Apple TV+ onderdeel van studentenabonnement Apple Music

Door: Wesley Akkerman - 3 reacties
Apple TV Plus
Afbeelding: Apple

Het studentenabonnement van Apple Music geeft abonnees vanaf 1 november ook toegang tot de nieuwe videostreamingdienst Apple TV+. Het maandbedrag is onveranderd gebleven en kost studenten nog altijd 4,99 euro per maand. Nu dus voor muziek en videocontent.

Wanneer Apple TV+, de nieuwe videostreamingdienst van Apple, aanstaande vrijdag officieel gelanceerd wordt, dan is de dienst meteen onderdeel van het studentenabonnement van Apple Music. Studenten hoeven hier niet extra voor te betalen: dat abonnement kost nog steeds 4,99 euro per maand. Het enige dat je moet kunnen doen is bewijzen dat je studeert, maar dat zal voor veel huidige abonnees geen probleem zijn.

Verrassende zet van Apple

Apple staat er niet om bekend dat het bedrijf producten of diensten met korting aanbiedt, laat staan dat iets gratis weggegeven wordt. Daarom is dit een verrassende zet voor het bedrijf uit Cupertino. Het is tevens een slimme aanpak: de content op de dienst heeft een zo breed mogelijk publiek nodig om de videostreamingdienst tot een succes te maken.

Apple TV Plus SEE
‘See’ één van de Apple TV+ series. Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

Dat kun je doen door kijkers verliefd te laten worden op films en series, waardoor de drempel voor het betalen van de content, op een later moment, veel lager is. Apple doet dit ook op een andere manier voor Apple TV+. Wanneer je namelijk een nieuw Apple-product gekocht hebt of nog gaat kopen, dan krijg je een jaar lang gratis toegang tot de videostreamingdienst.

Apple TV+ aan de man brengen

Apple TV+ heeft tijdens de lancering nog slechts een beperkte hoeveelheid content en tot nu toe wordt niet alle content goed bevonden. Daarom moet Apple nog wel aan de dienst trekken voorlopig, voordat het een populaire dienst is. Door mensen met korting kennis te laten maken, verliest het bedrijf er voorlopig niets mee. Sterker nog, het aantal potentiële abonnees kan alleen maar stijgen wanneer series en films wat nieuws en berichten op websites en sociale media genereren.

Een vertegenwoordiger van Apple heeft laten weten dat het aanbod slechts voor een beperkte tijd beschikbaar is. Het is echter niet bekend hoe beperkt die tijd is. Normaliter betaal je alleen al 9,99 euro per maand voor Apple Music. Apple TV+ kost los 4,99 euro per maand.

The Verge

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Als je volgende maand bij de Lidl twee zakken hondenvoer koopt krijg je een half jaar Apple TV+ gratis! In België staat dat gelijk aan, je rijbewijs halen.

 • Profielfoto
  Nosferatu

  Apple TV- is gedoemd te mislukken: weinig aanbod, niet vernieuwend, ijzersterke concurrentie. Je hoeft geen mastergraad economie om in te zien dat het kansloze missie is van Appel.

 • Profielfoto
  Kevin

  Nosferatu op 1 november 2019 09:09
  Apple TV- is gedoemd te mislukken: weinig aanbod, niet vernieuwend, ijzersterke concurrentie. Je hoeft geen mastergraad economie om in te zien dat het kansloze missie is van Appel.

  Het weinige aanbod is niet zo’n probleem in deze fase. Een platform als Netflix heeft veel aanbod, maar weinig kwaliteit. Als Apple met weinig aanbod hoge kwaliteit kan leveren, dan kan het platform uitgroeien tot een groot succes. Zeker als het mee wordt geleverd bij elk Apple product dat je koopt. De dienst kan daarmee in zeer korte tijd enorm groeien. En als de kwaliteit hoog is, gaan mensen  er ook voor betalen.

   

  Dan draait alles wel om de kwaliteit van je product. Het probleem lijkt te zijn dat Apple die kwaliteit niet levert. See en For All Mankind worden met de grond gelijkgemaakt. Van de paar series die beschikbaar zijn, wordt alleen The Morning Show gematigd positief ontvangen. Buiten Amerika is volgens mij niemand daarin geïnteresseerd.