Apple en Facebook strijden om prestigieus gebouw in New York

Door: Thomas Aalderink - 5 reacties
Apple Facebook postkantoor
Afbeelding: SOM/AT Chain

Mark Zuckerberg en Tim Cook hebben beiden hun oog laten vallen op een prestigieus gebouw in het centrum van Manhattan. Het gaat om het 107 jaar oude Farley Post Office in Midtown West. Het karakteristieke pand wordt door Vornado Realty Trust omgebouwd tot een multifunctioneel gebouw en er is nog bijna 70.000 vierkante meter aan kantoorruimte over. Zowel Apple, als Facebook zien zichzelf hier wel werken.

Het project werd in 2016 aangekondigd en moet in de loop van 2020 afgerond worden. Het pand is gebouwd op een treinstation, staat tegenover Madison Square Garden en beschikt naast kantoorruimte ook over ruim 11.000 vierkante meter aan winkelruimte. De gunstige locatie en het prachtige aanzicht van het pand was voor Facebook reden om hun interesse uit te spreken. Het bedrijf van Mark Zuckerberg zou in september zelfs al vergaande gesprekken gevoerd hebben.

Apple en Facebook strijden om postkantoor

Facebook leek zich te kunnen gaan opmaken voor een verhuizing naar de vier verdiepingen aan kantoorruimte, maar ze zijn opeens niet meer de enige gegadigde. Volgens de New York Post heeft namelijk ook Apple zich gemeld voor het pand. Tim Cook zoekt al langer naar meer kantoorruimte in Manhattan en schijnt ook geïnteresseerd te zijn in een ander oud postkantoor.

Klik/tap voor groter. Afbeelding: SOM/AT Chain

Als Apple verstandig is blijven ze hun ogen open houden voor andere panden, want Facebook lijkt de beste papieren te hebben voor het Farley Post Office. Hoewel Apple er financieel beter voor staat, is Facebook al bekend bij de verhuurder. Het bedrijf van Zuckerberg huurt sinds 2013 ook een ander pand van Roth. Volgens kenners zou dit doorslaggevend kunnen zijn.

Ook Amazon heeft interesse

Naast Apple en Facebook was ook Amazon geïnteresseerd in het oude postkantoor. De webwinkel die een goede band heeft met Apple wilde naar verluid een deel van het pand huren voor kantoorruimte. Toen Facebook om de hoek kwam kijken voor het gehele pand besloot het bedrijf van Jeff Bezos om verder te kijken.

New York Post

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Roel Neumann

  AOC wil Amazon toch niet in New York toelaten?

 • Profielfoto
  janau

  Dat gebouw kan toch wel eerlijk worden opgesplitst? Bevordert meteen de integratie! ­čśÇ

 • Profielfoto
  Maikelw

  Zolang de kwast met witte latex, het onkruid in emmertjed en het houten vloertje maar weg blijven. Zo een mooi oud pand verdient liefde en aandacht. Leuk dat techbedrijven ge├»nteresseerd zijn..; post van toen, post van nu ­čśü

 • Profielfoto
  donut

  janau op 17 oktober 2019 18:45
  Dat gebouw kan toch wel eerlijk worden opgesplitst? Bevordert meteen de integratie! ­čśÇ

  van DATA

 • Profielfoto
  polansky

  Facebook – Willen ze er het hoofdkantoor van hun ‘geheime dienst’ vestigen?