flitsmeister One in de gaten te houden. Dit fysieke kastje zorgt ervoor dat de Flitsmeister app automatisch start wanneer je in de auto stapt. Ze ben je altijd op de hoogte van flitsers en vertragingen. Meer over de Flitsmeister One lees je hier.

The Verge

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  .Robin

  Mooi even wat reclame in het artikel beuken. Classy. :’)

 • Profielfoto
  Arno

  Leuk en aardig, maar ik snap echt niet dat Google nog steeds hun apps niet onderling laat samenwerken. Hoe lastig kan het zijn om je komende afspraken uit Calendar (met ingevulde adressen) te zien binnen Maps, en waarom kan hij anno 2019 nog steeds geen reistijden in Calendar laten zien? Functies die Apple al jaren standaard beschikbaar heeft.

 • Profielfoto
  pruus

  Waze doet dit toch ook al? En Waze is van Google. Moeten ze niet een keer met de stofkam er door.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Arno op 18 oktober 2019 17:01
  Leuk en aardig, maar … … Hoe lastig kan het zijn om je komende afspraken uit Calendar (met ingevulde adressen) te zien binnen Maps, en waarom kan hij anno 2019 nog steeds geen reistijden in Calendar laten zien?

  Die integratie is er al sinds 2016, of zelfs eerder.

   

 • Profielfoto
  utah62

  Nog ff en dan de Stinger in de kast.