Weekend poll: iPhone 11, iPhone 11 Pro of niets?

Door: Raymon Mens - 51 reacties
iPhone 11 Pro lifestyle 16x9
Afbeelding: AFP/Josh Edelson

Het is je vast niet ontgaan. Afgelopen week was de week van de nieuwe iPhone waarin Apple de iPhone 11 en iPhone 11 Pro onthulde. De toestellen krijgen een prima camera-upgrade en meer. Inmiddels zijn de iPhones ook te bestellen en worden de eerste bestellingen op 20 september geleverd.

Inmiddels is de iPhone 11 nog goed verkrijgbaar, maar de iPhone 11 Pro en Pro Max zijn tot oktober uitverkocht. Dit zegt mogelijk iets over de populariteit, maar kan ook gewoon met beperkte voorraad te maken hebben. Daarom de vraag: voor welk toestel ben jij gegaan? Toelichting op je keuze is welkom in de reacties.

Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen.

* De afgelopen twee weken is er geen weekend poll geweest. Dit had te maken met een niet goed overgedragen productieproces. Onze excuses aan iedereen die op zaterdagochtend zat te popelen om te kunnen stemmen.

Reacties

51 reacties
 • Profielfoto
  ruben190602

  Hee dat is iJustine

 • Profielfoto
  Yesandno

  Ik vind het financieel niet gepast om telkens mee te gaan in een upgrade. Blijf voorlopig bij mijn X die ik al belachelijk duur vond destijds. Het is dat ik gewend en blij ben met iOS, anders was ik allang overgestapt. De keuze is reuze buiten Apple.

 • Profielfoto
  Romper

  “Hee dat is iJustine”
  👏👏🤘

 • Profielfoto
  arno1975

  Yesandno op 14 september 2019 13:13
  Ik vind het financieel niet gepast om telkens mee te gaan in een upgrade. Blijf voorlopig bij mijn X die ik al belachelijk duur vond destijds. Het is dat ik gewend en blij ben met iOS, anders was ik allang overgestapt. De keuze is reuze buiten Apple.

  Gedeeltelijk mee eens. Blijf nog bij mijn XS Max. De reden dat ik niet overstap naar Android is eigenlijk zo simpel als wat: Google is -samen met Facebook- de grootste leugenachtige boevenbende die er bestaat

 • Profielfoto
  Jeroen v kr

  iJustine (L)

  Vorig jaar bij launch een iPhone Xs 64gb gekocht. De bedoeling is dat deze, net als mijn iPhone 6, 4 jaar mee gaat.

  Das mijn manier van omgaan met hoge iPhone-prijzen, al lijkt Apple dat nu zelf ook door te hebben. Prijzen van vorig jaar waren absurd, maarja, ik was al jaren van plan op dat moment in te stappen haha.

 • Profielfoto
  tomc

  Zou graag een 11 kopen, als amateur fotograaf ben ik echt verkocht door de ultrawide-angle lens en door de dual lens setup (lees: niet meer klooien met verschillende objectieven op je body draaien). Natuurlijk blijft de sensor heel klein in vergelijking met mijn systeemcamera, maar m’n iPhone heb ik altijd bij. Alleen (gedeeltelijk) jammer dat Apple op 12mp blijft steken. Dat geeft niet veel ruimte om te croppen. Maar anderzijds zijn de pixels al klein genoeg.

  Enkel de prijs (die omgerekend, plus btw, zo’n 50 euro lager zou moeten zijn) en het feit dat mijn 6s nog perfect werkt houden me tegen.

 • Profielfoto
  polansky

  Ben gegaan voor de 64GB Iphone 11 Pro (waarom is er geen keuze voor 128GB?). Uiteindelijk is het uitgespreid over de 5 jaar dat ik er weer mee wil doen dan slechts een paar tientjes per jaar meer dan de reguliere 11.

  De 20e moet ie worden afgeleverd. – Joepie!

 • Profielfoto
  koen

  Ik heb een iPhone 8 en die doet het nog prima, dus voorlopig geen nieuw model voor mij.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  De iPhone heeft een dermate hoge 2e hands verkoopwaarde, dat het de enige telefoon is die je jaarlijks kunt vernieuwen door je 1 jaar oude te verkopen en tegen bijbetaling de nieuwste te kopen.
  Immers: wacht je 2 jaar, dan zakt hij opnieuw evenveel (-weinig) in waarde. Per saldo maakt het dus niet heel veel uit.

 • Profielfoto
  VxP

  De inruilwaarde van de iphone wordt bij Apple zelf wel erg laag geschat.
  Ruim 71% afschrijving in 1 jaar. Bizar gewoon.
  (€330,- terug voor een XS 64gb waar vorig jaar €1159,- voor is betaald. Is dus €829,- afschrijving!!!)

 • Profielfoto
  arno1975

  mvmaastricht op 14 september 2019 13:40
  De iPhone heeft een dermate hoge 2e hands verkoopwaarde, dat het de enige telefoon is die je jaarlijks kunt vernieuwen door je 1 jaar oude te verkopen en tegen bijbetaling de nieuwste te kopen.
  Immers: wacht je 2 jaar, dan zakt hij opnieuw evenveel (-weinig) in waarde. Per saldo maakt het dus niet heel veel uit.

  In de Apple store valt het tegen. Bij providers (heb zelf T-Mobile) valt het ook tegen.

  Doel jij op Marktplaats?

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  VxP op 14 september 2019 13:47
  De inruilwaarde van de iphone wordt bij Apple zelf wel erg laag geschat.
  Ruim 71% afschrijving in 1 jaar. Bizar gewoon.
  (€330,- terug voor een XS 64gb waar vorig jaar €1159,- voor is betaald. Is dus €829,- afschrijving!!!)

  Je maakt een denkfout. De inruilwaarde bij Apple is natuurlijk nooit hetzelfde als de tweedehands verkoopwaarde. Immers, Apple moet een ingeruild telefoon schoonmaken, nakijken en vermoedelijk standaard de batterij vervangen alvorens de telefoon als refurbished verkocht kan worden. Daar willen ze natuurlijk ook nog een marge op maken.

   

  Conclusie: wil je gemak en snelheid en ben je bereid daar minder voor te krijgen: inruilen bij Apple.

  Wil je het maximale bedrag voor je tweedehands telefoon, verkoop deze dan zelf. Met ook alle nadelen van dien zoals irritante “kopers” op marktplaats, afspreken met een koper en zorgen dat je niet opgelicht wordt.

 • Profielfoto
  arno1975

  Zaphod_B op 14 september 2019 14:04

  VxP op 14 september 2019 13:47
  De inruilwaarde van de iphone wordt bij Apple zelf wel erg laag geschat.
  Ruim 71% afschrijving in 1 jaar. Bizar gewoon.
  (€330,- terug voor een XS 64gb waar vorig jaar €1159,- voor is betaald. Is dus €829,- afschrijving!!!)

  Je maakt een denkfout. De inruilwaarde bij Apple is natuurlijk nooit hetzelfde als de tweedehands verkoopwaarde. Immers, Apple moet een ingeruild telefoon schoonmaken, nakijken en vermoedelijk standaard de batterij vervangen alvorens de telefoon als refurbished verkocht kan worden. Daar willen ze natuurlijk ook nog een marge op maken.

   

  Conclusie: wil je gemak en snelheid en ben je bereid daar minder voor te krijgen: inruilen bij Apple.

  Wil je het maximale bedrag voor je tweedehands telefoon, verkoop deze dan zelf. Met ook alle nadelen van dien zoals irritante “kopers” op marktplaats, afspreken met een koper en zorgen dat je niet opgelicht wordt.

  Daarom wil ik ook altijd dat er contant betaald wordt én dat ze hem komen ophalen.

  Één meer een malloot meegemaakt die €50 extra wilde betalen, als ik hem zou komen afleveren én genoegen zou nemen met een screendump van zijn ABN scherm waarin hij de betaling zou hebben gedaan. 🤣

 • Profielfoto
  Robert848

  Ik vind met name de iPhone 11 Pro (Max) een erg mooi toestel. Het is een kwestie van smaak, maar de groene kleur vind ik prachtig. Ik ben enthousiast over de verbeteringen aan de camera, met name bij het fotograferen bij weinig licht. Ik vraag me overigens af of dit een hardware- of softwarematige verbetering betreft. De sterk toegenomen accuduur, door een nog zuinigere A13-chip en wellicht ook het in de ban doen van 3D Touch (daardoor ruimte voor grotere accu), vind ik grote troef van de iPhone 11 Pro (Max). Maar ik plaats ook kanttekeningen. Zo vind ik het jammer dat de camera in de iPhone 11 Pro (Max) nog steeds ‘maar’ 2x optische zoom heeft. Sommige concurrenten van Apple zijn op dit gebied reeds veel verder. Ook vind ik het een gemis en gemiste kans dat de iPhone 11 Pro (Max) niet klaargestoomd is voor het 5G-netwerk, dat waarschijnlijk volgend jaar geleidelijk aan uitgerold gaat worden. Mensen die nu een iPhone 11 Pro (Max) aanschaffen en beogen die de komende jaren te zullen gebruiken (geen onzinnig voornemen, gezien de hoge prijs) zullen al die tijd geen gebruik kunnen maken van het veel snellere 5G-netwerk, hetgeen dan misschien als een groot gemis ervaren kan worden. Ook vraag ik mij af wat de marktwaarde van de iPhone 11 Pro (Max) zal zijn als het 5G-netwerk er straks eenmaal is. Doorgaans is een iPhone relatief waardevast. Maar wanneer het 5G-netwerk straks eenmaal verschenen is, kan dat gegeven voor wat betreft de iPhone 11 Pro (Max) en natuurlijk ook de iPhone 11 op negatieve wijze van invloed zijn op de marktwaarde op dat moment. Vooral dit laatste aspect en het feit dat ik nog volop tevreden ben met mijn iPhone Xs Max, maakt dat ik voorlopig geen nieuwe iPhone aanschaf.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik blijf bij mijn 6S, die mij prima bevalt

  Een andere iPhone kopen om een betere camera vind ik ziek

  Een Sony Cybershot of een Panasonic camera van rond de vierhonderd Euro schiet betere plaatjes als een iPhone 11, 12 en ander toekomstige versies,

  groet

 • Profielfoto
  flappah

  VxP op 14 september 2019 13:47
  De inruilwaarde van de iphone wordt bij Apple zelf wel erg laag geschat.
  Ruim 71% afschrijving in 1 jaar. Bizar gewoon.
  (€330,- terug voor een XS 64gb waar vorig jaar €1159,- voor is betaald. Is dus €829,- afschrijving!!!)

  Maar dat is natuurlijk als je m via Apple inruilt. Op marktplaats krijg je er veel meer voor. Toen ik destijds dat zo deed hoefde ik altijd maar een derde bij te leggen om weer een nieuw toestel te hebben.

 • Profielfoto
  Melle

  Past die Sony cybershot in je broekzak en heb je die altijd bij? Voor mij – en voor veel mensen – is de camera van de iPhone mss wel de belangrijkste feature.

  Ik nu een X256Gb – minder dan 1 jaar oud, wegens eens door Apple vervangen… die geraak ik nog kwijt voor 700 euro. Maar om dan nog eens 700 bij te leggen voor de pro256gb… ik twijfel en twijfel is nooit goed.

 • Profielfoto
  pruus

  Vier dingen waarom ik geen iPhone meer koop:

  Notch
  Dikke belachelijke camera-bult op de achterkant
  Geen vingerafdrukscanner
  Weinig innovatie

  Next…

 • Profielfoto
  Balsjer

  Ik houdt het bij de iPhone X, deze heb ik na verkoop van mijn oude iPhone anderhalve jaar geleden, gelukkig met een redelijke korting kunnen kopen. Verder bevalt deze me nog prima.

 • Profielfoto
  arno1975

  pruus op 14 september 2019 16:57
  Vier dingen waarom ik geen iPhone meer koop:

  Notch
  Dikke belachelijke camera-bult op de achterkant
  Geen vingerafdrukscanner
  Weinig innovatie

  Next…

  Dus jij koopt geen enkele phone meer? Er is namelijk geen enkele fabrikant die wél innoveert.

  voor wat betreft “ next”: je hoeft hier niet meer te komen. Dank U

 • Profielfoto
  Maarten

  Ik heb de iPhone 11 pro besteld. Pracht toestel op het camerafornuis na

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  De update (vanaf een Xs Max) is te klein en te duur. Daarnaast, ik koop geen lightning iPhone meer. Ik wacht dus op een usb-c variant en hopelijk volgend jaar ook portrait video.

 • Profielfoto
  pruus

  arno1975 op 14 september 2019 17:32

  pruus op 14 september 2019 16:57
  Vier dingen waarom ik geen iPhone meer koop:

  Notch
  Dikke belachelijke camera-bult op de achterkant
  Geen vingerafdrukscanner
  Weinig innovatie

  Next…

  Dus jij koopt geen enkele phone meer? Er is namelijk geen enkele fabrikant die wél innoveert.

  voor wat betreft “ next”: je hoeft hier niet meer te komen. Dank U

  Ik koop geen iPhone meer zolang die kudt notch er nog in zit en weinig echte innovaties, zoals nog steeds geen USB-C terwijl de mbo al USB-C standaard aan boord hebben. Links weet niet wat rechts doet. Next…

 • Profielfoto
  Imade

  Ik ben voor een iPhone 11 126GB Product Red gegaan. Vrijdag kan ik hem ophalen :-). (ga na het werk dus als een speedy Gonzales naar Apple Store hahaha)

 • Profielfoto
  EdPOD

  ‘mvmaastricht’
  Ik ook, ik verleng ieder jaar mijn Vodafone Friends & Family abonnement en verkoop mijn 12 maanden oude iPhone dan erg goed. Ongeveer 150,- per jaar erbij leggen en weer een fijn nieuw model..:-) mijn XS Max 256Gb gold komt nu vrij, zinder krasjes. Iemand interesse?

 • Profielfoto
  arno1975

  pruus op 14 september 2019 19:30

  arno1975 op 14 september 2019 17:32

  pruus op 14 september 2019 16:57
  Vier dingen waarom ik geen iPhone meer koop:

  Notch
  Dikke belachelijke camera-bult op de achterkant
  Geen vingerafdrukscanner
  Weinig innovatie

  Next…

  Dus jij koopt geen enkele phone meer? Er is namelijk geen enkele fabrikant die wél innoveert.

  voor wat betreft “ next”: je hoeft hier niet meer te komen. Dank U

  Ik koop geen iPhone meer zolang die kudt notch er nog in zit en weinig echte innovaties, zoals nog steeds geen USB-C terwijl de mbo al USB-C standaard aan boord hebben. Links weet niet wat rechts doet. Next…

  Zegt al genoeg dat je USB C “innovatie” noemt.

 • Profielfoto
  Melle

  Toch maar 40% hier die een nieuwe iPhone zal kopen. Oké, dit is een heel specifiek doelpubliek, maar toch. Dik 500.000 euro omzet enkel bij OMT users. Toch wel straf als je het zo bekijkt….

 • Profielfoto
  Mick

  Nog steeds zeer tevreden met mijn iPhone 6 plus. Nieuwer is natuurlijk (bijna) altijd beter, maar ik is het nou echt nodig? Mwoah… Mijn geluksgevoel neemt er niet meer echt door toe, geloof ik:-) Ik vervang ‘m dus wanneer ie het niet meer doet.

 • Profielfoto
  pruus

  arno1975 op 14 september 2019 21:22

  pruus op 14 september 2019 19:30

  arno1975 op 14 september 2019 17:32

  pruus op 14 september 2019 16:57
  Vier dingen waarom ik geen iPhone meer koop:

  Notch
  Dikke belachelijke camera-bult op de achterkant
  Geen vingerafdrukscanner
  Weinig innovatie

  Next…

  Dus jij koopt geen enkele phone meer? Er is namelijk geen enkele fabrikant die wél innoveert.

  voor wat betreft “ next”: je hoeft hier niet meer te komen. Dank U

  Ik koop geen iPhone meer zolang die kudt notch er nog in zit en weinig echte innovaties, zoals nog steeds geen USB-C terwijl de mbo al USB-C standaard aan boord hebben. Links weet niet wat rechts doet. Next…

  Zegt al genoeg dat je USB C “innovatie” noemt.

  Nee, van matglas ga jij al uit jouw dak! Dat zegt meer iets over innovatie.

 • Profielfoto
  lisetjeh

  Ik heb nu een 6s die het nog prima doet, behalve de accu die niet altijd meer wil. Twijfel of ik nu een XR koop, of toch nog weer een jaartje wachten, totdat ik geen iOS update meer krijg…

 • Profielfoto
  mvdenberg

  Ik zie dat meerdere mensen nog een 6S gebruiken 😀 Ik ben daar ook een van en ik ga er vanuit dat ik er nog zeker 1 jaar mee kan doen.

 • Profielfoto
  Frans

  Mijn iPhone 6 doet het nog prima. Vorig jaar nieuwe accu in laten zetten. Zal iOS 13 niet kunnen draaien, maar of dat zo erg is? Ik ga het gewoon zien. Mocht dat problemen geven met apps die voor mij belangrijk zijn, dan koop ik een 8. De nieuwste iPhones vind ik veel te groot, en te duur. Een 8 zal nog wel een jaar of 4 upgrades krijgen, de afschrijving is dan te overzien.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  arno1975 op 14 september 2019 17:32

  pruus op 14 september 2019 16:57
  Vier dingen waarom ik geen iPhone meer koop:

  Notch
  Dikke belachelijke camera-bult op de achterkant
  Geen vingerafdrukscanner
  Weinig innovatie

  Next…

  Dus jij koopt geen enkele phone meer? Er is namelijk geen enkele fabrikant die wél innoveert….

  Kom op zeg! Durf je dat serieus te beweren?! Notch-lose full-screen body’s, pop-upcamera’s, 90-120 Hz schermen, dual-screen set-up, zoom lenzen zonder camera-bump, en zo zijn er nog wel een paar dingen. Het komt overal vandaan, behalve bij Apple.

 • Profielfoto
  mmww

  Zeker niet kopen en helemaal niet het 64GB model! Daar ga je echt SPIJT van krijgen over 3 jaar! Apps, foto’s en video’s worden groter en groter! Het 16GB verhaal “all over again” hoe ga je PRO filmen met 64GB??? 😂😂 en 4k Selfies in slow-motion??? 🥴 Schandalig dat Apple Überhaupt 64GB pro durft te noemen! Volgend jaar is 256GB standaard en waarschijnlijk 5G. De iPhone 11 is echt een slecht model! Koop de iPhone XS dat model is nu waar voor je geld!

 • Profielfoto
  maconly

  tomc op 14 september 2019 13:33
  Zou graag een 11 kopen, als amateur fotograaf ben ik echt verkocht door de ultrawide-angle lens en door de dual lens setup (lees: niet meer klooien met verschillende objectieven op je body draaien). Natuurlijk blijft de sensor heel klein in vergelijking met mijn systeemcamera, maar m’n iPhone heb ik altijd bij. Alleen (gedeeltelijk) jammer dat Apple op 12mp blijft steken. Dat geeft niet veel ruimte om te croppen. Maar anderzijds zijn de pixels al klein genoeg.

  Enkel de prijs (die omgerekend, plus btw, zo’n 50 euro lager zou moeten zijn) en het feit dat mijn 6s nog perfect werkt houden me tegen.

  Vele malen goedkoper dan een veel te dure spiegelreflex met bijbehorende objectieven.

  ik heb jaren terug al afstand gedaan van mn canon en l lenzen.

  natuurlijk is het minder maar zoveel sneller en gemakkelijker.

  maar apple overspeelt zijn hand.

 • Profielfoto
  Willem

  Ik had hem bijna gekocht, de 11 pro als vervanging van mijn X. Het bedrag van 1159 vond ik alleen al buitensporig gezien marginale verbeteringen (die ik zal gaan merken). Alleen de 180 euro die je extra moet betalen om voldoende storage te hebben deden mijn gedachten veranderen. Een duur toestel “pro” noemen, half kreupel maken met weinig storage en dan bizar veel extra vragen voor wat kostprijs amper wat kost.. het houdt ergens op. Voor het eerst ga ik 3 jaar doen met een toestel. En wellicht met het vervangen van de batterij 4 jaar.

 • Profielfoto
  Imagic

  Heb de iPhone 11 pro max 256gb midnight green besteld. Heb nu iPhone 8 plus 64gb dus wel een leuke stap verwacht ik. Enige wat me tegenstaat is de beruchte notch en de cameramodule die onderhand meer en meer op een inductie kookplaat begint te lijken.

 • Profielfoto
  MacDave

  Na 10 jaar iPhone, gisteren uiteindelijk geswitched naar Android met de Samsung Galaxy S10e. Tot zover onder de indruk! Denk niet dat ik snel terug ga..

 • Profielfoto
  Ce

  Voor degenen die denken hun 1 jaar oude iPhone met slechts een minimale afschrijving te kunnen verkopen is het goed om ook de diverse winkels in de gaten te houden. Bij Bol.com wordt de iPhone Xs met 512 Gb inmiddels verkocht met 20% korting.

  https://www.bol.com/nl/p/apple-iphone-xs-512gb-spacegrijs/9200000098453220/?Referrer=ADVNLGOO002015-G-71269505034-S-467850402886-9200000098453220&gclid=CjwKCAjwwvfrBRBIEiwA2nFiPZj4DctRV-xaoBucnupkIgrlmTnWToAsweVR8ewFK85uOVRryIzD3hoCUDwQAvD_BwE

 • Profielfoto
  Elduderino

  pruus op 14 september 2019 19:30

  arno1975 op 14 september 2019 17:32

  pruus op 14 september 2019 16:57
  Vier dingen waarom ik geen iPhone meer koop:

  Notch
  Dikke belachelijke camera-bult op de achterkant
  Geen vingerafdrukscanner
  Weinig innovatie

  Next…

  Dus jij koopt geen enkele phone meer? Er is namelijk geen enkele fabrikant die wél innoveert.

  voor wat betreft “ next”: je hoeft hier niet meer te komen. Dank U

  Ik koop geen iPhone meer zolang die kudt notch er nog in zit en weinig echte innovaties, zoals nog steeds geen USB-C terwijl de mbo al USB-C standaard aan boord hebben. Links weet niet wat rechts doet. Next…

  Dus USB-C is voor jou innovatie…. 😂
  vergis niet dat een overstap naar USB-C voor veel gebruikers ook flinke nadelen mee kan brengen, vooral wat betreft accessoires. Ik kan begrijpen dat Apple in dit geval erg conservatief is.

  Die notch is smaak. Sommigen hebben een gat in het scherm…dat is al helemaal geen porum. De notch is begrijpelijk met de vele sensors die men er in weg moet stoppen. En de ruimte naast de notch kan men gebruiken voor weergeven van systeem info. Wat mij betreft prima.

   

 • Profielfoto
  yellow

  MacDave op 15 september 2019 10:49
  Na 10 jaar iPhone, gisteren uiteindelijk geswitched naar Android met de Samsung Galaxy S10e. Tot zover onder de indruk! Denk niet dat ik snel terug ga..

  @MacDave Na 10 jaar iPhone, gisteren nog steeds NIET geswitched naar Android met de Samsung Galaxy S10e. Tot zover onder de indruk van de iPhone! Denk niet dat ik snel overstap..

 • Profielfoto
  Elduderino

  Momenteel de iPhone 7 en ga voor de iPhone 11, prima toestel. De Pro is iets te gortig wat betreft prijs, vooral ik aan 64gb niet genoeg heb en dan tikt het snel aan. 11 kan dan minimaal weer een 3 jaar mee tot de volgende upgrade en ik het toestel doorschuif naar de vrouw.

   

 • Profielfoto
  plonserd

  2 knappe toestellen, maar ik heb nog geen reden om een nieuwe te kopen. Sinds januari vorig jaar heb ik een iPhone X die m’n 6s verving (wegens gebarsten scherm), en die voldoet nog steeds perfect

 • Profielfoto
  RV

  Het doet mij deugd dat de meeste hier onder ons niet meedoen aan de consumptie maatschappij om elk jaar een nieuwe telefoon aan te schaffen👍🏻 Het is toch idioot om je telefoon ieder jaar te vervangen, wat een aanslag of ons milieu. https://www.google.nl/amp/s/www.rtlz.nl/life/artikel/4796496/earth-overshoot-day-aarde-natuurlijke-grondstoffen-bronnen-hout-co2%3famp

 • Profielfoto
  Qapla

  Is er reden om te upgraden van een Xs?

 • Profielfoto
  tomc

  Qapla op 15 september 2019 14:24
  Is er reden om te upgraden van een Xs?

  Geld teveel

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Bewust vorig jaar gekozen voor een 8, die doet alles wat IK van een smartphone verwacht. Mijn “oude” 7 is naar mijn vriendin gegaan, en de 6 die zijn had verkocht voor absurd veel geld, zoals alle gebruikte iPhones. Volgend jaar weleens kijken wat er gebeurt. Overigens heb ik van mijn werkgever een 6S in gebruik, en ook die werkt eigenlijk nog perfect, ook met de apps die werkgever gebruikt en deels zelf ontwikkeld.

 • Profielfoto
  Frans

  En de ruimte naast de notch kan men gebruiken voor weergeven van systeem info.

  Als het daar bij gebleven was…

 • Profielfoto
  computer space

  Waardeloos die Pro stempel: mijn 4 jaar oude telefoon is meer Pro qua camera dan dit nieuws van Apple.

 • Profielfoto
  Nicci1964

  Ben nog altijd tevreden met mijn SE die komende maand 2 jaar oud wordt. Bij nieuw abonnement wordt het de 7 of 8. Even kijken wat de prijzen hiervan doen zodra de 11 leverbaar is. Mag de vrouw kiezen voor mijn SE of de 7\8. Haar 5S is nu echt aan vervanging toe. De prijs voor de nieuwste modellen vindt ik al jaren buiten proportioneel voor mijn/ons gebruik. De budgetmodellen voldoen meer dan voldoende en worden gemiddeld 4 tot 5 jaar gebruikt.

 • Profielfoto
  Thom Ummels

  Voor mij wordt het de iPhone 11 Max pro midnight green 64GB. Het is lang wachten nog. Maar dat heb ik nu eenmaal er wel voor over. KPN geeft mij een uitstekend abonnement ervoor.