‘Alle 2020 modellen van de iPhone krijgen een 5G modem van Qualcomm’

Door: Thomas Aalderink - 5 reacties
Qualcomm 5G chip iPhone 2020
Bron: AFP / Pau Barrena

Apple gaat volgens geruchten volgend jaar de overstap maken naar 5G. Alle drie de iPhone modellen die in 2020 moeten gaan verschijnen, gaan uitgerust worden met een 5G modem. Deze gaat nog niet uit eigen stal komen, maar zal geleverd worden door chipgigant Qualcomm.

Dit is wat beweerd wordt door Nikkei Asian Review. Volgens hun bron gaat Apple in 2020 met drie nieuwe iPhones komen: een 5,4 inch, 6,1 inch en 6,7 inch variant. Deze zullen allen uitgerust gaan worden met het X55 modem van Qualcomm die ook 5G ondersteunt. Deze ondersteund snelheden tot 7 Gb/s download en 3 Gb/s upload.

Sneller en zuiniger

Niet alleen op het gebied van snelheid is de X55 chip beter dan zijn voorganger. Zo is het ook de eerste Qualcomm chip die alle belangrijke frequenties en netwerken ondersteunt. Daarnaast is hij ook zuiniger dan de X50 chip. Hij verbruikt minder energie dan zijn voorganger en dat betekent dat verbinden met 5G je dus niet meer batterij gaat kosten.

Klik/tap voor groter. (Bron: AFP / Charly Triballeau)

Dat Apple overstapt op 5G komt niet als een verrassing. Analist Ming-Chi Kuo voorspelde eerder dit jaar al dat alle nieuwe iPhone modellen een 5G chip zouden krijgen. Wat wel opvalt is dat Qualcomm de modems gaat leveren. In maart dit jaar stonden Apple en de chipmaker nog tegenover elkaar in de rechtbank. Hoe dat afliep lees je hier.

Eigen 5G modem van Apple

Apple wil het liefste gebruik maken van een eigen modem, maar zo ver zijn ze nog niet. Deze is volgens geruchten pas in 2022 klaar voor gebruik. Het plan was om tot die tijd gebruik te maken van Intel chips, maar die fabrikant is uit de smartphone business gestapt. Hierdoor heeft Apple geen alternatief meer en worden ze gedwongen om terug te keren bij Qualcomm.

5G in Nederland

In het rapport staan ook de ambities van Apple. Het doel is om 80 miljoen 5G iPhones te gaan verkopen in 2020. Dat moet te doen zijn, want Apple verkoopt hun nieuwe toestel gemiddeld tussen de 75 en 80 miljoen per jaar. Qua timing komen deze plannen voor ons in ieder geval goed uit, want meerdere telecomaanbieders hopen volgend jaar 5G uit te rollen. T-Mobile lijkt op weg om de eerste aanbieder van Nederland te worden.

Asia Nikkei

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Kortom geen iPhone SE opvolger aan het begin van 2020. Ze gaan natuurlijk geen 5G in een iPhone SE achtige telefoon stoppen. Dat bewaren ze voor september en hun premium modellen.

   

  Misschien voor het einde van dit jaar een ‘goedkope’ iPhone 8 met likje verf. Gewoon ineens beschikbaar van vandaag op morgen.

 • Profielfoto
  Loyd

  Die SE komt gewoon het voorjaar uit hoor; wel zonder 5G natuurlijk. Maar dat zal de doelgroep worst zijn denk ik

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dan klopt deze informatie niet, alle 2020 modellen….

 • Profielfoto
  Maarten

  Natuurlijk heeft de SE geen 5G. Een groot deel van de doelgroep zijn senioren en dit zitten nu soms nog op 3G

 • Profielfoto
  Melle

  Alle september 2020 modellen…