GameClub: nieuwe dienst met (gratis) game-klassiekers binnenkort live

Door: Raymon Mens - 0 reacties
gameclub oude iphone games 16x9
Afbeelding: GameClub

Apple Arcade is sinds kort beschikbaar en biedt een uitstekende selectie van games voor € 4,99 per maand. Er is echter nog een ander, vergelijkbaar initiatief in de maak. We hebben het dan over GameClub. Een nieuwe dienst die onbeperkte toegang biedt tot een catalogus van tientallen mobiele game-klassiekers. De dienst gaat binnenkort live en de prijzen zijn bekend.

Games hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van de App Store en de iPhone. Toen Apple’s app-winkel in 2008 opende, konden gebruikers genieten van de eerste mobiele games. Helaas zijn veel klassiekers verdwenen, maar GameClub brengt ze vanaf 24 oktober terug voor $ 4,99 per maand.

GameClub is Apple Arcade voor klassiekers

Veel oude games voor iPhone en iPad werken niet meer omdat apps sinds iOS 11 verplicht 64-bits moeten zijn. Veel oude games zijn 32-bits en het bijwerken kost veel tijd en moeite. GameClub werkt oude games (samen met de originele) ontwikkelaars bij en stelt naast technische hulp ook financiering beschikbaar.

Fans en nostalgici zullen verschillende grote namen die op de lijst van GameClub staan herkennen. We zien onder andere Super Crate Box, iBlast Moki 2, Forget Me-Not, Hook Worlds, Cubbed Rally Racer, Roo Run Roo, Chopper 2,, Incoboto en Sword of Fargo.

gameclub oude iphone games 001
Klik/tap voor groter. Afbeelding: GameClub

Opnieuw (gratis) genieten van klassiekers

Wat maakt klassiekers zo goed? Nou, het begint al met dat ze succesvol waren zonder dat spelers zich hoeven te ergeren aan in-app-aankopen of invasieve advertenties. GameClub verwacht dat gamers een mix van klassiekers en moderne games zullen waarderen en ziet een prima markt voor zichzelf.

GameClub gaat op 24 oktober live. De prijs is € 4,99 per maand en de eerste proefmaand is gratis. Elke week worden nieuwe games toegevoegd, allemaal zonder advertenties of in-app aankopen. Gebruikers die zijn geabonneerd op Apple Arcade zullen zich op bekend terrein bevinden.

Naast een abonnement, kan de dienst ook deels gratis gebruikt worden. Na installatie scant GameClub namelijk de aankopen die je ooit met je Apple ID hebt gedaan. Heb je ooit een van de games die nu op de dienst beschikbaar is gekocht? Dan kun je deze gratis spelen via GameClub. Zelfs als de originele game uit de App Store niet meer ondersteund wordt.

Reacties

0 reacties