Raymon Mens
Raymon Mens Hardware 28 oktober 2019

Apple onthult AirPods Pro met noise cancelling en meer

Apple heeft een nieuwe versie van de AirPods uit de doeken gedaan. Naast de gewone draadloze oortjes zijn er nu ook de AirPods Pro. Deze oortjes hebben een nieuw, kleiner ontwerp en belangrijker nog: noise cancelling. De nieuwe AirPods zijn vanaf 30 oktober verkrijgbaar voor € 279,-

De AirPods Pro worden verkocht naast de gewone draadloze oortjes van Apple. Ze onderscheiden zich niet alleen met noise cancelling, maar hebben ook een technologie genaamd Adaptive EQ. Die past de lage- en middentonen automatisch aan je oor aan. Volgens Apple zorgt dat voor een gebalanceerd geluid.

AirPods Pro met geavanceerde noise cancelling

Voor noise cancelling bevat ieder oortje twee microfoons. De microfoon aan de buitenkant vangt extern geluid op. De microfoon aan de binnenkant luistert in je oor naar ongewenst geluid. Dat wordt vervolgens ook met antigeluid geneutraliseerd. De ruisonderdrukking wordt 200 keer per seconde aangepast.

De nieuwe draadloze oortjes hebben ook een transparantie-modus. Die is via een gekoppelde iPhone in te schakelen, maar ook met een druksensor op de steel. Zodra je die indrukt, komt omgevingsgeluid door. Dat is handig als je bijvoorbeeld met mensen praat.

AirPods Pro 001
Klik/tap voor groter.

Adaptive EQ, betere pasvorm en meer

Voor de functie Adaptive EQ heeft Apple de binnenkant van het oor goed bestudeerd. De AirPods Pro zijn in-ear oortjes en passen de klank aan de vorm van je oor aan. Dit heeft vooral invloed op de lage- en middentonen. Volgens Apple zorgt dit voor een betere verstaanbaarheid bij radio en podcasts en een gebalanceerder geluid.

De in-ear oortjes worden geleverd met drie pasvormen, namelijk small, medium en large. Ideaal voor iedereen die er nu niet zeker van is dat de draadloze oortjes in zijn of haar oren blijven zitten. De AirPods Pro zijn een stukje kleiner dan hun voorganger en ook het doosje heeft een ander formaat gekregen. Laten we de IPX4-certificering, voor weerstand tegen water en zweet, niet vergeten.

AirPods Pro van binnen 001
Klik/tap voor groter.

Accuduur AirPods Pro

De accuduur is ondanks het kleinere formaat gelijk gebleven. Net als bij de gewone AirPods kun je tot 5 uur muziek luisteren. Met actieve ruisonderdrukking is dat 4,5 uur. De gesprekstijd is 3,5 uur. Dat is beter dan bij de gewone AirPods (2e generatie), want die hebben 3 uur gespreks­tijd.

De nieuwe draadloze oortjes worden standaard met een draadloze oplaadcase geleverd. De ingebouwde accu van deze case biedt in totaal 24 uur luistertijd. Opladen gaat snel, want 5 minuten in de case is goed voor ongeveer 1 uur luistertijd of ongeveer 1 uur gesprekstijd. Ten slotte nog een opmerkelijk detail: je krijgt een Lightning-naar-USB-C-kabel bij de AirPods Pro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple onthult AirPods Pro met noise cancelling en meer
Sluiten