Berichten sturen via Siri: binnenkort niet meer standaard via iMessage

Door: Mark Hofman - 5 reacties
Afbeelding: Apple

Apple brengt later dit jaar een update uit, waardoor Siri de mogelijkheid krijgt om berichten standaard via apps van derde partijen te versturen. Dat is het bericht dat Bloomberg vandaag naar buiten brengt. Volgens het verslag zal deze wijziging zich later ook uitbreiden naar telefoon-apps waarmee je kan bellen (FaceTime of WhatsApp).

Op dit moment is het versturen van berichten, naar bijvoorbeeld WhatsApp, al mogelijk met Siri. De verandering zit ‘em in het feit dat de slimme assistent dit binnenkort dus ook standaard kan doen. In de huidige situatie verstuurt Siri de berichten standaar via iMessage en moet je de naam van een alternatieve dienst specifiek benoemen.

Siri leert van jouw telefoongebruik

Wanneer de update doorgevoerd is heeft Siri de mogelijkheid om te leren van je telefoongebruik. Wie met zijn vingers van iMessage afblijft en al zijn gesprekken in WhatsApp voert, zal dus standaard WhatsApp als optie krijgen. Maar daar blijft het niet bij. De slimme assistent van Apple kijkt verder dan dat en zal ook per contact beslissen welke dienst er geopend moet worden. Praat jij met je collega’s dus altijd op iMessage, dan zal Siri een opdracht voor deze personen direct met de app koppelen. Praat jij met je vrienden in Telegram, dan zal de slimme assistent het bericht standaard naar die applicatie sturen.

Bloomberg meldt in het verslag dat deze mogelijkheid niet alleen mogelijk gemaakt kan worden door Apple. Individuele app-ontwikkelaars zouden zelf hun applicaties moeten update om volledig gebruik te kunnen maken van deze nieuwe feature.

Whatsapp chatberichten
Klik/tap voor groter

De eerste stapjes worden gezet

Siri koppelt opdrachten op dit moment zoveel mogelijk met applicaties van Apple zelf, maar dat lijkt stukje bij beetje te veranderen. Zo komt de meest recente betaversie van Spotify met de optie om liedjes, albums en afspeellijsten te starten met Siri. Dit werkt overigens net zoals dat bij WhatsApp werkt op dit moment: je moet wel specifiek de opdracht geven om deze muziek via Spotify af te spelen. Doe je dat niet, dan wordt de opdracht direct doorgevoerd naar Apple Music.

Tegenover Bloomberg meldde een woordvoerder van Apple dat het bedrijf direct naar eigen apps verwijst, om de gebruiker “direct uit de doos een geweldige ervaring te bieden”. Mocht de update daadwerkelijk doorgevoerd worden, zou dat een mooie eerste stap zijn. Zeker als het uiteindelijk uitgebreid kan worden naar apps om te bellen, muziek af te spelen of series te kijken.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  AT024

  Zorg er nou eerst voor dat Siri slimmer wordt ipv al die extra’s

 • Profielfoto
  Hansi2124

  “Volgens het verslag zal deze wijziging zich later ook uitbreiden naar telefoon-apps waarmee je kan bellen”

   

  Dat is handig zeg 🤣

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Klinkt wel handig. Maar wat ik sinds iOS 13 zie is dat het delen-menu nog te dom is om te p**pen. De apps waarmee ik wil Delen staan altijd onder de drie puntjes en dus nooit direct in beeld. Als die geplande intelligentie ook daar ingevoerd kan worden zou het mooi zijn. Siri vraag ik bijna nooit wat omdat haar als fysieke assistent allang zou hebben ontslagen. Kansloos om Siri meer te laten doen dan sommige routes en sommige contacten te laten bellen. Na vijf keer vragen had ik het allang zelf kunnen doen.

 • Profielfoto
  SanderS

  Alexander Henket op 2 oktober 2019 20:48
  Klinkt wel handig. Maar wat ik sinds iOS 13 zie is dat het delen-menu nog te dom is om te p**pen. De apps waarmee ik wil Delen staan altijd onder de drie puntjes en dus nooit direct in beeld. Als die geplande intelligentie ook daar ingevoerd kan worden zou het mooi zijn. Siri vraag ik bijna nooit wat omdat haar als fysieke assistent allang zou hebben ontslagen. Kansloos om Siri meer te laten doen dan sommige routes en sommige contacten te laten bellen. Na vijf keer vragen had ik het allang zelf kunnen doen.

  Maar dat kan je toch zelf veranderen?

  of is dat je punt?

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Dat was het punt. Voor iOS 13 waren alle opties er standaard. Nu niet meer en moet ik zelf gaan klussen. Standaardwaarden moeten goed zijn en dat zijn ze bij Apple heel vaak. Hier duidelijk niet en die geplande intelligentie voor Siri zou ik graag ook hier ingezet zien.