Dennis Hoogeveen
Dennis Hoogeveen Nieuws 9 oktober 2019

‘Apple AR-bril te koop in tweede kwartaal 2020’

Al langer wordt er gespeculeerd over een AR-bril die Apple zou ontwikkelen. Nog nooit werden die geruchten officieel bevestigd of ontkracht, maar volgens een redelijk betrouwbare analist zou Apple nu toch echt bezig zijn met de ontwikkeling. De bril zou in het tweede kwartaal van 2020 in de winkels moeten liggen.

Apple zet flink in op Augmented Reality (AR). Dat bleek nog maar eens bij de invoering van ARKit. Ontwikkelaars kunnen daarmee makkelijker apps bouwen met Augmented Reality. Tot nu toe vindt alles met AR plaats op een beeldscherm van bijvoorbeeld je iPad of iPhone. Misschien komt daar verandering in met een heuse AR-bril van Apple.

Bril van Apple: al jaren speculaties

Het is duidelijk dat Tim Cook regelmatig enthousiast is over de mogelijkheden van AR. Apple diende dan ook in de afgelopen tien jaar flink wat patenten in met de techniek. Tot op heden is daar geen apart product uitgerold. Een paar maanden geleden dook zelfs nog het bericht op dat Apple de ontwikkeling van de bril staakte. Ook dat was een onbevestigd gerucht.

AR op iPad
Augmented Reality implementatie op een iPad (klik/tap voor groter)

Volgens de nieuwste geruchten is de bril een accessoire op de iPhone. Je hebt de iPhone dan ook nodig om de bril te kunnen besturen, verwacht analist Ming-Chi Kuo. Dezelfde analist suggereerde eerder al dat Apple het apparaat halverwege 2020 zou uitbrengen. Hij lijkt nu informatie te hebben dat het eerder gaat plaatsvinden. Kuo baseert zijn informatie overigens op referenties in iOS-13-code en de Find My-app.

Google Glass, maar dan van Apple?

Eerdere pogingen tot een AR-bril voor consumenten faalden jammerlijk. Zo is de Google Glass nooit van de grond gekomen, ondanks de grote beloften die het bedrijf bij de aankondiging deed. Het is de vraag wat Apple kan toevoegen aan deze eerdere pogingen. Wellicht zit het in de combinatie van andere Apple-apparaten die het tot een succes kan brengen. Vooralsnog blijft het echter bij geruchten.

Reageer op artikel:
‘Apple AR-bril te koop in tweede kwartaal 2020’
Sluiten