Apple Card ‘meest succesvolle creditcard-lancering ooit’

Door: Dennis Hoogeveen - 6 reacties
Afbeelding: Apple

Apple Card is twee maanden geleden gelanceerd in de Verenigde Staten en inmiddels een groot succes. Tenminste, als we de CEO van Goldman Sachs mogen geloven. David Solomon noemt de lancering van de creditcard zelfs de ‘meest succesvolle ooit’.

Die uitspraak doet de CEO op een moment dat er nog twijfel is over het succes van Apple Card. Eerdere berichten suggereren namelijk dat Goldman Sachs diep in de buidel tastte om nieuwe klanten te werven voor de creditcard. Aan de andere kant verscheen ook informatie dat de kaart juist een hit is: analisten voorspelden in een Amerikaans onderzoek dat de kaart ongekend populair zou gaan worden.

CEO Goldman Sachs bejubelt Apple Card

Die positiviteit straalt Solomon nu ook uit in een interview met CNBC. De CEO van Goldman Sachs noemt drie punten die het noemenswaardig vindt in de afgelopen drie jaar. Daartoe behoren grote winsten, het starten van een nieuw creditplatform en het lanceren van de Apple Card. “We geloven dat dit de meest succesvolle creditcard-lancering ooit is”, zegt hij letterlijk.

Apple kondigt de creditcard aan. Afbeelding: NOAH BERGER / AFP

De vraag zou bovendien erg hoog zijn sinds augustus. Desalniettemin heeft het aanbieden van Apple Card ook flink wat gekost. Daarom, zo stelt de baas van het grote bankconcern, zullen de resultaten op korte termijn wat lager uitvallen. Maar op de langer termijn verwachten hij juist erg goede resultaten, mede dankzij de creditcard die van de “volgende generatie” is.

Komst naar Europa?

Apple Card is momenteel alleen nog aan te vragen en te gebruiken in de Verenigde Staten. Er zijn al wel hints te vinden die wijzen op een mogelijke komst naar Europa. In Nederland wordt maar weinig met creditcard betaald, maar de voorwaarden zijn niet onaantrekkelijk. Zo zijn er geen periodieke kosten aan de kaart verbonden en krijg je een percentage over je uitgaven bij bepaalde winkels weer terug.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Zo zijn er geen periodieke kosten aan de kaart verbonden en krijg je een percentage over je uitgaven bij bepaalde winkels weer terug.

  Dit systeem kennen wij niet. Dus ik vraag me af of dat komt en wie dat betaalt.

   

 • Profielfoto
  Maarten

  Toch raar dat je er alleen in de vs mee kan betalen. De kaart was er juist om met Apple Pay te kunnen betalen op plekken en in landen waar ze wel creditcard accepteren, maar geen Apple Pay. Volgens mij was het ook wat ze zeiden tijdens de Keynote. Het werkt overal waar ze een creditcard accepteren

 • Profielfoto
  iMac Lover

  De werkele is vele malen groterbals de USA met 370 miljoen inwoners

  Amerikanen kloppen zichzelf graag op de borst.

  ING is wereldwijd 100 keer zo groot als die creditcard van Apple

 • Profielfoto
  iMac Lover

  iMac Lover op 16 oktober 2019 16:16
  De werkele is vele malen groterbals de USA met 370 miljoen inwoners

  Amerikanen kloppen zichzelf graag op de borst.

  ING is wereldwijd 100 keer zo groot als die creditcard van Apple

  Die iPhone toetsenbordjes

  ik bedoel, “De wereld is vele malen groter als de USA met 370 miljoen inwoners

  Wanneer snapt mijn iPhone eindelijk eens een keer wat ik wil schrijven?

  Groet

 • Profielfoto
  SteveSnobs

  Zo zijn er geen periodieke kosten aan de kaart verbonden en krijg je een percentage over je uitgaven bij bepaalde winkels weer terug.

  Volgens mij werkt(e) de Bijenkorf al jaren met zo’n systeem. Alleen kreeg je bij hen punten die je weer in de winkel kon uitgeven. Een oud collega van mij betaalde overal met die kaart en kocht aan het einde van het jaar een iPad bij de Bijenkorf met haar punten.:)

 • Profielfoto
  NapO

  ik denk dat er maar weinig mensen het doen….

  https://www.youtube.com/watch?v=6gpjeJvB0ns

  onze mattie van unbox therapy vertelt er een verhaaltje over.