Apple AirPods 3: eerste render toont vernieuwd ontwerp

Door: Mark Hofman - 5 reacties
Apple AirPods 3
Afbeelding: Monica Davey / EPA

Eerder dit jaar mochten we eindelijk kennismaken met de AirPods 2 als opvolgers van Apple’s originele oordopjes uit 2016. De draadloze oortjes werden voorzien van een nieuwe H1 chip en een kersverse case, die ook draadloos op te laden is.

Toch lijken de geruchten ons te vertellen dat we dit jaar wederom een nieuwe variant van de AirPods te zien krijgen. Logischerwijs gaat het hier om de AirPods 3 en wordt er veel gesproken over Noise-cancelling. Eerder dook er al een icoontje op van de oortjes en naar aanleiding daarvan krijgen we nu een klein idee van hoe deze nieuwe variant eruit zou komen te zien. Ontwerper @RieplhuberGD bouwde de eerste renders.

AirPods 3 icoontje en componenten

De AirPods 3 renders zijn gebaseerd op twee beelden die al eerder naar boven kwamen drijven. Ten eerste is er het AirPods 3 icoontje dat gevonden werd in de meest recente iOS 13 bèta. Ook zagen we een paar weken geleden ook al een foto van AirPods 3 componenten. Deze foto’s zagen het daglicht dankzij een bron van Slashleaks en zagen veel overeenkomsten met het icoontje dat gevonden werd in de beta. In hoeverre we te maken hebben met het echte werk is natuurlijk nog onduidelijk op dit moment.

Apple AirPods 3 icoontje
Bron: MacRumors

 

Apple AirPods 3 componenten
Bron: SlashLeaks / 52audio

Apple’s nieuwe oordopjes

De renders die je hieronder kunt zien, zijn dus gemaakt op basis van bovenstaande informatie. Ondanks het feit dat de stijl van de Airpods hetzelfde is gebleven, moeten we toch eerlijk bekennen dat we moeten wennen aan het uiterlijk. De twee siliconen-uiteindes zijn uiteraard gemaakt vanwege het feit dat er Noise-cancelling in het spel zou zijn. Of de AirPods er een stuk mooier van worden is nog maar de vraag.

Het uitstekende deel (onderkant) van de AirPods 3 lijken overigens wel wat korter te zijn dan bij zijn voorgangers.

Lancering deze maand?

Zoals altijd blijft het nog even afwachten wat Apple daadwerkelijk van plan is met zijn draadloze oordopjes. Het icoontje in de iOS code laat in ieder geval wel zien dat ze met iets nieuws bezig zijn. Mogelijk zien we het eindresultaat deze maand, tijdens Apple’s aankomende conferentie. Verwacht wordt dat we dan ook kennis mogen maken met de nieuwe iPad Pro, een kersverse Mac Pro en een nieuwe 16 inch MacBook Pro.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  sanderman

  Ja, maar de ontwerper (die tweet) heeft z’n ontwerp al herzien, omdat het gebruikte plaatje in het artikel niet klopte. De siliconentips zijn veel te klein. Dus wel ff goeie plaatje pakken.

 • Profielfoto
  pruus

  Nog steeds errug lelijk.

 • Profielfoto
  donut

  pruus op 8 oktober 2019 19:01
  Nog steeds errug lelijk.

  ze zitten in je oor….

 • Profielfoto
  .Robin

  pruus op 8 oktober 2019 19:01
  Nog steeds errug lelijk.

  Welke oordoppen zijn wel mooi? Geen. Sommige zijn minder lelijk, meer geen is mooi, want het is een prop in je oor.
  Het is altijd nog beter dan retarded met on of over ear headphones rondlopen:)

 • Profielfoto
  steveb

  Wat weten wij nog niet? Conferentie? Wanneer?
  Release datum Mac pro?
  Eb MacBook 16inch?

  “Mogelijk zien we het eindresultaat deze maand, tijdens Apple’s aankomende conferentie. …”