Amerikaanse rechter stelt dat de notch van de iPhone niemand boeit

Door: Jelle van Es - 5 reacties
Bron: OMT

Met de introductie van de iPhone X maakten we kennis met de notch. Het zwarte gedeelte aan de bovenkant van de iPhone waar voornamelijk je camera in geplaatst is. Sommige gebruikers vinden dat foeilelijk en er zijn steeds meer fabrikanten die proberen om dat gedeelte weg te halen om zo op die manier een volledig scherm te kunnen bieden. Er is zelfs een rechtszaak over aangespannen, met een opvallende uitspraak van een Amerikaans rechter als gevolg.

Amerikaanse rechter over de notch

De mensen die de rechtszaak hadden aangespannen stelden dat Apple valse reclame had gemaakt. Het bedrijf had de notch meegeteld in de resolutie van het beeldscherm en de grootte van het scherm. Volgens de aanklagers aanspanden had die niet meegerekend mogen worden. Een rechter heeft zich daarover mogen buigen met een opvallende uitspraak. Volgens de website Law360 liet de rechter weten: ‘Er is niet echt iemand in de Verenigde Staten die zich hier druk over maakt’.

Apple stopt emt ondertekenen van iOS 12.2
De notch in de iPhone X Bron: Apple

En daarmee was de rechtszaak min of meer gelijk dood en konden de mensen die er dachten een slaatje uit te kunnen slaan gelijk weer hun spullen pakken. Daarnaast stelde Apple dat zij volgens hen op de verpakking al duidelijk aangaf hoe de grootte van het scherm is gemeten. Dat lijkt echter al te zijn gedaan om de rechtszaak in maart van dit jaar te laten verhelpen. Als de rechter de dagers in het gelijk had gesteld, dan zouden consumenten geld kunnen terug vragen bij Apple, omdat de notch hun een vals gevoel van de grootte van het scherm had kunnen geven. Maar omdat het nu zo hard is verworpen, lijkt de kans klein dat er nog iets mee gedaan gaat worden.

De notch is sindsdien in zo’n beetje elke iPhone verschenen. Mocht je dat echt lelijk vinden, dan kun je nog altijd zoiets als een iPhone 8 in huis halen.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  GodzillaNinja

  De notch is aan het begin wennen sommige mensen vinden dat idee nog altijd een beetje spannend. Desalniettemin merk ik bij mij en mede-eigenaren dat je het gedurende de tijd niet meer bewust ziet.

 • Profielfoto
  polansky

  Die rechter heeft groot gelijk!
  De claim-economie die in de VS heerst om er zelf maar financieel beter van te worden is net zo verwerpelijk als het kunnen claimen van een patent op een kleurtje…. Think T-mobile….

 • Profielfoto
  One Less Thing

  Als bij mijn volgende iPhone de notch is verdwenen dan knip ik een nieuwe uit een rolletje zwarte plakband !!! Dat plak ik dan mooi boven op het scherm. Dan nog zo’n bescherm glaasje er overheen plakken…, En dan heb ik lekker weer een scherm zoals ik nu ook heb met notch.

  nobody takes away my notch 😡 !!

 • Profielfoto
  oblomov

  @One Less Thing bedankt voor je tip. Mijn iPhone 8 heeft geen notch, maar niet lang meer ;-))

 • Profielfoto
  digilb

  Had deze rechtszaak niet te maken met het feit dat Apple (moedwillig?) de notch verborg op sommige marketing foto’s?
  Dus dat mensen hem kopen, aanzetten en dan stomverbaasd zijn dat een deel van het scherm zwart (lees: “kapot”) is.

  notch