De iPhone 11 Deep Fusion camera is nu in iOS 13 beta

Door: Jelle van Es - 2 reacties
iPhone 11 achterkant 001
Afbeelding: Engadget/Chris Schodt

Met de onthulling van de iPhone 11 en de andere modellen werd al bekendgemaakt dat Apple met een zogenaamde Deep Fusion-modus zou gaan komen. Bij de aankondiging werd echter al wel duidelijk dat deze niet gelijk met iOS 13 gelanceerd gaan worden. Maar het gaat niet lang meer duren, want hij is nu beschikbaar in de iOS 13.2 beta.

Deep Fusion in iOS 13.2 beta

Deep Fusion is een functie die via artifical intelligence en andere softwarematige trucs het mogelijk maakt om nog betere foto’s te maken. De scherpte moet er door worden verbeterd door verschillende frames op verschillende soorten exposures samen te voegen om zo de nagenoeg perfecte foto te maken. Het is een functie die voornamelijk werkt bij foto’s die je maakt met gemiddeld of met laag licht. Wanneer je je in een setting bevindt waarbij het of heel erg licht of juist donker is, dan worden functies als Smart HDR en Night-modus ingeschakeld om de perfecte foto te maken.

iPhone 11 Pro
Deze foto’s worden straks dus nog mooier (Bron: Austin Mann)

Mocht je gebruik maken van de beta en willen kijken of je daadwerkelijk nu foto’s met betere kwaliteit kunt maken, dan kun je zoeken totdat je een ons weegt. Er is namelijk geen functie waarbij je Deep Fusion aan kunt zetten. Er is geen visuele indicatie dat je het gebruikt. Dat is bewust gedaan door Apple, omdat het bedrijf niet wilt dat de gebruiker er mee gaat klooien. Je moet dus maar op de blauwe ogen van Apple geloven dat het er in zit en dat je foto’s mooier worden.

Hopelijk kunnen we binnenkort echter wat foto’s gaan zien van het verschil. Nu is het overigens al wel zo dat je met de nieuwe generatie iPhone mooie foto’s kunt schieten. De Deep Fusion is een modus die overigens wordt toegevoegd aan zowel de iPhone 11 als de iPhone 11 Pro. Wil je meer lezen over de nieuwe smartphone van Apple? Kijk dan hier.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  pruus

  Steeds meer technieken van de DSLR-merken worden langzaam richting mobieltjes geïmplementeerd. Niets mis mee. Maar dan zou de gebruiker wel moeten kiezen voor dat effect. Beeldmanipulatie komt steeds dichterbij. Wat is werkelijk beeld. Het wordt een interessant tijd. Geloof je Apple, Google of….

 • Profielfoto
  DBIW

  Mooie ontwikkeling. Zal alleen verder ontwikkeld moeten worden aangezien het nu of het één of het ander is. Smart HDR of night mode kan er bijvoorbeeld niet mee gecombineerd worden waardoor het zeer beperkt bruikbaar is (alleen indoor bij iets minder dan ideaal licht). Verder moet je het zelf aan en uit zetten begreep ik en is het of het één of het ander. Voor nu dus leuk maar een beetje een gimmick en onhandig in gebruik. Ben benieuwd of andere fabrikanten die hier ook aan werken het wel wat meer bruikbaar weten te maken. In Apple credo: “het gaat er niet om wie de eerste is, maar wie het het beste doet”, toch?

  PS. Het simuleert eigenlijk het hebben van meer MP. De beste oplossing lijkt mij dan toch om een camera gewoon meer MP mee te geven.