Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 1 oktober 2019

Apple’s rommelige iOS 13 lancering zet voort: problemen met iCloud Herinneringen

Apple is, met een vrij rommelige lancering van iOS 13, wederom tegen een obstakel aangelopen. Het bedrijf uit Cupertino krijgt veel berichten over het feit dat iCloud Herinneringen alles behalve werkt zoals zou moeten. Het rotte van alles: het probleem kan op dit moment nog niet opgelost worden.

Dat maakt Apple zelf bekend. Volgens het bedrijf uit Cupertino kan de Herinneringen applicatie niet synchroniseren met andere apparaten, totdat al deze apparaten voorzien zijn van de meest recente besturingssystemen. En ja, dat houdt dus in dat macOS Catalina eerst uitgerold moet worden voordat het probleem daadwerkelijk opgelost kan worden. Althans, wanneer jij je Herinneringen op de bijbehorende applicatie van je Mac wil checken dus.

iOS 13 veroorzaakt synchronisatie-problemen Herinneringen

Sinds de lancering van iOS 13 zijn er gebruikers die problemen ervaren met de Herinneringen-applicatie van Apple. Het zou gaan om synchronisatie-problemen die opduiken bij de applicatie die Apple dit jaar volledig vernieuwd heeft. De applicatie is voorzien van een compleet nieuw ontwerp en heeft aantal nieuwe organisatorische functies gekregen. Maar bekijken hoe goed deze vernieuwde applicatie invloed heeft op je bestaande herinneringen, zit er voor sommige gebruikers dus niet in.

Naast het feit dat er berichten opduiken over problemen met het synchroniseren van herinneringen, zijn er ook andere problemen die benoemd worden. Zo zijn er gebruikers die melden dat ze complete lijsten missen of waarbij alle herinneringen volledig verdwenen zijn. Ook melden gebruikers dat namen van lijsten teruggezet zijn naar de standaard namen, dat datums en tijden niet meer kloppen en nog een aantal andere synchronisatie-problemen opduiken.

Zoals hieronder te lezen is, zijn de problemen pas opgedoken sinds de komst van iOS 13.

https://twitter.com/ismh/status/1176835240297488385

https://twitter.com/YouMadBroda/status/1178006385264476160

De waarschuwing van Apple

Apple waarschuwt het bedrijf wel degelijk voor de synchronisatie problemen. Op de support pagina over het herontwerp van de Herinneringen app heeft Apple de problemen gewoon erkend.

“De vernieuwde Herinneringen applicatie wordt niet ondersteund door eerdere versies van iOS en macOS. Wanneer je de Herinneringen-app update op je telefoon met iOS 13, en je iPad en Mac hetzelfde iCloud account gebruiken, is het op de andere apparaten niet mogelijk om toegang te krijgen totdat iPadOS en macOS 10.15 Catalina beschikbaar zijn.”

Op de support pagina staat tevens te lezen dat al je herinneringen gewoon op de website van iCloud te bereiken zijn.

Beveiliging

Apple heeft er overigens wel voor gezorgd dat je als gebruiker beschermt wordt tegen de problemen. Het bedrijf geeft gebruikers in de Herinneringen-app namelijk een waarschuwing. Zo kan de gebuiker er vervolgens voor kiezen om de Herinneringen-applicatie pas later te updaten. Zo zou je dus kunnen wachten met het gebruiken van de nieuwe variant van de app, totdat macOS Catalina uitgerold is.

Dit ziet er als volgt uit:

Waarschuwing iOS 13

Herinneringen is dan misschien niet de meest populaire applicatie op iOS 13, toch is het wel wéér een probleem dat met de lancering van het besturingssysteem gepaard gaat. Apple haalde de 13.1 update al een maand naar voren om een meer stabiele versie aan te kunnen bieden aan zijn gebruikers. Dat gebeurde op 24 september, maar inmiddels is ook deze versie alweer van twee verschillende update voorzien.

Meer weten over wat iOS 13.1.2 je te bieden heeft? Lees dan zeker even dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple’s rommelige iOS 13 lancering zet voort: problemen met iCloud Herinneringen
Sluiten