Huub Everstijn
Huub Everstijn Nieuws 6 oktober 2019

Apple start reparatieprogramma iPhone 6S en 6S Plus

Veel mensen doen niet mee met de hype om steeds de laatste iPhone te hebben. Zij zijn tevreden met het toestel dat ze hebben. Toch blijkt dat er iets mis kan zijn met oudere toestellen. Zo heeft Apple onlangs een probleem erkend met bepaalde typen iPhone. In sommige gevallen kan een iPhone 6S of 6S Plus weigeren om nog aan te gaan.

Apple start een reparatieprogramma voor de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Het bedrijf erkent op een ondersteuningspagina dat sommige van de toestellen problemen bevatten waardoor ze niet meer aangaan.

iPhone 6S en 6S Plus kunnen probleem hebben met opstarten

Er blijkt een niet goed functionerend component te zitten in bepaalde iPhone 6s en iPhone 6s Plus-modellen. Het gaat om toestellen die tussen oktober 2018 en augustus 2019 zijn gefabriceerd. Het defecte component kan ervoor zorgen dat het toestel niet meer opstart. Apple maakt verder geen melding om welke component het gaat. Wel zou het gaan om een beperkte reeks serienummers. Heb jij een iPhone 6s of iPhone 6s Plus en zit je met het genoemde probleem? Dan kun je met de serienummer-checker op de ondersteuningspagina kijken of jouw toestel voor reparatie in aanmerking komt. Je kan serienummer van je iPhone vinden op één van de volgende manieren:

  • Op de sticker op de verpakking van de iPhone
  • Via iTunes (sluit je iPhone aan op je Mac en klik in iTunes op het telefoon-icoontje in de menubalk)
  • Op de iPhone zelf: Instellingen → Algemeen → Info → Serienummer

Lukt het je niet om achter je serienummer te komen? Dan kun je ook op je simkaart kijken voor het IMEI-nummer, want dat kun je eventueel ook gebruiken. Apple zegt op de betreffende supportpagina: “Als u support nodig hebt maar het Instellingen-menu niet ziet, kunt u het IMEI-/MEID-nummer gebruiken in plaats van het serienummer.”

De iPhone 6s Plus werd na de aankondiging van de iPhone XS en iPhone XR niet meer verkocht via de Apple Store, maar bij sommige providers kan het toestel nog langer in het assortiment zijn gebleven. Ook verkocht Apple deze modellen nog in bepaalde regio’s, zoals in India.

iPhone 6S
Klik/tap voor groter.

Wat moet je doen als jouw iPhone niet meer opstart?

Kijk eerst of het serienummer van jouw iPhone in de lijst staat. Als dat zo is, kun je naar de Apple Store of naar een geautoriseerde serviceprovider gaan om je toestel te laten repareren. Woon je ver bij de Apple Store vandaan, dan kun je je toestel opsturen en wordt het verder per post afgehandeld. Heb je al eerder betaald voor een reparatie, dan kun je vragen of je dat bedrag terugkrijgt. Het programma geldt tot twee jaar na aankoop.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple start reparatieprogramma iPhone 6S en 6S Plus
Sluiten