Apple introduceert de Beats Solo Pro, met ruisonderdrukking

Door: Night - 16 reacties

Apple houdt zich niet alleen bezig met het maken van de iPhone en Mac, maar is ook eigenaar van het merk Beats. Dit dochterbedrijf komt nu met een nieuwe hoofdtelefoon: de Beats Solo Pro. Die beschikt over adaptieve ruisonderdrukking en handigheidjes die we van de AirPods kennen.

Voorheen kregen alleen de dure Beats Studio-hoofdtelefoons ruis­onder­drukking, maar nu komt het ook naar goedkopere modellen. De nieuwe headset heeft ook de Apple H1-chip. Die zit ook in de AirPods 2 en zorgt voor een betere accuduur, een stabielere verbinding en ondersteuning voor “Hey Siri”.

Beats Solo Pro met nieuwe materialen

Het uiterlijk van de Beats Solo Pro is niet heel anders, maar toch verbeterd. De koptelefoon voelt een stuk degelijker aan en geeft nu geen plastic klik meer bij het uitklappen. Het geheel glijdt langs een stuk mat metaal, waardoor uitklappen veel soepeler gaat en beter aanvoelt. Wanneer je de Solo Pro uitvouwt, wordt deze bovendien automatisch ingeschakeld. Geen knop nodig.

Beats solo pro 2019
Klik/tap voor groter. Afbeelding: Apple/Beats

Pure ANC adaptieve ruisonderdrukking

Naast het ontwerp is de andere belangrijke upgrade het geluid. Beats heeft adaptieve ruisonderdrukking toegevoegd aan de Solo Pro. De ‘Pure ANC’-technologie filtert achtergrondgeluid weg zonder dat dit ten koste gaat van de geluidskwaliteit. Daarnaast is er ook een transparante modus die omgevingsgeluid wel doorlaat. Handig als er iemand tegen je praat.

De batterij gaat 22 uur mee wanneer ruisonderdrukking ingeschakeld is. Zonder noise cancelling is dat 40 uur. De koptelefoon heeft net als een iPhone een Lightning-poort voor opladen. Als je echt niet zonder muziek kan: de Solo Pro kan tijdens het opladen gewoon gebruikt worden om naar muziek te luisteren. Na 10 minuten opladen met ‘Fast Fuel’ kun je weer drie uur luisteren.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Beats Solo Pro-koptelefoon kost € 299,95 en is direct bij Apple te bestellen. Er zijn standaard drie kleuren: zwart, grijs en ivoor. Daarnaast wordt samengewerkt met Pharrell Williams voor de “More Matte”-versies van de Solo Pro. Hierdoor zijn drie levendige, matte kleuren aan het assortiment toegevoegd: donkerblauw, lichtblauw en rood.

Pharell Williams
Klik/tap voor groter. Afbeelding: Beats

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Melle

  Hmmm… ik kom in de verleiding

 • Profielfoto
  koen

  € 300 is een hoop geld, hoe is de geluidskwaliteit?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Geluid zal denk ik hetzelfde zijn als dat je altijd van Beats mag verwachten. Voor bepaalde mensen meer dan prima. Voor de experts beneden elk niveau.

   

  Ik zie ook niet echt hoe deze nu beter zouden zijn dan de Studio 3 Wireless. Daar zit dezelfde technologie in alleen zijn die volledig over de oren. Dit is volgens mij gewoon Solo met Studio 3 features. De nieuwe stijl qua afwerking en materialen is dan het Pro gedeelte in de koptelefoon.

   

 • Profielfoto
  ro_me

  Oh nee he, weet ik het antwoord al als je een irritante puber vraagt of hij zijn koptelefoon effe wil afzetten; nee, hij staat op ‘transparante modus’.

 • Profielfoto
  AT024

  Niet interessant..

 • Profielfoto
  PowerMac
 • Profielfoto
  Vaagstra

  Ik heb die Sony WH1000XM3 en kan beamen dat dat ding helemaal de shit is. Testen mensen, testen!

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  PowerMac op 20 oktober 2019 04:38
  koop nou gewoon voor dezelfde prijs de enige echte, door audiofielen aangewezen als de beste in zijn soort:

  https://www.bol.com/nl/s/algemeen/zoekresultaten/Ntt/Sony%2BWH-1000XM3/N/0/Nty/1/search/true/searchType/qck/defaultSearchContext/media_all/sc/media_all/index.html

  Ik heb nu de Beats Solo 3. En hoewel de Sony goed is, usb-c heeft en beter ANC, ga ik toch voor de Beats Pro. Dat gekut met Bluetooth is zo hopeloos. Jammer dat Sony geen verbinding mogelijk maakt via Apple’s betere en handigere W1-verbinding (of hoe ze het tegenwoordig noemen)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat is ook precies zo’n reden waar Spotify op doelt in de rechtszaak tegen Apple. Bedrijven hebben geen mogelijkheid om zo’n W1 chip in te kopen bij Apple en deze dan te verwerken in hun producten. Alles dat zij maken zal sowieso al op achterstand staan omdat ze die W1 chip niet hebben.

 • Profielfoto
  Imagic

  Of koop dan de nieuwe B&W PX 7 als je echt goed geluid én ANC wil…

 • Profielfoto
  inktvis75

  Shmoo op 20 oktober 2019 09:42
  Dat is ook precies zo’n reden waar Spotify op doelt in de rechtszaak tegen Apple. Bedrijven hebben geen mogelijkheid om zo’n W1 chip in te kopen bij Apple en deze dan te verwerken in hun producten. Alles dat zij maken zal sowieso al op achterstand staan omdat ze die W1 chip niet hebben.

  Ik denk het lastig is om artikel 102 van de Europese mededingingsregels hier voor in te zetten. Het bij de W1 om een voorloper van het Bluetooth 5.0 protocol, zoals nu geïmplementeerd in de H1 chipset die ook nog eens als een aanvulling voor W1 functioneert. Het is prima mogelijk om iets soortgelijks aan te bieden zonder deze chipsets. Inclusief Siri support, aangezien Apple de boel heeft open gezet voor 3th party media apps. Er is hier sprake van een brede markt. Het artikel 202 is van bovendien alleen van toepassing wanneer door licentieweigering de concurrentie wordt uitgeschakeld of de ontwikkeling van nieuwe producten wordt tegengegaan, en dat is hier niet het geval.

   

   

 • Profielfoto
  Shmoo

  Jij hebt volgens mij nog nooit AirPods gebruikt wel?

 • Profielfoto
  PowerMac

  Vaagstra op 20 oktober 2019 08:38
  Ik heb die Sony WH1000XM3 en kan beamen dat dat ding helemaal de shit is. Testen mensen, testen!

  Wat bedoel je met “helemaal de shit is“? betekent dat juist goed of juist niet goed?

  Ik heb deze namelijk ook, en vind het een geweldig apparaat met zeer goed geluid. Voor het gemak heb ik de AirPods, en voor thuis de super Beyerdynamic T1

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Helemaal shit = kut

  Helemaal de shit = geweldig

 • Profielfoto
  PowerMac

  tja, ik woon alweer bijna 14 jaar in Frankrijk, dus ben de allerlaatste (?) turbotaal niet machtig lol.

  Ik vond het al zo raar, omdat ik zelf heel erg tevreden ben over de kwaliteit van het geluid, de ruisonderdrukking, en in tegenstelling tot iAmRenzo heb ik geen last van Bluetooth perikelen.

  Met name omdat de prijs van de Beats Solo Pro gelijk is aan die van Sony, tja.

  Voor alle duidelijkheid, ik heb de Beats Solo Pro niet (kunnen) beluister(d)(en), dus wellicht zijn deze ook goed?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Totalement le diarrhée  is geen dingetje in Frankrijk?