Apple begint met eigen verkoop van Xbox One-controllers

Door: Jelle van Es - 7 reacties
Xbox One controller
Afbeelding: Apple

Sinds kort is het mogelijk om een Xbox One- of een PlayStation 4-controller aan te sluiten op je iPad, iPhone of Mac. Op die manier kun je games makkelijker spelen. En Apple maakt het nog makkelijker door zelf een Xbox One-controller in zijn winkel te verkopen.

De controller is namelijk verschenen in de shop-pagina van Apple, zoals je op de productpagina kunt zien. Het handige aan het feit dat Apple hem zelf verkoopt, is dat je weet dat het de juiste versie met bluetooth is. De oudere controller-versie had die optie niet en kan niet verbonden worden.

Apple verkoopt een Xbox One-controller

En met deze stap straalt Apple toch een klein beetje liefde uit naar Microsoft, ondanks dat die twee bedrijven nog altijd het leuk vinden om elkaar af te troeven wanneer het aankomt op pc’s en Macs. De PlayStation 4-controller is nog niet te koop in de Apple Store. Wellicht dat dat later nog gaat komen of dat men er voor heeft gekozen om puur voor de Xbox One-controller te gaan. Als dat laatste het geval is, dan zou het kunnen dat je straks in games die je via de Apple Arcade binnenhaalt zien dat daar meer support voor gaat zijn.

Xbox One controller
Xbox One

Overigens zijn beide controllers gewoon uitstekend. Ik heb een persoonlijke voorkeur voor de PlayStation 4-controller, omdat je daarmee ook gelijk makkelijk gebruik kunt maken van Remote Play op je iPad wanneer je de PlayStation 4 daarnaar toe wilt streamen, maar de Xbox One-controller zelf is ook uitstekend.

Toch is het wellicht beter om voor de controller even iets verder te kijken dan bij Apple zelf. Met een prijs van 59,95 euro is hij aan de prijzige kant en zijn er regelmatig op andere plekken betere aanbiedingen. Bij Bol.com vind je hem bijvoorbeeld al voor vijf euro minder en dat is na 2 seconden zoekwerk. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Grrromit

  Koppelen gaat soepel op je Apple TV.

  Het enige nadeel is als je zoon vervolgens de controller weer pakt voor de playstation.

  Bij het kijken van een film via Apple TV gebeuren er dan ineens hele rare dingen. 🥴.
  Kortom: Je moet de verbinding met de PS controller niet allen verbreken, maar ook vergeten.

 • Profielfoto
  polansky

  Bedankt voor de tip Grrromit, dat wordt dus een andere kleur controller voor de AppleTV.

   

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nu nog spelletjes waar je meer dan knop A + B en het stuurknuppeltje kunt gebruiken. 🙂

 • Profielfoto
  vandenbroeke

  Ik kreeg mn xbox controller niet gekoppeld aan mijn apple tv. Hij ziet hem gewoonweg niet.

 • Profielfoto
  MevalonicAcid

  vandenbroeke op 11 oktober 2019 01:04
  Ik kreeg mn xbox controller niet gekoppeld aan mijn apple tv. Hij ziet hem gewoonweg niet.

  Eerst even checken: Je hebt modelnummer 1708 controller nodig. Te vinden in het batterijcompartiment.

  (ikzelf heb versie 1537 en deze wordt niet ondersteund:( )

   

 • Profielfoto
  gipsman

  Off top8c: spuuglelijk ding. Valt op dat het van bij Microsoft komt.

 • Profielfoto
  vandenbroeke

  Thanks MevalonicAcid. Ik heb ook 1537. Pff ik ga echt geen nieuwe controller kopen dus Arcade kan ik hierbij ook weer opzeggen. Ach ik vind de games op iOS tot nu toe toch niet de moeite waard.