Flitsmeister komt met iets handigs: de One

Door: Night - 24 reacties
Flitsmeister One
Afbeelding: Flitsmeister

De Flitsmeister-app kent iedereen wel. Een handig hulpmiddel in de auto, dat je voor files, vertragingen en bovenal flitsers waarschuwt. De app, die voor zowel iOS als voor Apple CarPlay beschikbaar is, heeft binnenkort een potentieel handig, bijbehorend accessoire: de One.

De Flitsmeister One is kleine gadget dat ervoor zorgt dat de Flitsmeister app automatisch start, zodra je in je auto stapt. De gadget voorkomt op die manier dat je de Flitsmeister-app vergeet te starten als je gaat rijden. De gadget is compatibel met de iPhone, Apple CarPlay en Android-telefoons en doet meer dan alleen de app starten.

De One, een welkome aanvulling op de Flitsmeister app

De One zorgt er ook voor dat je meldingen uit de app goed mee krijgt, ook als de app niet op de voorgrond draait. Het gadget laat namelijk een duidelijk audiosignaal horen als je bijvoorbeeld een flitspaal nadert. Per soort melding krijg je een ander audio-signaal. Daarnaast gaat er ook een LEDje knipperen. Net als de app heeft het gadget twee knoppen. Hiermee kun je achteraf aangeven of een melding juist, of inmiddels achterhaald is.

Flitsmeister One
De Flitsmeister One kan je overal in de auto kwijt (klik/tap voor groter). Afbeelding: Flitsmeister

Twee jaar op Ă©Ă©n batterij

Het Flitsmeister-gadget werkt compleet onafhankelijk van je auto. De stroom wordt verzorgt door een knoopcelbatterij, die het volgens de specificaties zo’n twee jaar kan volhouden. Dat komt deels omdat het gadget gebruik maakt van Bluetooth LE (Low Energie).  Doordat je telefoon meerdere bluetooth-verbindingen tegelijk aankan, kan je de One ook gewoon gebruiken als je iPhone in een carkit zit.

De Flitsmeister One gaat net geen 50 euro kosten, en is nu nog alleen via pre-order te reserveren. Het gadget moet in december verschijnen, en is dus gelijk een leuk idee voor de feestdagen. Als je hem nu bestelt, krijg je bovendien 10 euro korting Ă©n een jaar lang gratis Flitsmeister Pro, dat normaal 9 euro kost.

Lees ook: ➔ Flitsmeister ondersteunt nu ook Apple CarPlay

 

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Probeer hier eens over na te denken…. een afstandsbediening voor een app top je iPhone te starten?

  Whats next. Een magic wand met motion gestures om profielen op Tinder te swipen?

 • Profielfoto
  T-sec

  Zou 80% van de One functies niet af te vangen zijn met de Opdrachten app?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik weet niet hoor, maar als ik in de auto contact maak met bluetooth (of ĂĽberhaupt met bluetooth) kan ik gewoon een app automatisch laten starten.

  In mijn geval is dat Android Auto.

  Dat kan op een iPhone niet?

 • Profielfoto
  Gio

  Is de one toegestaan in bijv. Zwitserland waar radar lokaliserende Navi en hardware strafbaar is?

 • Profielfoto
  LastBoyScout

  KarelWillem op 17 oktober 2019 21:43
  Ik weet niet hoor, maar als ik in de auto contact maak met bluetooth (of überhaupt met bluetooth) kan ik gewoon een app automatisch laten starten. In mijn geval is dat Android Auto.

  Dat kan op een iPhone niet?

  Inderdaad, die functie zit er niet in (waarschijnlijk door Apple geblokkeerd); want ik ga echt geen dongle kopen om een app te starten en te stoppen. Dat ondermijnt het idee van een Smartphone eigenlijk.

 • Profielfoto
  AT024

  Het is meer handig voor de auto’s die geen Bluetooth of CarPlay ondersteunen

 • Profielfoto
  AT024

  Wat lul je? Zit gewoon bij de instellingen in de app. Kan gewoon op de iPhone
   
  LastBoyScout op 18 oktober 2019 02:41

  KarelWillem op 17 oktober 2019 21:43
  Ik weet niet hoor, maar als ik in de auto contact maak met bluetooth (of überhaupt met bluetooth) kan ik gewoon een app automatisch laten starten. In mijn geval is dat Android Auto.

  Dat kan op een iPhone niet?

  Inderdaad, die functie zit er niet in (waarschijnlijk door Apple geblokkeerd); want ik ga echt geen dongle kopen om een app te starten en te stoppen. Dat ondermijnt het idee van een Smartphone eigenlijk.

   

 • Profielfoto
  koen

  Is het der die of das Flitsmeister?

 • Profielfoto
  Planeten Paultje

  Is het misschien een idee om je aan de maximum snelheden te houden? Dat scheelt weer een gadget.

 • Profielfoto
  sjoerdrei

  @Planeten Paultje

  FM gebruikt men tegenwoordig niet meer alleen voor de flitspalen of mobile controles. De app waarschuwt voor naderende hulpdiensten, files, wegwerkzaamheden, gevaarlijke situaties en ook navigatie.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Shmoo op 17 oktober 2019 20:50
  Probeer hier eens over na te denken…. een afstandsbediening voor een app top je iPhone te starten?

  Whats next. Een magic wand met motion gestures om profielen op Tinder te swipen?

  Google heeft deze week de Pixel 4 aangekondigd Shmoo. Daar zit een radar in waarmee je Tinder kunt aansturen met motion gestures. Iets voor jou?

 • Profielfoto
  .Robin

  Planeten Paultje op 18 oktober 2019 06:54
  Is het misschien een idee om je aan de maximum snelheden te houden? Dat scheelt weer een gadget.

  Haha, nee. Daar komt nog bij dat Flitsmeister ook veel overige informatie doorgeeft. Denk hierbij aan; naderende hulpdiensten, afgesloten rijstroken, filemeldingen etc etc. Als iemand die 1000KM per week in de auto zit, haal ik er veel voordelen uit.

 • Profielfoto
  pruus

  koen op 18 oktober 2019 05:16
  Is het der die of das Flitsmeister?

  Der Flitsmeister.

 • Profielfoto
  pruus

  Dit apparaat voorziet kennelijk in een behoefte. Van wie? Als je normaal rijdt, heb je dit niet nodig. En rij jij sneller, dan Zweet je ĂĽberhaupt toch meer dan de andere weggebruikers.

 • Profielfoto
  Angelos

  Je kunt elke app automatisch starten via Automatisering binnen shortcuts. Zodra mijn carkit connectie maakt krijg ik een melding om een shortcut te starten. Ik klik waar ik heen wil (custom adressenlijst aangemaakt), en de rest gebeurt automatisch. Muziek, FM en google maps zijn up and running.

 • Profielfoto
  Administrator

  Als er met een led (matrix)display de max. snelheid aangegeven zou worden, is het wel wat. Ik heb geen CarPlay in de auto. Wel FM altijd aan omdat ik het hele land door ga, en veel op onbekende plekken kom. Soms is het gewoon erg onduidelijk hoe hard je ergens mag. Meerijden met het haastige verkeer is een risico als jij net die flitser niet ziet. Te langzaam rijden heb ik een hekel aan. Echter, FM de hele tijd aan laten staan is weer niks. Slecht voor de accu van de telefoon en nóg een scherm (heb er al 2 voor m’n neus). Ik zie het nut wel, maar mis de juiste functies. Even afwachten.

 • Profielfoto
  steveb

  als ik de voordelen allemaal lees.
  zou apple dan niet beter het bedrijf “flitsmeister” overnemen om het te verwerken in apple maps?

 • Profielfoto
  utah62

  steveb op 19 oktober 2019 10:17
  als ik de voordelen allemaal lees.
  zou apple dan niet beter het bedrijf “flitsmeister” overnemen om het te verwerken in apple maps?

  Als FM ook in de VS zou werken wie weet. Radar detectors zijn daar nog steeds legaal in de meeste Staten en goede business.  Meneer Stinger is niet blij met deze ontwikkeling natuurlijk al hoewel het succes van FM is veel gevallen valt of staat met het doorgeven van controles door gebruikers.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  pruus op 18 oktober 2019 12:25
  Dit apparaat voorziet kennelijk in een behoefte. Van wie? Als je normaal rijdt, heb je dit niet nodig. …

  Ja, roep het gewoon nog een keer… .;)

 • Profielfoto
  utah62

  Angelos op 18 oktober 2019 18:58
  Je kunt elke app automatisch starten via Automatisering binnen shortcuts. Zodra mijn carkit connectie maakt krijg ik een melding om een shortcut te starten. Ik klik waar ik heen wil (custom adressenlijst aangemaakt), en de rest gebeurt automatisch. Muziek, FM en google maps zijn up and running.

  Via automatisering krijg ik FM niet gestart. Staat niet bij de apps? Alleen Apple haar eigen standaard apps.

 • Profielfoto
  Qapla

  Gisteren eentje ge pre-ordered.

 • Profielfoto
  RW076

  40 piek, nee dank je. Bouw er iets bij waardoor je handsfree kunt bellen en dan misschien leuk voor de wat oudere autobezitters.

 • Profielfoto
  Jcpb

  utah62 op 19 oktober 2019 23:01

  Angelos op 18 oktober 2019 18:58
  Je kunt elke app automatisch starten via Automatisering binnen shortcuts. Zodra mijn carkit connectie maakt krijg ik een melding om een shortcut te starten. Ik klik waar ik heen wil (custom adressenlijst aangemaakt), en de rest gebeurt automatisch. Muziek, FM en google maps zijn up and running.

  Via automatisering krijg ik FM niet gestart. Staat niet bij de apps? Alleen Apple haar eigen standaard apps.

  Als je de opdrachten app opent kun je mijn opdrachten kiezen en vervolgens voor nieuwe opdracht kiezen en via taak toevoegen en vervolgens scriptin te kiezen een opdracht maken voor t openen van een app. Als je deze hebt opgeslagen  kun vervolgens via persoonlijke automatisering de Bluetooth connectie opdracht maken en daar ipv app openen kiezen voor scripten en daar kiezen voor het script waarin je Flitsmeister laat openen.

 • Profielfoto
  utah62

  Jcpb op 20 oktober 2019 14:46

  utah62 op 19 oktober 2019 23:01

  Angelos op 18 oktober 2019 18:58
  Je kunt elke app automatisch starten via Automatisering binnen shortcuts. Zodra mijn carkit connectie maakt krijg ik een melding om een shortcut te starten. Ik klik waar ik heen wil (custom adressenlijst aangemaakt), en de rest gebeurt automatisch. Muziek, FM en google maps zijn up and running.

  Via automatisering krijg ik FM niet gestart. Staat niet bij de apps? Alleen Apple haar eigen standaard apps.

  Als je de opdrachten app opent kun je mijn opdrachten kiezen en vervolgens voor nieuwe opdracht kiezen en via taak toevoegen en vervolgens scriptin te kiezen een opdracht maken voor t openen van een app. Als je deze hebt opgeslagen  kun vervolgens via persoonlijke automatisering de Bluetooth connectie opdracht maken en daar ipv app openen kiezen voor scripten en daar kiezen voor het script waarin je Flitsmeister laat openen.

  dank voor de uitleg. Helaas zie ik het gemaakte script niet staan inde lijst via automatisering