Apple’s rommelige iOS 13 lancering zet voort: problemen met iCloud Herinneringen

Door: Mark Hofman - 31 reacties
Herinneringen applicatie iOS 13 iPhone 11
Afbeelding: Mark Hofman/OMT

Apple is, met een vrij rommelige lancering van iOS 13, wederom tegen een obstakel aangelopen. Het bedrijf uit Cupertino krijgt veel berichten over het feit dat iCloud Herinneringen alles behalve werkt zoals zou moeten. Het rotte van alles: het probleem kan op dit moment nog niet opgelost worden.

Dat maakt Apple zelf bekend. Volgens het bedrijf uit Cupertino kan de Herinneringen applicatie niet synchroniseren met andere apparaten, totdat al deze apparaten voorzien zijn van de meest recente besturingssystemen. En ja, dat houdt dus in dat macOS Catalina eerst uitgerold moet worden voordat het probleem daadwerkelijk opgelost kan worden. Althans, wanneer jij je Herinneringen op de bijbehorende applicatie van je Mac wil checken dus.

iOS 13 veroorzaakt synchronisatie-problemen Herinneringen

Sinds de lancering van iOS 13 zijn er gebruikers die problemen ervaren met de Herinneringen-applicatie van Apple. Het zou gaan om synchronisatie-problemen die opduiken bij de applicatie die Apple dit jaar volledig vernieuwd heeft. De applicatie is voorzien van een compleet nieuw ontwerp en heeft aantal nieuwe organisatorische functies gekregen. Maar bekijken hoe goed deze vernieuwde applicatie invloed heeft op je bestaande herinneringen, zit er voor sommige gebruikers dus niet in.

Naast het feit dat er berichten opduiken over problemen met het synchroniseren van herinneringen, zijn er ook andere problemen die benoemd worden. Zo zijn er gebruikers die melden dat ze complete lijsten missen of waarbij alle herinneringen volledig verdwenen zijn. Ook melden gebruikers dat namen van lijsten teruggezet zijn naar de standaard namen, dat datums en tijden niet meer kloppen en nog een aantal andere synchronisatie-problemen opduiken.

Zoals hieronder te lezen is, zijn de problemen pas opgedoken sinds de komst van iOS 13.

De waarschuwing van Apple

Apple waarschuwt het bedrijf wel degelijk voor de synchronisatie problemen. Op de support pagina over het herontwerp van de Herinneringen app heeft Apple de problemen gewoon erkend.

“De vernieuwde Herinneringen applicatie wordt niet ondersteund door eerdere versies van iOS en macOS. Wanneer je de Herinneringen-app update op je telefoon met iOS 13, en je iPad en Mac hetzelfde iCloud account gebruiken, is het op de andere apparaten niet mogelijk om toegang te krijgen totdat iPadOS en macOS 10.15 Catalina beschikbaar zijn.”

Op de support pagina staat tevens te lezen dat al je herinneringen gewoon op de website van iCloud te bereiken zijn.

Beveiliging

Apple heeft er overigens wel voor gezorgd dat je als gebruiker beschermt wordt tegen de problemen. Het bedrijf geeft gebruikers in de Herinneringen-app namelijk een waarschuwing. Zo kan de gebuiker er vervolgens voor kiezen om de Herinneringen-applicatie pas later te updaten. Zo zou je dus kunnen wachten met het gebruiken van de nieuwe variant van de app, totdat macOS Catalina uitgerold is.

Dit ziet er als volgt uit:

Herinneringen iOS 13 Apple iPhone 11 Pro
Waarschuwing iOS 13

Herinneringen is dan misschien niet de meest populaire applicatie op iOS 13, toch is het wel wéér een probleem dat met de lancering van het besturingssysteem gepaard gaat. Apple haalde de 13.1 update al een maand naar voren om een meer stabiele versie aan te kunnen bieden aan zijn gebruikers. Dat gebeurde op 24 september, maar inmiddels is ook deze versie alweer van twee verschillende update voorzien.

Meer weten over wat iOS 13.1.2 je te bieden heeft? Lees dan zeker even dit artikel!

Reacties

31 reacties
 • Profielfoto
  Lodewijk_Ramon

  Het synchronisatieprobleem van iCloud-herinneringen is er dus kennelijk niet voor iedereen. Ik heb nergens last van.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Ze laten ook tegenwoordig ieder malloot stukken schrijven voor OMT..

  “De producent uit Cupertino” “is het stil vanuit kamp Apple” “De producent”

  Wat is dat voor een schrijfstijl? Hebben ze je niet verteld dat je voor Apple gerelateerde site mocht schrijven??

 • Profielfoto
  whaha

  Ik wel.
  Bij mij staan voltooide herinneringen op chronologische volgorde, daar heb je niets aan als je even het boodschappenlijstje van vorige week wil checken.

  Ik had gewild dat die waarschuwing duidelijker was geweest. Ik was me echt niet bewust van de risico’s toen ik die update deed. Nu wordt het lastiger om de upgrade naar Catalina lang uit te stellen.

  Dat wil ik namelijk graag, want ik ben daar nog niet klaar voor. Ik kan dan bijvoorbeeld niet meer printen, omdat ik mijn print software kan updaten naar 64-bit. 🤔

 • Profielfoto
  Ce

  Ik heb de mededeling van Apple volkomen verkeerd gelezen. In de eerste alinea staat dat apparaten moeten worden bijgewerkt en vervolgens krijg je de keuze “werk nu bij”. Er van uit gaand (stom..stom) dat dat bijwerken op de eerder genoemde apparaten sloeg heb ik op “werk nu bij” geklikt…met alle gevolgen van dien.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ben ook m’n herinneringen-lijsten kwijt op de Mac. Wat een geprutst dit allemaal zeg.  Eigenlijk met andere woorden of ik even een andere Mac wil kopen zodat ik Catalina kan draaien.

  Krijg een beetje de indruk dat die teams die aan de OS-en werken niet meer goed gemotiveerd zijn.

 • Profielfoto
  nnsa

  Misschien tijd om over te stappen op een herinneringen app die wel gewoon op recente apparaten werkt. Dit is knoeiwerk optima-forma, net als die dagelijkse idiote updates.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Waarom willen mensen zo snel naar iOS13? Ik heb het gedaan en bijna alles werkt hier (ik gebruik Herinneringen niet) vooralsnog goed, maar eigenlijk raad ik het verder íedereen in m’n omgeving af voorlopig. 13.3 is vroeg genoeg. Vanwaar de noodzaak om nu al bij te werken, als iOS12 ook nog perfect draait?

  Ik heb een klein synchronisatieprobleempje met Voice Memos (Dictafoon?). Alle opnames worden keurig netjes naar m’n Mac gesynchroniseerd, en ook krijgt m’n Watch keurig netjes de wijzigingen door die ik vanaf m’n Mac doe. Opnames vanaf m’n iPhone en iPad worden keurig netjes alle kanten op gesynchroniseerd. Waar het mis gaat is tussen m’n Watch en de andere devices, lós van de iMac. Zoals al gezegd pakt m’n iMac namelijk alles keurig op en dus heb ik in principe gewoon toegang tot wat ik met de Watch opneem. Maar op m’n iPhone en iPad zijn memos die ik met m’n Watch maak nergens te vinden… De bug staat al bij Apple gerapporteerd, maar is dus ook nog niet opgelost…

 • Profielfoto
  AT024

  Ik ook op mijn macos

 • Profielfoto
  Shmoo

  Waarom willen mensen zo snel naar iOS13?

  Omdat deze mensen niet nadenken? 🙄

   

 • Profielfoto
  SvS

  Onzin. iOS 13 biedt fijne vernieuwingen, om nog te zwijgen over beveiligingsupdates. Niks mis met updaten. Althans, hier niet.
  Maar wat dan als je bijv. 2 van 3 Macs wel kan upgraden naar nieuwere besturingssysteem en de 3e niet meer. Herinneringen-app daarop kan ik dus voortaan niet meer gebruiken 🤔👎🏼 (tenzij ik het NIET bij werk)

 • Profielfoto
  tav

  ( ios13.1.2).  App store laad soms nog altijd niet op mobiel netwerk ( op wifi geen probleem).

 • Profielfoto
  Facundo

  De hele opmaat naar ios 13 en Catalina maakte al duidelijk dat er met beide grote problemen te verwachten waren. Divine justice dus voor alle ‘up’date-sukkels. En nu maar weer gaan janken.

 • Profielfoto
  Jorik

  Ik moest de waarschuwingstekst ook zeker 2x lezen na installatie van iOS13 en iPadOS 13, maar vond het uiteindelijk wel duidelijk dat ik mijn reminders-lijsten NIET moest updaten, omdat m’n MacBook Pro nog niet geüpdatet was (en uiteraard ook nog niet geüpdatet kon worden zonder een beta te gebruiken).

  Zonder de reminders daadwerkelijk te updaten, werkt alles bij mij nog prima. Sync tussen iPhone/iPad/Mac gaat goed, online (icloud.com) staan alle reminders er nog in en ze worden ook gewoon bijgewerkt.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Facundo op 1 oktober 2019 16:40
  De hele opmaat naar ios 13 en Catalina maakte al duidelijk dat er met beide grote problemen te verwachten waren. Divine justice dus voor alle ‘up’date-sukkels. En nu maar weer gaan janken.

  Huh? Catalina is nog niet eens uitgebracht… Hoe kun jij nou weten hoe het daarmee staat? Nee, bèta-software is geen leidraad. zelfs al draai je de ‘laatste’ bèta of de release candidate.

  iOS13 is bepaald niet vlekkeloos, maar ook weer niet zó erg dat het mij aan Windows Memory Leak Edition (uhm… Sorry… Dat moet natuurlijk Millenium Edition zijn) doet denken. Wat het updaten betreft: full marks. Het is dat ik een soort trailblazer rol heb voor mijn familie, maar anders was ik zeker nog een halfjaar op iOS12 blijven hangen. Voor Catalina ziet het er sowieso naar uit dat dat zal moeten, want nog niet al mijn software is 64bit (Apple Compressor, anyone?)…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Huh? Catalina is nog niet eens uitgebracht…

  En als je die informatie hebt, is dat geen dikke hint dan?

  Ik begrijp nooit zo goed dat mensen die verbanden niet leggen, of niet willen zien en daarna met verbazing staan te kijken wanneer bepaalde dingen niet meer goed samenwerken.

 • Profielfoto
  pruus

  Mooi systeem, langere tijd geleden aangekondigd. En nu nog op primaire zaken geklungel. Jammer

 • Profielfoto
  Night

  Fijn nieuws voor mensen die wel hun iPhone naar de laatste versie willen updaten, maar (meestal vanwege de 32-bits compatibiliteit) niet hun versie van macOS willen updaten. NOT.

 • Profielfoto
  Triumph

  Helemaal gelijk ‘Night’ Ik heb nog een iMac beneden staan voor dagelijks gebruik, ook mijn vriendin gebruikt deze,  waarop maximaal High Sierra kan. En mijn andere mac staat net Majova en wacht zeker een half jaar tot langer voordat ik die upgrade.

  Een ander problem wat ik heb, nu met iPadOS 13.1.2, dat websites vreselijk lang duren voordat ze geladen zijn. De meeste althans. Bv ‘gfk’ die ik dagelijks nodig heb. Ook gek is dat bv ‘de telegraaf’ alleen maar blijft staat op het scherm om akkoord te gaan met cookies. Na OK blijft hij terug komen, constant, hebben andere hier ook last van?

 • Profielfoto
  defores

  Wordt idd wel slordig zo, als ze nu gewoon wachten met updates en eerst goed testen dat lijkt me wat klant vriendelijker.

 • Profielfoto
  Ruvasz

  iOS 13.1.2 is nog steeds laggy in de UI en als je veel folders hebt op het homescreen.

 • Profielfoto
  One Less Thing

  Ach mensen… er is ook nog een andere methode van een agenda en todo/ herinneringen list …

  https://bulletjournal.com

 • Profielfoto
  smartguard

  En de synchronisatie problemen van notities dan. Die spelen na iOS 13 enorm op. Synchronisatie problemen tussen iPhone iPad en Mac.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Bij mij gaan herinneringen ook niet goed, ik moet op drie apparaten apart ingeven dat een bepaalde herinnering is voltooid. Dit wordt niet meer gesynchroniseerd.  Dan ben ik nog niet eens overgestapt op herinneringen nieuwe stijl, want mijn Mac gaat niet verder dan High Sierra.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Weten jullie hoe het update beleid van Apple werkt?

  Alles is al lang mogelijk, maar ze stoppen het er steeds mondjesmaat in per update zodat men elke keer zegt: “he he eindelijk zit het er in” (wat dan ook) en vervolgens gaat men updaten. Op die manier is een update de wortel die men voor de bek van een ezel houdt om hem in beweging te houden.

  Dat gaat al jaren zo met iPhones en Mac’s etc. en wat ook al jaren zo gaat is het gejammer van de gebruiker. Straks gaat iedereen ‘gewoon’ naar Catalina en komt de volgende golf van klachten dit keer vanwege het verlies van 32 bit ondersteuning wat zelfs kan beteken dat je hardware zoals een wat oudere printer het niet meer doet. Maar dat geeft niet zolang je maar “bij de tijd blijft”.

  Iedereen die nu klaagt heeft zijn prioriteiten verkeerd. Die prioriteit is niet updaten om het updaten maar kunnen werken met wat je hebt.

 • Profielfoto
  EGrafland

  Ik heb Herinneringen jarenlang met plezier en intensief gebruikt, maar ik vond het een maand geleden toch te onhandig en beperkt worden voor wat ik allemaal moest afhandelen. Na enig vergelijken ben ik overgestapt op Things 3, en dat werkt voor mij prima.  Toen kwam opeens het nieuwe Herinneringen, en ik vroeg me nog even af of ik spijt moest hebben, maar nee dus, gezien het bovenstaande gedoe met incompatibiliteit en synchronisatie.
  Aan de ene kant kant snap ik het wel, het nieuwe Herinneringen zit anders in elkaar. Aan de andere kant, waar hebben we het over: een banale tekst/database app. Hoe moeilijk kan het zijn om even een versie te maken voor oudere versies van iOS / MacOS?

 • Profielfoto
  farl4web

  Mijn Mail programma op iOS 13 (zowel iPad als iPhone) synchroniseert ook slecht.

 • Profielfoto
  AnnieckSophy

  Ik heb dus ook zonder te lezen de update gedraaid… Er waren daardoor opeens allemaal lijsten weg (2 vd 10 over). Ik kreeg de tip om via iCloud web mijn kalender/herinneringen terug te zetten en dat heeft gewerkt! Al mijn lijsten terug en dus ook de update gedraaid. Niet helemaal hoe het zou moeten, maar het werkt. Ik heb de volgende link gebruikt: https://www.iphonerecovery.com/recover-reminders-calendar-on-iphone.html

   

 • Profielfoto
  recoiller

  Shmoo op 1 oktober 2019 15:42

  Waarom willen mensen zo snel naar iOS13?

  Omdat deze mensen niet nadenken? 🙄

   

  Dus wie update denkt niet na? Ik heb die update erg wel overwogen gedaan, gecheckt wat er voor meldingen waren en op basis van een aantal passingen dankbaar de upgrade gedaan. Ik wist echter niet dat dit een gevolg op de Mac zou hebben. Normaal is het dan updaten op de mac maar ik ben nog afhankelijk van een 32-bits programma waardoor die optie er nog niet is.

 • Profielfoto
  Rolf

  DAMN…. alles draaide prima. Herinneringen op mijn Macbook (Catalina) en iPhone (13.1.3) werkten en synchroniseerden uitstekend. TOT ik mijn iPhone verving met een nieuwe. Reguliere backup en restore actie via iTunes, maar nu werken de herinneringen alleen nog op de iPhone, en verder nergens meer. Best waardeloos.

 • Profielfoto
  giljom

  Ik heb nog steeds het zelfde probleem sinds ik vorige week een nieuwe Iphone 11 heb, 13.1.3 worden mijn herinneringen niet meer gesynchroniseerd van mijn Mac met Os high siërra naar mijn andere apparaten, zou apple nog met een update komen op de oudere Mac modellen.

 • Profielfoto
  Verhaegen S

  Synchronisatie herinneringen werkt niet, en programma loopt vast. Zowel op computer, iPhone 11pro, iPad pro